Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Haswell refresh desktop uses Socket 1150
STRANA 1 OD 1
Dejzan Haswell refresh desktop uses Socket 1150 22.12.2013. 12:14 T56042

status: user
broj poruka: 3730
http://www.fudzilla.com/home/item/33464-haswell-refresh-desktop-uses-socket-1150

Dobro su se setili.....
Ovo ce biti hit :D

Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212
Motherboard Asus Maximus Hero 6
GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC
SSD 128 Samsung Evo Pro
Memory Kingston HyperX 2400 Mhz
LC power Archangle 850 W
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
PhatPhuck Biće klasična Intel-navlakuša za glupake koji uvek moraju da imaju `najnovije` 22.12.2013. 12:31 #533267

broj poruka: 1886
Intel Core “Haswell Refresh” Chips Not Expected to Bring Significant Performance Improvements - Specs.
First Specifications of Core i-Series “Haswell Refresh” Processors Get Published

`Apparently, the new central processing units will not bring any significant performance improvements compared to existing offerings due to the fact that the new chips are only 100MHz faster than existing products.`

ŽAO mi je `vernika u Intel`. Tako vas je Intel izdresirao, pa ste kao Oliver Tvist - `PLEASE, Sir, I want some more.` :), pa su srećni čak i kada im Intel baci mrvice sa stola.
Podići će takt 100mhz - a u NAJBOLJEM slučaju će se MOŽDA odreći *ebene žvake. I to je, sa Intelovog gledišta, `great success!` (što bi rek`o Borat) :)
Jedini pravi napredak biće 8-mojezgarni Haswelli-E, ali za njih ćete morati da prodate sestre u belo roblje da biste ih kupili.

http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20131210231013_Intel_Core_Haswell_Refresh_Chips_Not_Expected_to_Bring_Significant_Performance_Improvements_Specs.html
Dejzan Re: Biće klasična Intel-navlakuša za glupake koji uvek moraju da imaju `najnovije` 22.12.2013. 12:52 #533273

Pazi moraju da se vade Haswel ima minimalan pomak ..

SSD 128 Samsung Evo Pro
LC power Archangle 850 W

:: Intel Core “Haswell Refresh” Chips Not Expected to Bring Significant Performance Improvements - Specs.
:: First Specifications of Core i-Series “Haswell Refresh” Processors Get Publishe
::
:: `Apparently, the new central processing units will not bring any significant performance improvements compared to existing offerings due to the fact that the new chips are only 100MHz faster than existing products.`
:: ŽAO mi je `vernika u Intel`. Tako vas je Intel izdresirao, pa ste kao Oliver Tvist - `PLEASE, Sir, I want some more.` :), pa su srećni čak i kada im Intel baci mrvice sa stola
:: Podići će takt 100mhz - a u NAJBOLJEM slučaju će se MOŽDA odreći *ebene žvake. I to je, sa Intelovog gledišta, `great success!` (što bi rek`o Borat) :
:: Jedini pravi napredak biće 8-mojezgarni Haswelli-E, ali za njih ćete morati da prodate sestre u belo roblje da biste ih kupili.
:: http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20131210231013_Intel_Core_Haswell_Refresh_Chips_Not_Expected_to_Bring_Significant_Performance_Improvements_Specs.html
PhatPhuck Intel idiotski juri AMD-ove grafičke performanse, umesto da se bavi PRAVIM napretkom 22.12.2013. 13:04 #533274

Mislim na grafičke performanse AMD APU-a, koje i dan-danas ne uspeva da stigne - a tek će zaostati za Kaverijem.
To je kao kada se neko konstantno bavi, na primer, redizajnom unutrašnjosti/enterijera automobila - umesto da radi na povećanju snage, ubrzanja, obrtnog momenta - i ostalih stvari zbog kojih ljudi kupuju sportski auto.
Niko ne kupuje Ford Mustanga zbog enterijera ili zbog `sve manje i manje potrošnje goriva`, nego ga kupuje da bi se zalepio za sopstveno sedište kad pritisne papučicu gasa.

`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
DmasteRNo1 Re: Intel idiotski juri AMD-ove grafičke performanse, umesto da se bavi PRAVIM napretkom 22.12.2013. 13:27 #533276

broj poruka: 6101
Mustang ti i nije neko poređenje, ali zato novi Nisan GT-R R35 sa 2,7s od 0 do 100. O Nismo tjuniranoj varijanti sa 2,0s od 0 do 100 da na pričamo.

Apropo teme, skoro sam gledao test u kome je AMD-ova grafika iz najjačeg APU-a (valjda 6800K) jača od 20-25% u većini testova/igrica u odnosu na onu iz 4770K (HD 4500 ili tako nešto). S pojavom novih APU-a ta razlika će biti još veća.

i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/TT Chaser MK-I/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V7

PhatPhuck @DMaster 22.12.2013. 13:59 #533284

Pa, to i kažem. Bolje da su ostavili neku elementarnu grafiku u Intel desktop quadovima - da `baca sliku` i omogućava dobre Aero performanse, a da su trud uložili u više megaherce, još više keša - ili u još 2 jezgra.
Pitam se koliko watt-i od Haswellovih 84W jede ta grafika - koju većina vlasnika Intela i ne koristi. I koliko je drugih, daleko korisniijih features-a moglo da se implementira do te granice od 84W.

