Evo i ja pisem prvi put, komp se kupuje za par dana pa mi treba mala pomoc...
Intel Q6600 - a ne e6850, zbog renderinga a i verujem da se isplati na duze staze ASUS P5K-E Geil 2x1gb 800mhz MSI 8800gts OC, 320mb - Seagate Barracuda SATA2, 320 GB CoolerMaster Centurion 534 Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio + tastatura,rezac i dialup modem (50e)
Znaci neznam uopste kakvo, tj. koliko jako napajanje mi treba, a imam 50e za njega ?
E sad tu treba da upadne i ups, a za njega imam 100evra Znaci nemam pojma nista o upsevima, i bitno je samo da stiti komp (losa iskustva sa gromovima), i da drzi 1min baterija, pa ako neko moze da preporuci nesto
Isto ako moze da da neku sugestiju oko konfiguracije, jer fiksni su samo procesor i graficka, za ostalo sam spreman da saslusam... (4gb rama nema sanse da uglavim zbog kinte)
Pa QuadCore procesori daju realno poboljsanja kad je u pitanju renderovanje, a sto se tice nekog igranja ne opravdavaju cenu. Ploca: Sve sto dodje od Asusa generalno je odlicno tako da je ova ploca ok... Memorija je odlicna, Geil je dobar izbor... Grafika: Generalno gledaj da zaobidjes MSI, imaju losu reputaciju da se kvare. Gledaj da uzmes Asus ili Gainward... Sve ostalo je fino, barem po meni posto kazes da ti je knap budzet...
Menjaj seagate 320 na 250( imam puno skart 320 GB na servisu) ili WD 2500AAKS. E6850 - noviji i brzi, a cena ista, a za renderovanje je isti,bar po glasinama. Nisam u ovo 100 posto siguran. Ram fenomenalan. XTX 8800GTS mnogo jeft. graf. za 3000 din. UPS samo APC, ali proveri kompatibilnost sa kompom. Napajanje od min minimuma 80-85 eura(Coolermaster 600w) za buducnost i stabilnost. Pozzzz
Izbjegavam `Sta da kupim?` postove,jer je u ovakvim slucajevima preporuka,zapravo,pitanje naklonosti prema odredjenim brendovima,vise nego koristan savjet.Ipak,tvoj post je interesantan - i sam sam u periodu `baba meets djevojka` replacement,a ciljani proizvodi su slicni.
Procesor ce,definitivno,biti Q6600 i to je,vjerovatno,best buy u nasoj i susjednih pet galaksija.Zanimljivo je pomenuti da postoje dvije verzije (razlikuju se po stepping-u) ovog procesora - G0 i B3.Naravno da neces pogrijesiti ukoliko kupis (daju ti) B3,ali izgleda da je noviji G0 bolji kloker i,pritom,zahtijeva znatno manje `elektricne energije`.
Ploca - ja bih te uputio na P5K-C.Razlog - podrska DDR3 memoriji,zato sto ce biti potrebna,kad trzisni interes bude zahtijevao da joj sinteticki testovi dodijele koji procenat gore u odnosu na pretka,cijenjenu `dvojku`.Po inerciji,game i 3D program developeri ce zasukati rukave (editovati svoje proslogodisnje *cfg) i - eto efektivno zahtjevne aplikacije i argumentovanog opravdanja za kupovinu DDR3.
Seagate je,uprkos sitnim varijacijama,uglavnom pouzdan,ali cu se ja opredijeliti za Hitachi.
Napajanje i UPS?Ne bih se dvoumio gdje da usmjerim preostali novac - napajanje,naravno.Pa,makar ono podrazumijevalo zrtvovanje kucista (Centuriona) i kupovinu duplo jevtinije,neugledne kosooke plastike.Neophodno ti je kvalitetno napajanje,a W snaga treba da zadovolji brojku od 400 - 450.Dakle,napajanje od stvarnih 400 W ce pruziti siguran,stabilan rad.Razmisli o Tagan ili Antec napajanjima.Tagan jeste doveo u pitanje svoju reputaciju,Antec zna siromasnijim trzistima ponuditi i manje kvalitetne serije,ali su ovdje nabolji izbor.Antec ili Tagan,deklarisani na 450/480W ce ti omoguciti sigurnih 400 W. UPS kupi kasnije,a realne potrebe za 4GB jos uvijek nema (narocito sa aspekta planirane kupovine DDR3 modula).
