Ali OBAVEZNO zameni to junk napajanje za neki model od 500W za 50e (Frontier PSU definitivno odskace), takodje NE UZIMAJ Maxtor vec Seagate, WD ili Hitachi. Koja je razlika izmdeju Pieoneer rezaca i LG pisaca, cini mi se da je LG samo citac??? IZBACI iz liste LG (oni su losi ane treba ti 2 ista uredjaja, jedino ako ti treba za On-The-Fly rezanje uzmi neki NEC ili Toshiba DVD-ROM), dosta ti je DVR-112D. Monitor neka bude ViewSonic a ne Asus. Ostalo u redu
naravno svaka sugestija,sve ama baš sve je dobro doslo slobodno pišite savetujte...svaka pomoć je izuzetno dobro došla!Evo još par informacija grafička mi pre svega treba da bih komp povezao sa tv`om da slika bude štio čistija,i za ne toliko zahtevne igrice!
Nema sta vise da ti se sugerira, svi ce ti isto reci. Uz kuciste dobijas lose napajanje pa ga zameni za Chief, LC, CM...Maxtor i LG DVD-ROM takodje, to je manje-vise skart roba. ATi grafike su uvek imale kvalitetniji 2D/3D prikaz i davace odlicnu sliku. Asus je dobar ali mozes uzeti i POwerColor, HIS, Sapphire...
- R a v e n L o r d -
:: :: :: naravno svaka sugestija,sve ama baš sve je dobro doslo slobodno pišite savetujte...svaka pomoć je izuzetno dobro došla!Evo još par informacija grafička mi pre svega treba da bih komp povezao sa tv`om da slika bude štio čistija,i za ne toliko zahtevne igrice ::
Lg nije pisač ispravka običan čitač!Mislio sam da uzmem dva dvd rezač za narezivanje a dvd lg čitač za čitanje običnih diskova i gledanje filmova!Ako možete da preporučite neki bolji prihvatam sve!!
Lg nije pisač ispravka običan čitač!Mislio sam da uzmem dva dvd rezač za narezivanje a dvd lg čitač za čitanje običnih diskova i gledanje filmova!Ako možete da preporučite neki bolji prihvatam sve!!
Kako mislis da cetiri ATA uredjaja nakacis na jednu granu sa dva prikljucka? A sto se tice Maxtora, prijatelju zaboravi ili bar pokusaj da izbegnes. Rezace (ako ih nemas) ne kupuj, uzmi neki SATA, manje kablova nikad ne degradira UDMA u DMA. Preporuka LiteON. Memorija kako tako. Monitor ako mora neki od ova dva onda onaj prvi. Graficka je u startu sakata zbog DDR2 a ne DDR3 (zemlja i nebo).
Ploca fenomenalna,kao i procesor, ali 3 hard diska i 2 opticka?! Memorija treba da bude malo brza - 800,kartica je (nema ljutis :) s*anje. uzmi 1 DVD-RW i jedan hdd od 250 GB,a ostatak love das za bolje (po- znatije) napajanje i brzu grafiku. Poz.
Hvala momci!Mogu li samo dobiti onda bar neku konkretnu preporuku što se tiče hard diska neki model od wd-a , seagate -a , ili hitachia???!I neka best-by grafička sa ddr3!Hvala unapred!
Molim samo sve koji daju zamerke ako nije teško da daju konkretne preporuke u vezi grafičkih kartica hdd-ova...I ovako ste mi od velike pomoći a ovako bi ste bili od još veće!Naravno nema ljutiš sve se smatra dobronamerno!Cilj mi je da naprevim što bolji izbor!
Molim samo sve koji daju zamerke ako nije teško da daju konkretne preporuke u vezi grafičkih kartica hdd-ova...I ovako ste mi od velike pomoći a ovako bi ste bili od još veće!Naravno nema ljutiš sve se smatra dobronamerno!Cilj mi je da naprevim što bolji izbor!
Hvala momci!Mogu li samo dobiti onda bar neku konkretnu preporuku što se tiče hard diska neki model od wd-a , seagate -a , ili hitachia???!I neka best-by grafička sa ddr3!Hvala unapred!
