Re: New Apple Mac Pro Available Starting Today: najskuplja kanta za
19.12.2013. 21:14
status: user broj poruka: 3730
Tako je Troto :D okreni se to the Dark Side :D PERFEKCIJA a performance duplo bolje a negde i 3 x od predhodnika koji je i danas nedostizan....
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: otpatke, ikada :: http://goo.gl/NjtMK :: http://goo.gl/kb5V :: :: ``it woud be perfect toilet trashcan but a bit too expensive for my wallet. Have to look 1 from IKEA` :: :: Coveku se svidja, ama mnogo je skupa - IKEA nudi povoljnije.. :: http://goo.gl/LMXPaE
Pc je za svakoga Mac sutra malo... Realno da nam je standard barem kao u Sloveniji pa ajde.... @Dmasterno AMD ima tehnologiju koja je u datom trenutku bila za nijansu bolja i sto je najbitnije bolje radi od Nvidia.. Apple stavlja ono sto je provereno.. u Imac samo Nvidia... u Mac Book pro intel hd i Nvidia.... Sto ce reci da Nvidia nije uradila novu seriju karti za potrebe dizajnera programera koji ce koristiti Mac.... Ali ocekuj ako Nvidia izbaci nove karte lako ce oni update.... Dugo je 5770 AMD bio u Mac pro iz 2008 pa je doso 5870,pa 7950 pa 680EVGA sto govori o mogucnostima i potrebama....
Kako god da imam prilike da nabavim Mac pro iz 2008 sa dodatom 7950 ili 680 kraj....
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: naravno, cena je standardno visoka, ali kao i uvek apple ce bez problema naci kucpe :: :: U pc vs. mac diskusiju necu ni da zalazim :)
Imam ipad 3 preko godinu dana ono sto mi se najvise svidja je kvalitet izrade e sad ono sto mi se ne svidja je ios 7 koji dosta baguje i sporiji od ios 6 tako da sledeci tablet uzimam windows 8 jer je dosta jednostavniji za upotrebu i ne mora da se placaju razna sranja :) inace cemu sluzi macbook pro da li neko moze da mi objasni zasto je toliko skuplji od obicnog laptopa jer po meni takav nizak nivo hardvera da kosta toliko je besmisleno jer jedino sto mozes da radis na njemu je da blejis na internetu i gledas youtube??
HAF 912 Plus I5 3570k Z77A-GD55 2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz Corsair H60 Seasonic 620GM 2TB WD Green 500GB WD Blue Intel 520 180GB MSI GTX 770 Lightning Dell U2312hm Cm storm recon Cm storm trigger Pioneer M2
:: :: Pc je za svakoga Mac sutra malo.. :: Realno da nam je standard barem kao u Sloveniji pa ajde... :: @Dmasterno :: AMD ima tehnologiju koja je u datom trenutku bila za nijansu bolja i sto je najbitnije bolje radi od Nvidia. :: Apple stavlja ono sto je provereno.. u Imac samo Nvidia... u Mac Book pro intel hd i Nvidia... :: Sto ce reci da Nvidia nije uradila novu seriju karti za potrebe dizajnera programera koji ce koristiti Mac... :: Ali ocekuj ako Nvidia izbaci nove karte lako ce oni update... :: Dugo je 5770 AMD bio u Mac pro iz 2008 pa je doso 5870,pa 7950 pa 680EVGA sto govori o mogucnostima i potrebama... :: :: Kako god da imam prilike da nabavim Mac pro iz 2008 sa dodatom 7950 ili 680 kraj... :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: SSD 128 Samsung Evo Pr :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: LC power Archangle 850 W :: :: :: :: naravno, cena je standardno visoka, ali kao i uvek apple ce bez problema naci kucpe :: :: :: :: U pc vs. mac diskusiju necu ni da zalazim :)
@DMaster:``Je l` to mene oči varaju``. Ne varaju te - za najnovije
20.12.2013. 00:39
status: user broj poruka: 10997
NV karte, mesta u kantama za otpatke...nema - u njih se trpaju kojestarije. Sta da se radi - da bi se ostvario prihod, valja ugraditi sto jeftinije a prodati sto skuplje. E, sad, reci ces ti ``a Intel, je li i on jeftin, pa ga zato ugradjuju ovde?``. Nije jeftin, nije, Zemo moj, ali negde su morali i da se ispruze...
