Pravim low-end konfiguraciju sa 2xR9 270x u gajbi :D
STRANA 1 OD 1
mile353
Pravim low-end konfiguraciju sa 2xR9 270x u gajbi :D
18.01.2014. 21:03
T56367
status: user broj poruka: 2
Bice ova konfiguracija za rudarenje pa mi trebaju jeftine komponente,mali potrosaci,pouzdane.Ako biznis propadne da lako mogu da prodam komp.
Maticnu cu H61 ali ne znam od kog proizvodjaca da kupim? MSI ili Gigabyte? Mozda manja doplata pa da bude ASUS? Procesor G1620. Ako ima velike razlike da doplatim za G530 ili G550? Za pocetak uzecu samo jednu 270x ili 7950 ,one po merenjima trose 150-180w na max opterecenje. Kasnije jos jednu na extender ,znaci to nije ni 400w.Plus ostatak konfiguracije. Da li ce biti dovoljno Chiftec 550w? Pojedini ljudi tvrde da ove grafe trose preko 200w.
R9 270x moze da dotakne 200W samo ako je overclockovan, i to neke bolje verzije, na primer Asus r9 270X DCU II. I normalno je da trose toliko kada teraju GPU na tom modelu i na 1240 mhz. Ako ne klokujes grafe, potrosnja ce ti biti u tim granicama koje si napisao. Za svaki slucaj, vidi neko jos za nijansu jace napajanje, barem bih ja tako uradio, jer je pitanje stabilnosti karakteristika tog napajanja koje je na samoj granici svoje efektive, a tera se da sljaka 24/7.
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
I sad kako je stanje mislim da sam zakasnio ali pojavljuju se neke nove valute pa valjda ce biti kao kad se preslo sa BitCoina na LiteCoin. Probacu pa ako ne ide lako cu da prodam ovu novu masinu... izgubicu nesto sigurno ali ko ne rizikuje ne moze ni da profitira...
7950 racunaj na 250w pa sve do neverovatnih 300 ako je klokujes, zavisi sve od proizvodjaca grafike i njene naponske, 2 x 270x bi trebalo da gura to napajanje
POd najvecim opterecenjem sa A6-5400K ili G2030, masina se gasi. Mozda samo za litecoin, ali to ne radim odavno. Za BC je cista glupost da je dovoljno. Povuku i preko 200w pod max. opterecenjem.
Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni. Pocinio sam najveci grijeh od svih. Postao sam civilizovan. Korakira Melaine. Tempest brutos.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.