status: user broj poruka: 18996 | Da li je ovo online ups? 500VA je dovoljan, mada bih ja uzeo smart-ups 1000VA, tebi je jedino vazno da bude online i da omoguci prilikom nestanka struje automatsko regularno gasenje PC-a, to traje minut-dva.. ali ja bih tu stavio i line-r ispred, koji radi peglanje napona, to sve zakacio na produzni kabl sa zastitom, i tek onda rekao da je to zastita kakva treba da bude, bez opterecenja, bez variranja itd.. Jeste da je preko 500eu, ali boze moj:) . Ja sam razmisljao o UPS-u i na kraju skontao da mi je dovoljan samo jedan kvalitetan produzni kabl sa zastitom (ne ups).. kvalitetno napajanje, kvalitetna ploca, sa zastitama, nema smaranja sa baterijama..
:: Imam sledecu konfiguraciju za koju bi iskoristio APC BackUPS 500VA (ima zamenjene baterije) :: :: e570 :: 2x2GB DDR :: 2xHD :: 1xDV :: ATI 2400X :: PCI NI :: Chieftec 400 :: :: Koliko realno trosi ova konfa u proseku i da li bi mogla da se stavi na :: :: http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=bk500ei&tab=model :: :: tako da moze da izgura bez struje makar 5 minuta :: :: Hval :: |