Ta kanta guta tvoj komp i to 5 X brze i jace ... Kako neshvatate ... PC od 3000 eura i MAc od 3000 je nebo i zemlja....
Sto se Mac Book Pro tice nemam komentar.... ali uprosticu ti... postoje programi za Mac only i oni koji nisu za njega to jest za pc 10 X brze rade... Lap top nije za igranje igrica.. moze ali ce te kostati 5000 sto je idiotizam totalni....
Sto se Ipad 3 tice sto si stavljao IOS7 ? cemu potreba za njim?Ako ti je sve radilo super i nije bilo problema cemu cackati novo?Uzgred IOS 7 na Ipad 3 nema 70% stvari sto ima Ipad 4 ....A mozda si ga i lose jailbrake? na mom starom 3GS modelu 6.1 Ios leti....tako da mi je to malo sumnjivo kod tebe.....
:: Kanta kako god okrenes. :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: ::
Ja uvek stavljam najnovije pa reko ajde da instaliram ios 7 verovatno je bolje nego ios 6 inace nisam radio jailbreak na ios 7 ne znam da li je izasao unthetered za ios 7 ? trenutno mi je 7.0.4
HAF 912 Plus I5 3570k Z77A-GD55 2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz Corsair H60 Seasonic 620GM 2TB WD Green 500GB WD Blue Intel 520 180GB MSI GTX 770 Lightning Dell U2312hm Cm storm recon Cm storm trigger Pioneer M2
:: :: Ta kanta guta tvoj komp i to 5 X brze i jace .. :: Kako neshvatate ... PC od 3000 eura i MAc od 3000 je nebo i zemlja... :: :: Sto se Mac Book Pro tice nemam komentar.... ali uprosticu ti... :: postoje programi za Mac only i oni koji nisu za njega to jest za pc 10 X brze rade.. :: Lap top nije za igranje igrica.. moze ali ce te kostati 5000 sto je idiotizam totalni... :: :: Sto se Ipad 3 tice sto si stavljao IOS7 ? cemu potreba za njim?Ako ti je sve radilo super i nije bilo problema cemu cackati novo?Uzgred IOS 7 na Ipad 3 nema 70% stvari sto ima Ipad 4 ....A mozda si ga i lose jailbrake? na mom starom 3GS modelu 6.1 Ios leti....tako da mi je to malo sumnjivo kod tebe.... :: :: :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: SSD 128 Samsung Evo Pr :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: LC power Archangle 850 W :: :: :: :: Kanta kako god okrenes. :: :: :: :: Superior Technology :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: :: :: ::
Nije da nijje , privlace sa svojim fancy stvarcicama a za sigurno znam da ce ovo da se prodaje u roku odmah :) Imaju strasnu procenu trzista i poznaju svoju klijentelu jako dobro ..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Samo da mrdne ova Banana Republic za jedno 30 % bolje videces ne samo Apple proizvode vec i druge koji ce naci svoje mesto... ovako 3000 eura za osnovni model Pro je po meni 1/3 Toyote Yaris slozicete se daleko potrebnije stvari....
:: Nije da nijje , privlace sa svojim fancy stvarcicama a za sigurno znam da ce ovo da se prodaje u roku odmah :) :: Imaju strasnu procenu trzista i poznaju svoju klijentelu jako dobro . :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: ::
Cist primer koliko lupas gluposti. Dell nudi za iste pare, workstation sa nVidia GPU-om (K4000m), 6 core intel xeon procesorom, 32 gb ram-a i doduse sporijim storage-om. Ovo je proslogodisnji model jer ima nova K4100. Ovo ce da razvali taj Mac 10:1, jos sto su ovi mnogo vise u enterprise segmentu i mnogo vise imaju iskustva u tom segmentu nego Apple.