Grafika -ako ides na GeForce,EVGA je must have iz dva razloga - 1. reputacija najcjenjenijeg proizvodjaca nVidia kartica se ne smije zanemariti i 2.zvanicno,ne postoji na nasem trzistu,pa je mogucnost kupovine falicnog primjerka iskljucena.Nezvanicno,u oglasima je moguce pronaci EVGA 8800GTS model.Alternativa - XFX,Leadtek,GW...
Jos bih dodao - podloga za misa sa motivima iz Sikstinske kapele i ugradjenim fenom za masnu kosu.Izradjena od najkvalitetnije Fonthill Merino vune,podloga garantuje stabilan overklok floppyja do 5 ujutru.
:: E6850 - noviji i brzi, a cena ista, a za renderovanje je isti,bar po glasinama. Nisam u ovo 100 posto siguran Neznam odakle su posle te glasine ali budi siguran da nisu tacne!!! Za render nikako nije bolji E6850...Q6600 je u APSOLUTNO SVAKOJ render aplikaciji brzi makar 50%(u vecini i vise). Kod Maxwell Rendera je skoro 85% brzi...Ako uzmes u obzir da vreme rendera jedne slozene slike u Maxwellu na C2D procesoru ide i vise od 48h onda tih 85% itekako dobro dodje. Kod rendera dva jezgra nemogu nikako da pobede cetiri.
::Jos bih dodao - podloga za misa sa motivima iz Sikstinske kapele i ugradjenim fenom za masnu kosu. Izradjena od najkvalitetnije Fonthill Merino vune, podloga garantuje stabilan overklok floppyja do 5 ujutru
Npajanje uzmi corsair od 520W i nemoj da se brines da li ce raditi jel su odlicna i bolja od cooler master,chieftec i antec resenja...ova napajanja su u klasi sa taganom,enermax i sl...pozzz
:: Napajanje ti ne treba vise od 450W.. Verujem da ce raditri i sa 450W kvlitetnog napajanja,ali je Q6600 duplo veci potrosac od klasicnog C2D procesora,C2D E6xx0(65-75W),Q6x00(130-150W)...8800 Kartice vuku i do 200W u piku,a render je visecasovono mucenje procesora i memorije gde je iskoriscenost procesora nonstop 100% i uvek vuce maksimum struje...Ako mu slucajno padne na pamet da klokuje taj CPU nema nista od toga da ga 450W pokrpi. Tako da ako hoce da mu potraje to napajanje i ostatak konfiguracije sa ili bez OCa iskreno bih mu preporucio da uzme ne manje od 600W kvalitetnog napajanja.
@Dyca Thermaltake,Spire i CoolerMaster napajanja su trenutno najbolje rangirana na trzistu,ne samo nasem nego uopste.Corsair pravi odlicne memorije,ali nisam cuo neke pohvale na racun njihovih napajanja.Makar ne koliko su hvaljena ostala gore navedena napajanja.
::Npajanje uzmi corsair od 520W i nemoj da se brines da li ce raditi jel su odlicna i bolja od cooler master,chieftec i antec resenja...ova napajanja su u klasi sa taganom,enermax i sl...pozz :
Tacno,i to je dobar predlog - Seasonic je pridruzen Corsairu,tako da je sada Corsair PSU = Seasonic.I to moze biti preporuka,prije Tagana,ali posle Antec-a.
offtopic Napajanja prisutna na nasem trzistu (izuzev Antec,Enermax i sada Corsair) su svjetski prosjek i nista vise od toga.
I ja nisam do skora cuo za ta napajanja,ali sam malo gledao po netu i video da je dosta ljudi prezadovoljno sa njima..Ima dosta ljudi u srbiji koji koriste ova napajanja i kazu da su sam vrh ponude..Kao sto ti je Oglasnik rekao,Corsair je isto sto i Seasonic..tako da ne moze da bude lose..pozz
Kazem zato sto ja guram C2D E6600 i 8800GTX sa 450W...