Evo na vaše sugestije malo prošarah po netu pa nađoh ovaj hdd za neku pristojnu cenu pa me zanima šta mislite o njemu??? WESTERN DIGITAL Caviar WD3200AAKS 320GB 7k 16MB SATA300
Koliko se secam kolega Maxtor i jeste Seagate sad a po mom iskustvu to je obicno sr_nje!Western Digital ( Caviar 250-500 GB Sata2) bi trebao da uzme bez razmisljanja.Sto se tice rezaca neki Sony-Nec(7173a Label Flash),Samsung ili LiteOn.Sto se tice graficke najbolji izbor ti je 8600GTS i to iz kuce MSI sto se moj kolega nece sloziti sa mnom ali na zalost to je cinjenica a po gotovu ova HD-OC verzija sa povisenim radnim taktom.Ram Memorija 2xGeil 800 Mhz minimum!Ostalo ti je manje vise sve ok!A da,napajanje nemoj zaboraviti,dobro ti kaze Machine,odmah menjaj,ili neki chief ili Cooler Master!Pozdrav.
:: Ali OBAVEZNO zameni to junk napajanje za neki model od 500W za 50e (Frontier PSU definitivno odskace), takodje NE UZIMAJ Maxtor vec Seagate, WD ili Hitachi. Koja je razlika izmdeju Pieoneer rezaca i LG pisaca, cini mi se da je LG samo citac??? IZBACI iz liste LG (oni su losi ane treba ti 2 ista uredjaja, jedino ako ti treba za On-The-Fly rezanje uzmi neki NEC ili Toshiba DVD-ROM), dosta ti je DVR-112D. Monitor neka bude ViewSonic a ne Asus. Ostalo u red :: :: :: - R a v e n L o r d - :: ::
Pre bih licno uzeo Asus 1650 Pro DDR3 256MB (oko 80 evra nova) ili Saphire 2600 Pro OC DDR3 256MB (oko 90 evra nova).
I kaze ti covek dobro: mani se ATA diskova jer ces verovatno ubosti kabal od DVD-a do jedinog slota za ATA i neces imati slot za HD. A ako nakacis na istu granu DVD i HD onda se mozes slikati sa boljitkom od RAID-a.
Savet: jedan ili dva SATA II HD od WD (npr. Western Digital Caviar 250GB (SATA2/8MB/7200) - WD2500JS) kosta 55-60 evra nov).
Re: Šta mislite o navedenoj konfiguraciji!Potrebna pomoć!!!
10.09.2007. 22:52
status: user broj poruka: 729
:: :: Kućište: Frontier blade bl09 :: Ploča:Asus P5w dh Deluxe :: Procesor:INTEL Core 2 Duo E6550 2.33GHz 4MB FSB1333 S77 :: Kuler:Cooler master d14-8jd3b-9 :: Hard disk: Dva komada Maxtor 120gb 2mb ata 13 :: Maxtor 250gb 16mb sata 30 :: Dvd rezač: Pioneer dvr - 112D (može preporuka za neki drugi :: Dvd pisač: Lg gdr 816B (može preporuka za neki drugi :: Ram memorija: KINGSTON 2GB (2x1GB) 667MHz DDR :: Monitor: VIEWSONIC VA1903wb ili ASUS MB19S :: Grafička karta :ASUS Extreme AX1650 SILENT/HTD/512MB DDR :: Zvučna karta :CREATIVE X-Fi Xtreme Audi
Moje lično mišljenje šta treba menjati: 1. Hard diskovi. Beži od Maxtor-a koliko te noge nose. Uzmi Seagate Barracuda, Hitachi Deskstar, Samsung Spinpoint ili WD, ali samo caviar seriju, sve ostale su crap. 2. DVD rezači su svi isti, osim Plextora, ali trenutno su Lite On i Optiarc OK. 3. Kingston je OK ram, ali samo ako ti dođu dobri čipovi, što je redak slučaj. Bolje uzmi neki Geil, OCZ, Mushkin... 4. Nisi naveo do koje cifre bi išao sa monitorom, ali viđao sam more 19`, ali je Samsung 971P(erverzno) najbolji. Ako nemaš para za to, uzmi Samsung 931BF, a ako nemaš ni za to, sledeći izbor bi bio neki LG... 5. Za ostalo se slažem sa drugima... :)
`Lakše je postavljati glupa pitanja nego ispravljati glupe greške.` Marfijev zakon