Aj leba ti objasni mi kako to radi brze Inventor i AutoCad na Mac-u kada se nalaze na njemu jedva 2 godine i nemaju pola opcija u odnosu na iste programe na Pc-u koji postoje cirka 20 godina? Radi brze u 3 programa Mac kao sto su Final Cut, Aperture i mozda jos njihov software koji nema na PC-u.
Ajde uporedi bilo koji MacBook Pro sa Dell Precision, Lenovo W540 ili HP Elitebook, sa Quadro grafama, reci mi kako moze Photoshop brze da radi na lapu sa intelovom integrusom ili gt750m u odnosu na lap sa quadro k2100m u istom cenovnom rangu. Porediti bilo koji MacBook sa Precision-om koji ima RGB LED display koji cover-uje celokupni Adobe RGB spektar boja (pretpostavljam da je nekome ko radi pripremu za stampu ili nesto u photoshopu ovo jako bitno, MBP nije ni prici ovome), na Mac-u imas glossy display dok je ovamo mat display, 17` display (ili 15`) sa grafama do k5100m i ssd-ovima je toliko idiotski i glupo da je taj MacBook Pro decija igracka. Ovako napucan Dell Precision kosta duplo vise nego ovaj pocetni Mac Pro. A sto se tice display-a, Dell Precision dolazi sa display-om 3200x1800.
Ko se stvarno bavi necim i treba mu mobilni workstation, nece sigurno kupiti doticni MBPR, vec ce uzeti laptop koji radi posao kako treba.
Apple je dizajn, pa tek onda funkcionalnost to pro korisniku ne treba, funkcionalnost je njima na prvom mestu, a to nude Dell, Lenovo i HP.
Ova kanta je lepa i meni se svidja, ali slobodno pogledaj na internetu komentare buducih pro korisnika koji kace na ovo opremu koja kosta 3x ovaj racunar, jedan mod na benchu rece da neki kace opremu koja kosta kao ferrari nov, posto pci-e slot-a nema, sve mora da ide preko thunderbolt-a, tako da je onda ova kanta em skuplja, em ovaj narod mora za tu opremu da kupuje thunderbolt accessories to sigurno nece raditi kao pre na pci-e odmah vidis razlog sto ce neko odmah ovo da bash-uje i predje na provereno resenje koje vrsi funkciju.
Ovaj racunar je priblizniji enterprise segmentu, gde na njega instaliraju softver koji kosta 10x racunar, a rade projekte koji su 100x racunar, ako ih taj racunar zajebava i zajebava ih proizvodjac kao sto to uobicajeno radi Apple (upgrade 0, sve ide eksterno itd.) jos ako nudi visu cenu sa slabijim hw-om, podrskom koja nije ni prici konkurentskoj enterprise podrsci prica se zavrsava odmah.
Pozdrav!
:: :: Ta kanta guta tvoj komp i to 5 X brze i jace .. :: Kako neshvatate ... PC od 3000 eura i MAc od 3000 je nebo i zemlja... :: :: Sto se Mac Book Pro tice nemam komentar.... ali uprosticu ti... :: postoje programi za Mac only i oni koji nisu za njega to jest za pc 10 X brze rade.. :: Lap top nije za igranje igrica.. moze ali ce te kostati 5000 sto je idiotizam totalni... :: :: Sto se Ipad 3 tice sto si stavljao IOS7 ? cemu potreba za njim?Ako ti je sve radilo super i nije bilo problema cemu cackati novo?Uzgred IOS 7 na Ipad 3 nema 70% stvari sto ima Ipad 4 ....A mozda si ga i lose jailbrake? na mom starom 3GS modelu 6.1 Ios leti....tako da mi je to malo sumnjivo kod tebe.... :: :: :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: SSD 128 Samsung Evo Pr :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: LC power Archangle 850 W :: :: :: :: Kanta kako god okrenes. :: :: :: :: Superior Technology :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: :: :: ::
za video obradu i postoji niz programa za MAC za ove stvari sa opencl podrskom ,a gde radeoni odvaljuju nvidia ,pretpostavljam da se iz tog razloga aplle odlucio za dual radeon firepro varijante.
