Treba mi konfiguracija za obimniji multitasking sa 3 monitora...nemam nameru da igram igrice, overklokujem, crosfajerujem...Hocu brzu, stabilnu i tihu masinu i da mi dugo traje. Vec dugo razmisljam i doslo je vreme da presecem zbog veceg PDV-a od nove godine... Imam ssd Samsung 840 pro i za sada sam najblizi ovoj konfiguraciji:
Maticna: Gigabayte GA-H87-D3H Procesor: Intel Core i5-4440 Memorija: Kingston 8gb ddr3 1600MHz CL9 Kuciste: LC Power Jupitex X (posto pise da ima 2.5` a ima i fan i simpa mi je) Napajanje: LC Power LC5550 PowerSilent v2.2 Optika: Samsung
Sve ukupno oko 45.000
Grafiku za sada mozda ne bih ni uzimao vec preko integrisane a u skorije vreme bih najverovatnije uzeo R7 260x (jer ima 2xDVI i za te pare mi deluje kao best buy) a naknadno bih verovatno uzimao i jos 8gb ddr3...
Razmatrao sam i neke druge varijante ali sam za sada najblizi ovoj,ali sam i dalje otvoren za predloge (mozda cak i AMD konfiguracija, neka druga ploca, procesor...)
Lepo si ti to sam sklopio, nista ja tu ne bih dirao. Sem mozda full ATX ploce, licno sam gadljiv na mikro i mATX i dodao bih kuler od bar 2k za procesor.
Mada i AMD cpu x8 vrijanta sa nekom plocom od 8/9k je takodj odlicna solucija za multitasking.
Integrisana graficka moze da tera 3 monitora? Nisam se susretao sa time nikada uzivo niti radio takav setup nekome.
Za obimniji multitasking idi na sto veci broj jezgara/threadova. Posto ces neki i7 tesko uklopiti u taj budget, onda svakako FX 8320/8350, ipak je bolji u multitaskingu od i5...
Samo bih zamolio ljude da provere maticnu da li ona sama moze da isporuci sliku na 3 monitora u isto vreme? Ja imam ovu moju asrock sa 3 izlaza za monitor ali moze samo 2 monitora u isto vreme.
Cao , imam pitanje za tebe: gde si nasao plocu gigabyte, i po kojoj ceni?Ja isto trazim tu plocu, ali je nigde nisam nasao. da je nisi mozda nasoa u comtrade shopu
Pise da ima u Duocomu...nisam jos proverio,jos sam u fazi odlucivanja...
:: :: :: Cao , imam pitanje za tebe: gde si nasao plocu gigabyte, i po kojoj ceni?Ja isto trazim tu plocu, ali je nigde nisam nasao :: da je nisi mozda nasoa u comtrade shop ::
I ja sam izuzetno gadljiv na mATX, ali mislio sam da je ovo full ATX...
:: Lepo si ti to sam sklopio, nista ja tu ne bih dirao. :: Sem mozda full ATX ploce, licno sam gadljiv na mikro i mAT :: i dodao bih kuler od bar 2k za procesor :: :: Mada i AMD cpu x8 vrijanta sa nekom plocom od 8/9k je takodj odlicna solucija za multitasking :: :: Integrisana graficka moze da tera 3 monitora :: Nisam se susretao sa time nikada uzivo niti radio takav setup nekome :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4 Ghz :: Cooler:CM v8 GT :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Slazem se da je mozda bolja varijanta AMD i zato sam i rekao da date neki predlog i za tu konfiguraciju...Voleo bih da bude sto tise,pa dajte neki predlog i sa AMD procesorom, mada onda moram da uzmem i grafiku poste ne bih isao na A8-A10 varijante...A grafika bih voleo da ima 2xDVI a prve koje imaju to su R7 260X a to krece ok 12.000 din. Tako da je malo nezgodno...
P.S. znam da na integrusi ne mogu da cepam 3 monitora, ali to bi mi bilo samo privremeno resenje...
:: Za obimniji multitasking idi na sto veci broj jezgara/threadova. Posto ces neki i7 tesko uklopiti u taj budget, onda svakako FX 8320/8350, ipak je bolji u multitaskingu od i5.. :: :: ___________________________________________________________ :: ASUS Gryphon Z87-i7 4770K@4.4 GHz-CM Seidon 120M-PC 7770 OC PCS+ :: 16Gb KHX 1600 CL9-Samsung 840 SSD 120+F3 500-2 x Dell S2240L-LC7600 X-Typ :: http://dk3d.weebly.co :: ::
Dajte neki predlog AMD konfiguracije...Da bude FX 8320, kuciste LC Power Jupitex X, napajanje LC Power LC5550 PowerSilent v2.2. U sustini mi treba stabilna i dobra ploca (ne radim crossfire i OC), da li da idem na 1866MHz ddr3 i ako imate neki predlog za neko drugo kvalitetno kuciste sa fanom i 2.5` slotom...
Mnogo mi je 9k za kuciste...A sta je sa ddr-om, da idem na 1866MHz?Ovi procesori bi trebalo da podrzavaju to...
:: Kuciste sa fanom od 20 cm + 12cm, moje kuciste : :: + imas i ssd da turis kako dolikuje. :: E sad ako ti se svidja to je to, ako ne juri neko drugo :: :: http://goo.gl/AFIsw :: :: Ako ne silujes oc bilo koja ploca sa 970 chipsetom ti je skroz ok :: :: recimo :: :: Asus M5A97 R2.0 http://goo.gl/d2gz :: MSI 970A-G46 http://goo.gl/6rSr :: Gigabyte GA-970A-D3 http://goo.gl/ntr3b :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4 Ghz :: Cooler:CM v8 GT :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Svaki kuler je relativno bucan za cpu od 125w, drzace ga u granicama dozvolojenih temperatura a buka je kako kome problem ili ne. Moj savet menjaj, uzmi bar neki od 1500/2000 din.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.