:: :: Napajanje ti ne treba vise od 450W.. :: Verujem da ce raditri i sa 450W kvlitetnog napajanja,ali je Q6600 duplo veci potrosac od klasicnog C2D procesora,C2D E6xx0(65-75W),Q6x00(130-150W)...8800 Kartice vuku i do 200W u piku,a render je visecasovono mucenje procesora i memorije gde je iskoriscenost procesora nonstop 100% i uvek vuce maksimum struje...Ako mu slucajno padne na pamet da klokuje taj CPU nema nista od toga da ga 450W pokrpi :: Tako da ako hoce da mu potraje to napajanje i ostatak konfiguracije sa ili bez OCa iskreno bih mu preporucio da uzme ne manje od 600W kvalitetnog napajanja :: :: @Dyc :: Thermaltake,Spire i CoolerMaster napajanja su trenutno najbolje rangirana na trzistu,ne samo nasem nego uopste.Corsair pravi odlicne memorije,ali nisam cuo neke pohvale na racun njihovih napajanja.Makar ne koliko su hvaljena ostala gore navedena napajanja :: :: :: DaSickSystem
:: Kazem zato sto ja guram C2D E6600 i 8800GTX sa 450W.. Kao sto vec rekoh...Nisam rekao da nece hteti da radi nego da ce preopteretiti napajanje sto moze da dovede do crkavanja napajanja(u najbolju ruku) ili neke od komponenti. Ja imam 450W i E6600+7600GT i uzecu jace,ali on hoce Q6600 koji u sebi bukvalono ima 2x E6600 zato mu preporucujem jace napajanje.
Re: Re: CPU+MB+RAM+Cooler+AUdio ok, ali sve ostalo!!!
13.09.2007. 20:44
status: user broj poruka: 18472
Na default-u oba procesora su u ravnotezi sto znaci da su iste snage,ja sam se recimo opredelio namerno za E6850 jer necu da uzimam osakaceni Quad na 2.40 Ghz!Cekacu da cene malo padnu pa da narucim iz Amerike Q6850 a do tad ce moja zver itekako da me posluzi!Tek kad se oba procesora overclockuju quad dolazi do izrazaja i onda je brzi.Na default vrednostima na testovima su iste brzineZa igre Quad nema sta da trazi-Render OK!.
:: :: E6850 - noviji i brzi, a cena ista, a za renderovanje je isti,bar po glasinama. Nisam u ovo 100 posto siguran :: Neznam odakle su posle te glasine ali budi siguran da nisu tacne!! :: Za render nikako nije bolji E6850...Q6600 je u APSOLUTNO SVAKOJ render aplikaciji brzi makar 50%(u vecini i vise) :: Kod Maxwell Rendera je skoro 85% brzi...Ako uzmes u obzir da vreme rendera jedne slozene slike u Maxwellu na C2D procesoru ide i vise od 48h onda tih 85% itekako dobro dodje :: Kod rendera dva jezgra nemogu nikako da pobede cetiri :: :: :: DaSickSyste :: ::
Corsair je besprekorno napajanje imao sam ga,imam ga i daljei kazem da je Extra iz iskustva-modularno napajanje stravicno snazno.Jedino gde sam se sad uverio u mnogo jaci i bolji kvalitet je Cooler Master serija M.Tacnije posedujem M1000w (modularno)koji je azdaja na polju napajanja,na testu je dobio Enermaxa koji se zna sta je!Ovo govorim ne da bi se hvalio nego da momka uputim na ovu noviju seriju M,ima od 500-600-700w takodje vrhunskog kvaliteta!Zasto da baca pare na stare modele a pravi konfiguraciju izuzetno zahtevnu!
:: :: :: ::Npajanje uzmi corsair od 520W i nemoj da se brines da li ce raditi jel su odlicna i bolja od cooler master,chieftec i antec resenja...ova napajanja su u klasi sa taganom,enermax i sl...pozz :: : :: :: Tacno,i to je dobar predlog - Seasonic je pridruzen Corsairu,tako da je sada Corsair PSU = Seasonic.I to moze biti preporuka,prije Tagana,ali posle Antec-a :: :: offtopi :: Napajanja prisutna na nasem trzistu (izuzev Antec,Enermax i sada Corsair) su svjetski prosjek i nista vise od toga ::
Re: Re: CPU+MB+RAM+Cooler+AUdio ok, ali sve ostalo!!!