da sam na tvom mestu....jedan hdd umesto 3 komada ( seegate baracuda 250 ili 360 gb 16 mb....baracude imaju najmanje pristupno vreme od svih ovih hdd-ova..) a za razliku u ceni uzmi 2600 xt ili 8600 gt ...2600xt ti je bolji, on je oko 10 000 din....sto se tice monitora moras reci koliko ti je bitan u celoj confi i do koje cifre ides(za monitor)....o ploca je extra ali ti ne treba delux model....90% stvari neces ni iskoristiti a razlika u ceni izmedju njega i `obicnog` modela , bez delux u imenu je znatna a brzina i kvalitet ista...za te pare mozes uzeti kvalitetno napajanje
Stvarno puno hvala svima !!Evo sad cu malo prosarati po netu videti cene jer uzeo bih ja sve najbolje ali novac me ogranicava u tome!Informacija za sve Graficka mi je bitna iskljucivo zbog povezivanja kompa sa tv-om i da imam jasno sliku kad pustim dvd na kompu i uzivam u fiilmu,a manje mi je bitna za igrice jedino sto igram je fudbal i poneka pucacina ali ne nesto najzahtevnije!Sto se tice monitora cisto bi uzeo tft da stitim oci:):)I da bude 19``izbegao sam samsung jer imam neku njihovu 19-sticu na poslu i nisam nesto prezadovoljan!Ne radim ja neke ozbiljne zahvate na kompu pa da mi treba sad neki extra monitor eto neka zadnja cena bude do koje bih isao 200e!Treba mi neki prosek posto cu za gledanje filmova koristiti TFT TV!Uskoro cu postaviti novu konfiguraciju izmenjenu sa u skladu sa asim savetima,pa se nadam da ce te mi reci i o njoj sta mislite!POzz i jos jednom Hvala!
Kućište:THERMALTAKE Mambo VC2000 (bez napajanja) Napajanje : CHIEFTEC GPS-450AA-101A 450w Procesor:INTEL Core 2 Duo E6550 2.33GHz 4MB FSB1333 S775 Kuler:Cooler master d14-8jd3b-95 Hard disk: WESTERN DIGITAL Caviar WD5000KS 500GB 7k 16MB SATA300 ili varijanta sa dva hard diska WESTERN DIGITAL Caviar WD2500AAKS 250GB 7k 16MB SATA II !!!Reci te mi koja je bolja varijanta dal sa dva od 250 ili jedan od 500!!?? Dvd rezač: NEC AD-7173A ili Pioneer dvr - 112D Dvd čitač :Lg gdr 816B (može preporuka za neki drugi) Ram memorija: GEIL 2GB (2x1GB) 800MHz DDR2 Ultra Dual 88evra ili KINGSTON 2GB (2x1GB) 800MHz DDR2 110evra! Koja je bolja varijanta??? Monitor: VIEWSONIC VA1903wb ili ASUS MB19SE ovaj VIEWSONIC VA1903wb iskljucivo zbog garancije jer u slucaju jednog mrtvog pixela u tri god daju novi monitor a i nema lose karakteristike! Grafička karta :ASUS Extreme AX1650 SILENT/HTD/512MB DDR2 8600GTS msi mi je preskupa!! Asus 1650 Pro DDR3 256MB (oko 80 evra nova) nju sam uzeo u obzir samo ja je ispod 120e nisam nasao novu tako da ako bi mi mogao reci gde si nasao za 80?? Zvučna karta :CREATIVE X-Fi Xtreme Audio!!! Kad budete davali komentare obratite samo paznju sto se graficke tice jer mi ona iskljucivo i pre svega treba da povezem komp sa tvom i da na tom polju imam vrhunski rezultat a ne za neke extremne igrice!!!I molim savet dva od 250 ili jedan od 500gb hard disk!Monitor koristim za neki obican rad pa a za navedeni sam se odlucio iskljucivo zbog garancije !!A i za Asusov monitor imam dobru preporuku!Hvala unapred!nadam se da vam ovo sada izgleda bolje ina cena je + - 900e!
Kućište:THERMALTAKE Mambo VC2000 (bez napajanja) ili Chieftec GX-01B
Napajanje : CHIEFTEC GPS-450AA-101A 450w ili Cooler Master Real Power 450w ili 550w
Procesor:INTEL Core 2 Duo E6550 2.33GHz 4MB FSB1333 S775
Kuler:Cooler master d14-8jd3b-95 ili Hyper TX (PRE NJEGA )
Hard disk: WESTERN DIGITAL Caviar WD5000KS 500GB 7k 16MB SATA300 D vd rezač: NEC AD-7173A i Samsung SH182D ili LiteOn nikako ti ne treba drugi citac,uzmes dva DVD rezaca,tako se radi!