Heh stoji to sto kaze Gile da imaju najbolji dizajn,ali nije samo to u pitanju nego i OS koji je bolji za profi rad od Windowsa ,ali je slabiji kada su u pitanju igrice od Win.Drugo ovi Xeoni su na dual socket plocama teze ih je naci pojedinacno,obicno idu na vece kolicine.Dell i HP su boranija za njih ,smesno je to porediti.
:: ... opet se Giletu javilo u kristalnoj kugli. :)
Nista vise ne Apple za iste pare, jedina realna prednost je pci e ssd, samo on nece pomoci u tome da ubrza render ili bilo sta drugo, jedino sto ce ubrzati je ucitavanje software-a u ram i file-ova u program. Za iste pare konkurencija nudi jaci cpu, nvidia grafe, vise ram-a, bolju mogucnost za customizaciju i cela stvar je mnogo user friendly nego Apple-ovo resenje u kojem se menja samo ram i mozda grafika itd.
Sa druge strane konkurencija nudi Teslu, Dual Quadro, dual cpu, 128 gb ram-a, ja ne vidim apple tu kao neku konkurenciju. Sto se tice Win vs Mac, Win ima vise software-a za 3d modeling koji su mnogo stabilniji na Win-u jer je 99% korisnika tog software-a ili na Win-u ili na Linux-u ukoliko Linux verzija postoji. Mac je vise za fotografiju i video, mozda neki autodesk/adobe software za neki netehnicki dizajn itd.
Mac Pro je lepa masina za user-e koji su u toj prici u kojoj je mac glavni, autodesk i manje vise sve druge kompanije koje se bave ozbiljnim software-om koji kosta 10k evra pa navise sertifikuju Win masine za semi pro/high end usere. Bilo ko se bavi ozbiljnim tehnickim 3d modeliranjem ce sigurno otici na Win resenje, pre svega jer je software tu stabilniji, a racunar jeftiniji i brzi.
da je windows stabilniji od Mac OS.Sabiras babe i zabe,kako nema veze brzina pcie 3 ssd kada enkodiras.Shvati Aple ne zeli Nvidia cuda ,nego opencl ,koji ima punu podrsku na Mac OS,a posto su radeoni tu dosta jaci logican izbor su radeoni firepro.Aple zna ciljnu grupu Mac a,a to je pretezno video obrada i tako ga i sastavlja.Nece ti oni uvaliti bofl ne brini.
2-3 kocke lima, pa na sečenje i zavarivanje, i dobiješ kućište da pevaš. Za ozbiljan rad ništa više ne treba, a ne da se bacaju pare na tu Apple šminku!
Tu će nađeš sve što Apple trpa u te svoje kante, samo mojne da si nestrpljiv. Ponekad se u Maloj Moštanici ili Prnjavoru može naći Xeon i 4x jeftinije nego što glupe Amerikance dere Apple, a tek memare kad nabacaš - da te Bog vidi... Ako se baš desi da nema, imam ja neke cigane šanere što će ti donesu iz Minhena šta poželiš, samo pitaj na mail. .) Jes` da će ti fale tu i tamo neke sitnice, ali je cela stvar mnogo više user friendly nego Apple-ovo resenje u kojem se menja samo ram i mozda grafika itd. I na kraju, zipa ovo:
Tu lepo poskidaš sve što si zamislio i mo`š se baciš na pos`o koji ` oćeš! Na kraju dobiješ isto k`o da si uz`o onaj Apple fenseraj, a još kad turiš Windows Black Edition ima da radi bolje i stabilnije nego MacBook Pro i iPod Touch zajedno. :)
:: A ako nema dovoljno snage, povezes ih u chain : :: :: Samo dizajn kucista? To kuciste je velicine iPad-a, a dizajn ploce, hladjenja, storage-a i drugih inzenjerskih resenja :: :: Aj u pare da ce ovo da se iskopira vrlo brzo... :: Ova masina se ne menja naradnih 5 godina i onda se baca u kantu :: :: Ima sve, bluetoot, wireless AC, 2x GE Eth, hdmi, usb3.0, 6x tb2.. :: Mnogo hejtujete.. :: Postoji li nabudzenija kanta uopste da se kupi?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.