13.09.2007. 20:58
Ovo je smesno zaista!50-85% brzi.Izadji malo na net pa pogledaj aktuelne testove,tek kad se Quad digne onda je brzi i to za nekih 15-20% maksimalno!Quad ima veci potencijal u dizanju clocka gde dobija i zbog cetiri jezgra i zbog povecanog radnog takta vecu prednost.
:: Neznam odakle su posle te glasine ali budi siguran da nisu tacne!! :: Za render nikako nije bolji E6850...Q6600 je u APSOLUTNO SVAKOJ render aplikaciji brzi makar 50%(u vecini i vise) :: Kod Maxwell Rendera je skoro 85% brzi...Ako uzmes u obzir da vreme rendera jedne slozene slike u Maxwellu na C2D procesoru ide i vise od 48h onda tih 85% itekako dobro dodje :: Kod rendera dva jezgra nemogu nikako da pobede cetiri :: :: :: DaSickSyste :: ::
Re: Re: Re: CPU+MB+RAM+Cooler+AUdio ok, ali sve ostalo!!!
13.09.2007. 21:38
status: user broj poruka: 2909
:: Ovo je smesno zaista!50-85% brzi.Izadji malo na net pa pogledaj aktuelne testove,tek kad se Quad digne onda je brzi i to za nekih 15-20% maksimalno Smesno je pricati o necemu u sta se ne razumes...Igre i render nisu isto,a ja govorim o renderu...Evo i linka pa molim ljude da pogledaju i uvere se ko je smesan i ko lupa gluposti: http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html?modelx=33&model1=872&model2=871&chart=435
3D MAX isti 3D model,ista rezoulucija: Q6600= 47sec E6850= 69sec
Osnovna racunica: (100/47)*(69-47)=46.809% Izvinjavam se.Nije 50 nego 47% brzi u 3D MAXu. Daj mi molim te link za te `testove sa neta`...Na koji to net mislis???
::Quad ima veci potencijal u dizanju clocka gde dobija i zbog cetiri jezgra i zbog povecanog radnog takta vecu prednost Jos jedna glupost...Quad se slabije klokuje.Ovo si vala morao i ti da znas...Mozes da potazis na netu...Da ti ustedim vreme evo linka: http://www.tomshardware.com/2007/08/08/extreme_fsb_2/page4.html
Extreme FSB 2: The Quad-Core Advantage? Intel`s Core 2 Quad processors can beat Core 2 Duos in a variety of multi-threaded applications,but they have less overclocking potential.
Re: Re: Re: Re: CPU+MB+RAM+Cooler+AUdio ok, ali sve ostalo!!!
13.09.2007. 23:31
Ruzno je reci da se ne razumem.Ti da se razumes nebi se drzao tomshardware-a koji je davno vec dokazao koliko propusta ima i koliko je neprecizan.Od njega sam davno odustao tako da on nije merodavan.Postoje i drugi testovi.Idi malo po forumima i pogledaj sta ljudi misle o tome.Generalno za renderovanje je quad brzi zbog cetiri jezgra ali za igre nije.Ovaj drugi link nema veze sa ova dva procesora.2.40 Quad ide i preko 4 Ghz na overclocku.Ja sam se ogranicio na ova dva procesora ia ti si otisao presiroko.Nisam rekao da lupas niti imam nameru da se svadjam ali sam rekao da je smesno.Quad predstavljaju kao best buy!Sve je to samo cist marketing.Evo ti link pa pogledaj na PC Mark 05 na default vrednostima E6850 je brzi...