Na kraju krajeva, možda je mogla grafika da ostane implementirana i u čipsetu, kao pre.
liman Intel® HD Graphics 4600 22.12.2013. 14:05 #533285

broj poruka: 809
http://ark.intel.com/products/75123

Turbofolk will die very soon...!

Adzem +1 22.12.2013. 16:33 #533298

broj poruka: 3797
Apsolutno se slazem, valjda ih bole patka pa ajde kao nesto da radimo, kad vec povecavamo performanse od sendija za 5% po generaciji...

Sta me interesuje grafika na procesoru, jel dovoljna da pokrene svaki full hd film, da pokrene svaki pogramcic, pretrazivac? Nista mi vise od toga ne treba.
Necu sigurno uzeti intela od 200e za gejming i koristiti njegovu grafiku.

Neka ovoga puta naprave posao, ali pravi posao. Neka kazu, evo vam i5 procesor za 200e koji je jaci od 4670k za 20%, nema vise zvake tako da kada klokujete dobijate jos 20% i neka stvarno naprave pravi posao. Neka ide po defu na 3.8, a stabilno sa dodatnim naponom na 5ghz okruglo. Neka tako klokovan dere 4670k za 40% po defu, neka ne prelazi 65c, i to se zove pravi posao i pravo poslovanje.

:: Mislim na grafičke performanse AMD APU-a, koje i dan-danas ne uspeva da stigne - a tek će zaostati za Kaverijem
:: To je kao kada se neko konstantno bavi, na primer, redizajnom unutrašnjosti/enterijera automobila - umesto da radi na povećanju snage, ubrzanja, obrtnog momenta - i ostalih stvari zbog kojih ljudi kupuju sportski auto
:: Niko ne kupuje Ford Mustanga zbog enterijera ili zbog `sve manje i manje potrošnje goriva`, nego ga kupuje da bi se zalepio za sopstveno sedište kad pritisne papučicu gasa
PhatPhuck Re: +1 22.12.2013. 17:00 #533302

Mislim da je strategija Intela bila: `hajde da skršimo AMD na oba fronta - već smo jači na frontu sirovih performansi ALU/FPU i per-core - a integrisanjem moćnog GPU-a u već moćan procesor ubićemo prodaju i njihove APU linije, i pobeda će biti potpuna - AMD neće imati šta da prodaje, i kome da prodaje`.

Svako ko ima 2 grama mozga u stanju bi bio da zamisli šta bi se desilo sa cenama procesora da je Intelu to pošlo za rukom, i da AMD nije potpisao ugovore za konzole. Intel dual-core naredne generacije, naravno - zaključan i bez ikakve mogućnosti klokovanja - koštao bi tipa 100 evra minimum. DUAL core. A kamoli neki kvad.

Dejzan Re: Re: +1 22.12.2013. 21:46 #533363

Za tvoju informaciju AMD se skoncentrisao u segment gde intel nema interes da ulaze...
dok segment de Intel dominira AMD nije izbacio procesor vise od godinu dana... sto ce reci Konzole uzele danka... ili vise ne mogu da prate Intel?
Meni se ovo dopada kad se stancuje ali kad konkurencija (AMD) ne moze nista ne valja...

SSD 128 Samsung Evo Pro
LC power Archangle 850 W

:: Mislim da je strategija Intela bila: `hajde da skršimo AMD na oba fronta - već smo jači na frontu sirovih performansi ALU/FPU i per-core - a integrisanjem moćnog GPU-a u već moćan procesor ubićemo prodaju i njihove APU linije, i pobeda će biti potpuna - AMD neće imati šta da prodaje, i kome da prodaje`.
:: Svako ko ima 2 grama mozga u stanju bi bio da zamisli šta bi se desilo sa cenama procesora da je Intelu to pošlo za rukom, i da AMD nije potpisao ugovore za konzole. Intel dual-core naredne generacije, naravno - zaključan i bez ikakve mogućnosti klokovanja - koštao bi tipa 100 evra minimum. DUAL core. A kamoli neki kvad
Adzem @dejzan 22.12.2013. 21:59 #533367

broj poruka: 3797
burazeru, jel si ti fizicki pokidao pinove na ploci ?
hajde reci mi sta je bilo sa tim, nisam ispratio pricu do kraja.
puko si dodatne pare za plocu, posto garancija ne vazi?
sta si uradio, ajde leba ti reci mi.

Dejzan Re: @dejzan 22.12.2013. 22:13 #533372

dao ortaku on mi dao novu plocu i dao mu nesto za cast..
garancija vazi ali mora da se da kinta (simbolika u mom slucaju) i resen problem u principu fizicka ostecenja uvazavaju ali moras znati kako to da predstavis meni je pokrice bio procesor koji nije bio srecom ostecen.....

SSD 128 Samsung Evo Pro
LC power Archangle 850 W

:: burazeru, jel si ti fizicki pokidao pinove na ploci
:: hajde reci mi sta je bilo sa tim, nisam ispratio pricu do kraja
:: puko si dodatne pare za plocu, posto garancija ne vazi
:: sta si uradio, ajde leba ti reci mi
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs