Zdravo svima. Potreban mi je komp koji cu koristiti kako za normalan rad, gledanje filmova, tako i za gaming i malo programiranja.. Dolaze u obzir i Amd i Intel predlozi. Rec je samo o kucistu. Buzdet, neki pristojan, oko 500€, za sada.. Neka ta cena bude osnova, ali videcu da ustekam jos malo.. Takodje zeleo bih da ovaj komp bude za duge staze, naravno uz odredjene upgrade-e u medjuvremenu.. Hvala.
Fx 6300 Cooler Master Hyper 212 EVO Asus M5A97 R2.0 8GB 1866MHz Patriot Black Mamba CL9 AMD Radeon R9 270X Powercolor PCS+ 2GB DDR5 HDD SATA3 7200 1TB Seagate Barracuda ST1000DM003 LC Power Silent Giant, LC6650GP3 V2.3 Cooler Master Elite 370(npr.pogledaj za slican novac jos neka kucista,ako ti se ovo ne svidja). Ukupno 62.215 dinara ili ti oko 550e,radnja emmi.rs
Ovaj hard i grafa su koliko vidim na akciji,posto su dosta jeftiniji od istih proizvoda drugih proizvodjaca ili im je takva ponuda,pa pazi i to da se ne proda,1tb hard i ova r9 270x od drugih firmi su osetno skuplji.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Ne mora taj CM kuler za CPU moze i BOX da zavrsi posao.
Takodje umesto 8GB moze i 4GB za pocetak da mu zavrsi posao.
Ploca je OK, mada moze i Gigabyte GA-970A-DS3P (6700din) i taman mu izlazi konfiguracija 480e.
:: Fx 630 :: Cooler Master Hyper 212 EV :: Asus M5A97 R2. :: 8GB 1866MHz Patriot Black Mamba CL :: AMD Radeon R9 270X Powercolor PCS+ 2GB DDR :: HDD SATA3 7200 1TB Seagate Barracuda ST1000DM00 :: LC Power Silent Giant, LC6650GP3 V2. :: Cooler Master Elite 370(npr.pogledaj za slican novac jos neka kucista,ako ti se ovo ne svidja) :: Ukupno 62.215 dinara ili ti oko 550e,radnja emmi.r :: :: Ovaj hard i grafa su koliko vidim na akciji,posto su dosta jeftiniji od istih proizvoda drugih proizvodjaca ili im je takva ponuda,pa pazi i to da se ne proda,1tb hard i ova r9 270x od drugih firmi su osetno skuplji :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Taj AMD FX8xxx je do pre nedelju dana bio 15k sad je 19.5k tako da je po meni to bacanje para. Uzmi FX6300 koji ce za tvoje potrebe biti i vise nego dovoljan, neces moci ni da ga iskoristis, a jeftiniji ti je 8000din.
Te pare bolje stavi u dzep, pa kroz 2,3god ces imati mozda bolji CPU da uzmes za tvoju plocu, koji ce biti jaci od tog sadasnjeg.
:: Povecacu budzet svakako jer zelim da baziram komp na Amd-u FX 8350.. :: Sta mislite?
Dobro onda, icicu na FX 6300 i ovaj Evo cooler. Sada mi recite sto se tice rama, uzeo bih 2x4 gb, samo ne znam na kojoj brzini..? I graficka 270x je bolji izbor nego Nvidia 760? Drug ima Msi Gaming 760 i svidja mi se kako radi, pa zato pitam.
Za memoriju sve ti jedno.To ti je više osecaj da imaš nešto`kvalitetnije` nego što stvarno ima uticaja na bilo šta. Što se tice grafike gtx 760 je brža karta u odnosu na r9 270x ali je i dosta skuplja. http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/R9_270X_Direct_Cu_II_TOP/26.html r9 270 imaš za nepunih 17.000 din dok je gtx 760 25.000 din.
Ok. A koji proizvodjac je najbolji za tu seriju karata? Da li je vec neko ima, voleo bih da cujem kako ga sluzi. :) Takodje pitanje za maticnu, ne mogu da se odlucim koju da uzmem. Imam na umu Gigabyte GA-990FXA-UD3 (rev. 4), Asus M5A97 R2.0 ili Asus M5A99X Evo(rev. 2)..? Koja bi bila najbolja, kvalitetnija?
Ok. Dexter vidim ti si overklokovao cpu, je l` bi meni to mozda bilo potrebno, ili i na stocku radi lepo? I kako te sluzi ta ploca? Ili da idem na neku 990?
Hladjenje je ok ali sam kvalitet komponenti mi ne uliva neko poverenje, valjda zato i daju samo dve godine za razliku od svete trojice.
@ivan1989 Za zestok OC idi na 990 za pristojan oc idi slobodno na 970, turbo je na 4.1 ghz a ja ga drzim na 4 ghz bez turba za 24/7 bez ikakvog dizanja napona ili dodatnog grejanja. Ide kod mene na 4.5 ghz sa malo dodavanja napona, ali necu da silujem plocu nepotrebno.
@Un Najbolji je safior pa tri mesta prazno pa onda svi ostali. Ali ipak kupis asusa na kraju :)
Asus, pa zanijansu Msi.Na idle razlika je 2dB , a u load 7dB ASUS vs Gigabyte.Mozda je nekom ta razlika smesna mozda nije otkud znam.Meni ta buka ne prestavlja nikakav problem.Jedini + i to dobar je za Gigabyte temp na OC.Meni je to mnogo bitniji podatak.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.