Mrsko mi je da ti postavljam jos linkova,nemozes tako da kazes 50-80% brzi,covece gacas se ciframa.Uhvatio se jedne stvari pa ne pusta kao pijan plota!Snage su im priblizno iste,naravno da je quad brzi ali i to je diskutabilno kad i gde i za sta!Izgooglaj malo pa ce ti biti jasnije.Stvari moras da generalizujes u globalu procentualno za sve ko je zaista brzi i koliko.To nije jedini test kojim se testiraju procesori tako da tvoje tvrdnje su samo prosipanje iz suplje u prazno!P.S.Mozes posle ovog pisati sta god zelis,ja sam iz ovih tvojih poruka shvatio koliko si ti ne upucen a drugima drzis pridike,ucis ti nekog nesto...Jadno zaista.Nije lepo od tebe sto se tako ponasas.Ipak cu te srdacno pozdraviti i posavetovati da ne brzas sa zakljucima tako lako,malo vise se potkrepi pravim informacijama...Mogu da ti ostavim plus i test da vidis koliko E6850 na 3.8 Ghz dobija Q6600 na 4 i kusur giga u 3D Mark 2003... kao i u PC Mark-u samo na default vrednostima kao i na odredjenim klokovima.Oba procesora sam probao i testirao a ti si samo citao na netu i to su tvoji zakljucci?Jel nisi ispao sad smesan???
Najlakse se praviti pametan,ti dajes ljudima dezinformacije,malo se potkuj znanjem i ne pravi se vazan jer drugi koji citaju pomislice sasvim nesto deseto!
:: :: Ovo je smesno zaista!50-85% brzi.Izadji malo na net pa pogledaj aktuelne testove,tek kad se Quad digne onda je brzi i to za nekih 15-20% maksimalno :: Smesno je pricati nesto u sta se ne razumes...Igre i render nisu isto...Evo i linka pa molim ljude da pogledaju i uvere se ko je smesan i ko lupa gluposti :: http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html?modelx=33&model1=872&model2=871&chart=43 :: :: 3D MAX isti 3D model,ista rezoulucija :: Q6600= 47se :: E6850= 69se :: :: Osnovna racunica: (100/47)*(69-47)=46.809% :: Izvinjavam se.Nije 50 nego 47% brzi u 3D MAXu. :: Daj mi molim te link za te `testove sa neta`...Na koji to net mislis?? :: :: :: ::Quad ima veci potencijal u dizanju clocka gde dobija i zbog cetiri jezgra i zbog povecanog radnog takta vecu prednost :: Jos jedna glupost...Quad se slabije klokuje...I jedno i drugo mozes da potazis na netu...Da ti ustedim vreme evo linka :: http://www.tomshardware.com/2007/08/08/extreme_fsb_2/page4.htm :: :: Extreme FSB 2: The Quad-Core Advantage :: Intel`s Core 2 Quad processors can beat Core 2 Duos in a variety of multi-threaded applications,but they have less overclocking potential. :: :: :: Prekini da zbunjujes ljude svojim neznanjem :: :: :: DaSickSystem
Dobro, necemo da se svadjamo, pogotovo sto sam za procesor vec odlucio. pokusacu da vas poslusam sto vise, ali se sada javlja jos veci problem... Komp bih kupio od jedne firme, ceo, i dao njima da ga sastave, pa je problem (ne toliki) sto neki imaju nesto sto onaj drugi nema i obrnuto... nego u principu vidim 2 firme
Eurolink bi mi ispao bar 50-70e skuplji u odnosu na Atom koji je bas, ali bas jeftin ali sajt im je uzas tako da mi deluju dosta neozbiljno, i sve mi deluje kao da tu radi 1 lik... Znaci ne kazem da svercuju ili nesto, ali samo me jebe taj njihov sajt, i sto nema detaljniji opis komponente (npr. pise samo xGB Seagate Barracuda SATA2, 7200rpm, a neznam koja serija ili samo `2x1 GB DDR2 Geil PC800 kit`)... i sad neznam od koga da uzmem
znaci napajanje koliko vidim iz ponuda atom - CoolerMaster eXtreme 550W - 65e eurolink - Antec BP-500 500W Activ PFC, Dual +12V - 54e ili Chieftec GPS550 550W, 20/24 pin ATX, 6pin PCI-E, 8pin DualXeon - 69e da li je ovo ok ? (ne, necu da OCujem komp, nista)
sto se tice grafickih u -Eurolinku- nemam bas neki izbor, jer onaj MSI kosta kolko i ostale dve 8800gts iz njihove ponude, a fabricki je OCovan, tako da mi je to jedini izbor dok -Atom- ima XFX i to za 250e, mada koliko je ostalo jeftinije kod njih imam kintu i za XXX edition
Tu moze da upadne i -gigatron- koji je sa cenama negde izmedju ali nemaju bas ono sto meni treba...
stvarno ako neko moze da pomogne, mnogo bi mi znacilo oko ovoga...