MSI NX8600GTS-T2D256E-HD-OC 256MB DDR3 kosta 120Eur!!!To ti je preskupo za takve performanse???!!!Ne isplati ti se nista drugo?Mozes neku 8600GT ako nisi zahtevan korisnik!
Zvučna karta :CREATIVE X-Fi Xtreme Audio!!!
Najbolja varijanta je sa jednim Hard diskom od 500GB i to bas taj koji si naveo!Mogao si da pogledas neki Samsungov model monitora ali kad stvari stoje tako uzmi VIEWSONIC i nemoj razmisljati,jedino sto se meni ne svidja je to sto je wide(16:9),daleko mi je bolji svaki (4:3)-19` je mali za wide,totalno je ne pregledno!!!!Ostalo prati sve kako sam ti napisao i neces 100% pogresiti,ako te jos neki detalj interesuje pitaj pa finisiraj sa kompletiranjem i pazari masinu!Pozdrav.
Sve ovo dole je sasvim OK, samo što, veruj mi, bolje je uzeti Seagate Barracuda ili Hitachi Deskstar HD. Takođe, batali 19` wide ekrane. Svaki wide ispod 22` je bacanje para. To što na poslu imaš Samsunga i nisi zadovoljan je verovatno zato što je u pitanju nekli monitor iz N serije (Najjeftiniji), koji su, inače, pravi krševi. Nemoj po tome ceniti sve Samsungove monitore. Ja sam video par užasavajućih Philips monitora, pa ne mislim da su svi loši. Kad bi isprobao 931BF ne bi ti palo na pamet da pustiš film na televizoru...
:: Kućište:THERMALTAKE Mambo VC2000 (bez napajanja) ili Chieftec GX-01 :: :: Napajanje : CHIEFTEC GPS-450AA-101A 450w ili Cooler Master Real Power 450w ili 550 :: :: Procesor:INTEL Core 2 Duo E6550 2.33GHz 4MB FSB1333 S77 :: :: Kuler:Cooler master d14-8jd3b-95 ili Hyper TX (PRE NJEGA :: :: Hard disk: WESTERN DIGITAL Caviar WD5000KS 500GB 7k 16MB SATA30 :: :: vd rezač: NEC AD-7173A i Samsung SH182D ili LiteOn nikako ti ne treba drugi citac,uzmes dva DVD rezaca,tako se radi :: :: Ram memorija: GEIL 2GB (2x1GB) 800MHz DDR2 Ultra Dual 88evr :: :: Monitor: VIEWSONIC VA1903wb :: :: MSI NX8600GTS-T2D256E-HD-OC 256MB DDR3 kosta 120Eur!!!To ti je preskupo za takve performanse???!!!Ne isplati ti se nista drugo?Mozes neku 8600GT ako nisi zahtevan korisnik :: :: Zvučna karta :CREATIVE X-Fi Xtreme Audio!! :: :: Najbolja varijanta je sa jednim Hard diskom od 500GB i to bas taj koji si naveo!Mogao si da pogledas neki Samsungov model monitora ali kad stvari stoje tako uzmi VIEWSONIC i nemoj razmisljati,jedino sto se meni ne svidja je to sto je wide(16:9),daleko mi je bolji svaki (4:3)-19` je mali za wide,totalno je ne pregledno!!!!Ostalo prati sve kako sam ti napisao i neces 100% pogresiti,ako te jos neki detalj interesuje pitaj pa finisiraj sa kompletiranjem i pazari masinu!Pozdrav ::
Na pcberzi sam sad nasao pod `Komponente - Graficke karte - ATI PCIE, strana 2` za 80,9 evra: Beograd, Požeška 148/24 tel. 011 30 567 03
Proveri, ne garantujem da je tako. Doduse, ja sam do sada kupovao po dilerskim cenama, pa su bile takve cene i nesto ranije, pre poslednjeg pada cena. Pisao sam po secanju, a evo i nasao cenu u ponudi.
Obavezno to napajanje zameni sa Chieftec ili Cooler master, i obavezno Maxtor zameni za Seagate, takodje i DVD-RW za neki Plextor(malo je skuplji al` vredi) ili LiteON.
Koliko vidim generalno se svi slazemo uz male nijanse dodatnih primedbi.Uglavnom prati ono sto sam ti rekao jer i svi ostale dele moje misljenje koje je sasvim ispravno.
:: Obavezno to napajanje zameni sa Chieftec ili Cooler master, i obavezno Maxtor zameni za Seagate, takodje i DVD-RW za neki Plextor(malo je skuplji al` vredi) ili LiteON.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.