Trenutno imam masinu: msi770-c45 gforce 8600gt 2gbddr3 kingston seagate 500gb HD AMD athlon socket am3 II X2 250 3ghz lc power 600w
Treba mi procena za koliko bih mogao otprilike da prodam ovo i koliko bi trebalo da dodam da za neku pristojnu mašinu koja bi mogla da gura novije igrice. Naravno možete mi ostaviti predlog nekih konfiguracija.
Nisi rekao koliko bi doplatio i koji stepen guranja hoces. Ja cu dati predlog za tzv. siromah varijantu. Prodaj procesor i grafiku za oko 50e, i dodaj na to oko 100e za neki x4, 7770 ili 6850, i jos 2 GB rama. To bi guralo onako... pa guralo bi. Srednje.
ako hoces neki bolji noviji x4 phenom da metnes(ili najmanje neki athlon x4) trebace ti ipak jaca ploca, tako mi rekose kada sam uzimao plocu sa podrskom za buduce Buldozere i ovaj Phenom koji koristim trenutno.
Dakle da prodas MB, Graf, CPU, trabece ti jedno 100e doplata za ostale komponente, nesto na oglasima da uzmes, nesto novo.
I povedi racuna o tom SEAGATE alergican sam postao kad vidim to ime za HDD :DD
:: Radi vec 2 godine sa 955@3.9,bez dizanja napona,4x2giga rama na 1600 :: Koliko znam ove ploce su iste.tako da ti nisu dobro rekli :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
I 770-c45 su iste, tvoja je 870s-c45. Imas podrsku za fx procesore,sata3,usb 3.0. Sve jedno Rile za ove komponente na bih trazio 120e+ 250 koliko si planirao da das,tesko da napravis novu igracku.
Sve ovo iznad je glanc novo i ukupno kosta: 28.908 din - okruglo 250e Mozes i bolje da prodjes ako uzmes sve ovo isto samo polovno pa uzmes dosta jacu graficku ili duplo vise rama. Neku pristojnu 970 chipset am3+ plocu x4 ili x6 cpu sa l3 keshom graficku tipa 6870/6850, gtx 560/gtx 560 ti i slicne.
Ali gledaj da juris samo sa grancijom i racunom, barem za graficku, cpu retko riknjava kao i ram i ploce. Sa ovom masinom iz mog predloga sve igre ces da teras bez problema neke u full hd neke u 1600x900 sa medijum /high mesavinom detalja sa fps-om od 45 do 60.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.