Napisi celokupan spisak za koje si se komponente odlucio.P.S.AKo sumnjas u nesto najcesce su sumnje i opravdane.Ja da sam na tvom mestu radije bih se okrenuo profesionalnijoj i vec proverenoj firmi.Pazi sto se grafe tice nisam ljubitelj MSI-a kako to moj dragi kolega Machine voli da kaze nego samo imam dobro iskustvo.Na tvoju srecu tu 8800 GTS sam probao i mogu ti reci da nemam ni jedne ruzne reci,zaista je extra pogotovu sto je OC-vana fabricki.(Sad ce ispasti da je moj friend u pravu,ne vucem stranu na MSI,samo imam mogucnost da radim cesto sa novim hardverom pa mogu da ga i testiram,karta je stvarno dobra!).Pozdrav za mog kolegu..
:: Dobro, necemo da se svadjamo, pogotovo sto sam za procesor vec odlucio. pokusacu da vas poslusam sto vise, ali se sada javlja jos veci problem.. :: Komp bih kupio od jedne firme, ceo, i dao njima da ga sastave, pa je problem (ne toliki) sto neki imaju nesto sto onaj drugi nema i obrnuto... nego u principu vidim 2 firm :: :: http://www.eurolink.co.y :: http://www.atom-computers.com :: :: Eurolink bi mi ispao bar 50-70e skuplji u odnosu na Atom koji je bas, ali bas jeftin ali sajt im je uzas tako da mi deluju dosta neozbiljno, i sve mi deluje kao da tu radi 1 lik... Znaci ne kazem da svercuju ili nesto, ali samo me jebe taj njihov sajt, i sto nema detaljniji opis komponente (npr. pise samo xGB Seagate Barracuda SATA2, 7200rpm, a neznam koja serija ili samo `2x1 GB DDR2 Geil PC800 kit`)... i sad neznam od koga da uzme :: :: znaci napajanje koliko vidim iz ponud :: atom - CoolerMaster eXtreme 550W - 65 :: eurolink - Antec BP-500 500W Activ PFC, Dual +12V - 54 :: ili Chieftec GPS550 550W, 20/24 pin ATX, 6pin PCI-E, 8pin DualXeon - 69 :: da li je ovo ok ? (ne, necu da OCujem komp, nista :: :: sto se tice grafickih u -Eurolinku- nemam bas neki izbor, jer onaj MSI kosta kolko i ostale dve 8800gts iz njihove ponude, a fabricki je OCovan, tako da mi je to jedini izbo :: dok -Atom- ima XFX i to za 250e, mada koliko je ostalo jeftinije kod njih imam kintu i za XXX editio :: :: Tu moze da upadne i -gigatron- koji je sa cenama negde izmedju ali nemaju bas ono sto meni treba.. :: :: stvarno ako neko moze da pomogne, mnogo bi mi znacilo oko ovoga...
1.Svoje dileme vezane za prodavca br.2 ces rijesiti tako sto ces pozvati (ili otici na lice mjesta) i informisati se o uslovima kupovine (garancije) i oznakama na komponentama.Nijesam cuo za tu firmu,ali ne mora znaciti da su losi.Kako god,moras biti oprezan.
2.CoolerMaster extreme 550 W - imao sam prilike da vidim testove tog napajanja i pokazalo se da je (u ekstremnim uslovima,s kojima se ti neces susretati) vise od solidnog. Antec od 50-ak eura za 500 W ce,svakako,odraditi posao,ali cijena govori da je nizi segment ponude.Antec je uvijek bolji izbor od CM,ali u istoj klasi.Ipak,ovdje to nije slucaj - bolje je uzeti `srednji` CM nego `nizi` Antec. Chieftec - moje misljenje - izbjegavati.
3.Graficka - XFX,ali nemam nista protiv MSI varijante.
Re: Re: Re: Re: Re: CPU+MB+RAM+Cooler+AUdio ok, ali sve ostalo!!!
14.09.2007. 00:12
status: user broj poruka: 2909
:: Ruzno je reci da se ne razumem.Ti da se razumes nebi se drzao tomshardware-a koji je davno vec dokazao koliko propusta ima i koliko je neprecizan.Od njega sam davno odustao tako da on nije merodavan.Postoje i drugi testovi.Idi malo po forumima i pogledaj sta ljudi misle o tome.Generalno za renderovanje je quad brzi zbog cetiri jezgra ali za igre nije.Ovaj drugi link nema veze sa ova dva procesora.2.40 Quad ide i preko 4 Ghz na overclocku.Ja sam se ogranicio na ova dva procesora ia ti si otisao presiroko.Nisam rekao da lupas niti imam nameru da se svadjam ali sam rekao da je smesno.Quad predstavljaju kao best buy!Sve je to samo cist marketing.Evo ti link pa pogledaj na PC Mark 05 na default vrednostima E6850 je brzi.. :: :: http://www.techamok.com/?pid=328 :: http://xbitlabs.com/articles/cpu/display/core2quad-q6600_8. :: :: Mrsko mi je da ti postavljam jos linkova,nemozes tako da kazes 50-80% brzi,covece gacas se ciframa.Uhvatio se jedne stvari pa ne pusta kao pijan plota!Snage su im priblizno iste,naravno da je quad brzi ali i to je diskutabilno kad i gde i za sta!Izgooglaj malo pa ce ti biti jasnije.Stvari moras da generalizujes u globalu procentualno za sve ko je zaista brzi i koliko.To nije jedini test kojim se testiraju procesori tako da tvoje tvrdnje su samo prosipanje iz suplje u prazno!P.S.Mozes posle ovog pisati sta god zelis,ja sam iz ovih tvojih poruka shvatio koliko si ti ne upucen a drugima drzis pridike,ucis ti nekog nesto...Jadno zaista.Nije lepo od tebe sto se tako ponasas.Ipak cu te srdacno pozdraviti i posavetovati da ne brzas sa zakljucima tako lako,malo vise se potkrepi pravim informacijama...Mogu da ti ostavim plus i test da vidis koliko E6850 na 3.8 Ghz dobija Q6600 na 4 i kusur giga u 3D Mark 2003... kao i u PC Mark-u samo na default vrednostima kao i na odredjenim klokovima.Oba procesora sam probao i testirao a ti si samo citao na netu i to su tvoji zakljucci?Jel nisi ispao sad smesan?? :: :: Najlakse se praviti pametan,ti dajes ljudima dezinformacije,malo se potkuj znanjem i ne pravi se vazan jer drugi koji citaju pomislice sasvim nesto deseto
1. Ovi testovi samo potvdjuju ono sto sam vec rekao. 2. Moram da ti kazem da 3D mark nema apsolutno nikakve veze sa renderom(o cemu je ustvari rec)...Iako je Q6600 dobio bolje ocene u Marku. 3. Vidis slucajno sam i ja testirao Q6600 i ima ga u firmi sa kojom vrlo blisko saradjujem i uporedio sam ga sa mojim E6600 i pogodi sta...rezultaiati su se skoro identicno poklopili sa tomshardware testom...bez obzira sto je netacan,a tvoja rec je besprekorno tacna...Mada sam testirao samo rendering u MAXu 9 i Maxwell Renderu....I zbog ovog mogu da tvrdim da nisi video Q6600 inace ti ne bi palo na pamet da poredis u ozbilnjim programima dva procesora koja se razlikuju za celu klasu. 4.Jadno je jedino to sto jos nisi pustio ni jedan link koji makar iz daleka potvdjuje tvoju pricu,a ocekujes da ti se veruje na rec...Jok ja.
Kada budes uradio jedan stoti deo 3D modela i rendera onoga sto sam ja do sad uradio tada mozda uzmem za ozbiljo neku tvoju sugestiju vezanu za 3D aplikacije i hardver.Do tad...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: CPU+MB+RAM+Cooler+AUdio ok, ali sve ostalo!!!
14.09.2007. 03:57
Manje vise u to sto ti verujes da li sam ja nesto probao i testirao i kako to uradio nije ni bitno.Ja znam sta sam i ko sam tako da je to meni najvaznije a ne sta ce drugi misliti.Najbitnije od svega je da se ti druze moj ne ljutis jer ni ja necu,nisam imao nameru da se svadjam samo smo dosli u sukob misljenja.Sve najbolje i pozdrav.!
:: :: Ruzno je reci da se ne razumem.Ti da se razumes nebi se drzao tomshardware-a koji je davno vec dokazao koliko propusta ima i koliko je neprecizan.Od njega sam davno odustao tako da on nije merodavan.Postoje i drugi testovi.Idi malo po forumima i pogledaj sta ljudi misle o tome.Generalno za renderovanje je quad brzi zbog cetiri jezgra ali za igre nije.Ovaj drugi link nema veze sa ova dva procesora.2.40 Quad ide i preko 4 Ghz na overclocku.Ja sam se ogranicio na ova dva procesora ia ti si otisao presiroko.Nisam rekao da lupas niti imam nameru da se svadjam ali sam rekao da je smesno.Quad predstavljaju kao best buy!Sve je to samo cist marketing.Evo ti link pa pogledaj na PC Mark 05 na default vrednostima E6850 je brzi.. :: :: :: :: http://www.techamok.com/?pid=328 :: :: http://xbitlabs.com/articles/cpu/display/core2quad-q6600_8. :: :: :: :: Mrsko mi je da ti postavljam jos linkova,nemozes tako da kazes 50-80% brzi,covece gacas se ciframa.Uhvatio se jedne stvari pa ne pusta kao pijan plota!Snage su im priblizno iste,naravno da je quad brzi ali i to je diskutabilno kad i gde i za sta!Izgooglaj malo pa ce ti biti jasnije.Stvari moras da generalizujes u globalu procentualno za sve ko je zaista brzi i koliko.To nije jedini test kojim se testiraju procesori tako da tvoje tvrdnje su samo prosipanje iz suplje u prazno!P.S.Mozes posle ovog pisati sta god zelis,ja sam iz ovih tvojih poruka shvatio koliko si ti ne upucen a drugima drzis pridike,ucis ti nekog nesto...Jadno zaista.Nije lepo od tebe sto se tako ponasas.Ipak cu te srdacno pozdraviti i posavetovati da ne brzas sa zakljucima tako lako,malo vise se potkrepi pravim informacijama...Mogu da ti ostavim plus i test da vidis koliko E6850 na 3.8 Ghz dobija Q6600 na 4 i kusur giga u 3D Mark 2003... kao i u PC Mark-u samo na default vrednostima kao i na odredjenim klokovima.Oba procesora sam probao i testirao a ti si samo citao na netu i to su tvoji zakljucci?Jel nisi ispao sad smesan?? :: :: :: :: Najlakse se praviti pametan,ti dajes ljudima dezinformacije,malo se potkuj znanjem i ne pravi se vazan jer drugi koji citaju pomislice sasvim nesto deseto :: :: 1. Ovi testovi samo potvdjuju ono sto sam vec rekao :: 2. Moram da ti kazem da 3D mark nema apsolutno nikakve veze sa renderom(o cemu je ustvari rec)...Iako je Q6600 dobio bolje ocene u Marku :: 3. Vidis slucajno sam i ja testirao Q6600 i ima ga u firmi sa kojom vrlo blisko saradjujem i uporedio sam ga sa mojim E6600 i pogodi sta...rezultaiati su se skoro identicno poklopili sa tomshardware testom...bez obzira sto je netacan,a tvoja rec je besprekorno tacna...Mada sam testirao samo rendering u MAXu 9 i Maxwell Renderu....I zbog ovog mogu da tvrdim da nisi video Q6600 inace ti ne bi palo na pamet da poredis u ozbilnjim programima dva procesora koja se razlikuju za celu klasu :: 4.Jadno je jedino to sto jos nisi pustio ni jedan link koji makar iz daleka potvdjuje tvoju pricu,a ocekujes da ti se veruje na rec...Jok ja :: :: Kada budes uradio jedan stoti deo 3D modela i rendera onoga sto sam ja do sad uradio tada mozda uzmem za ozbiljo neku tvoju sugestiju vezanu za 3D aplikacije i hardver.Do tad.. :: :: ...mi budi pozdravljen.Sve najbolje :: :: :: DaSickSyste ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.