Ukoliko bih uspeo da isposlujem da mi umesto ove mATX ploce stave asrock z87 pro4 (mozda bih dodao i ovih 8gb sto nude za 7k) mislim da bi bila stvarno odlicna konfiguracija i kupovina...daju i 5 godina garancije na sve.
Imam svoj ssd Samsung 840 pro koji bih stavio u konfiguraciju i nemam nameru da radim bilo kakav overclocking i da igram igrice...
Ako pod multitaskingom podrazumevas od svega po malo, sta ce ti i7? :) evo ti moj predlog za te iste pare i da budes miran, ako u ovom slucaju zanemarimo garanciju! :) Poz
Ma,otvaram po 30 taskova istovremeno i hocu da budem miran za dugi period (mada sam razmisljao i o i5) a i zbog multitaskinga bih pre isao na varijantu 2x8GB ddr3. Ne treba mi ovoliko skupa grafika, samim tim mi ne treba ni toliko jako (kvalitetno) napajanje a onaj lc power silent giant 600W mi deluje ok. Pored toga nisi uracunao HDD u konfiguraciju. A i pet godina garancije nije na odmet...
:: Ako pod multitaskingom podrazumevas od svega po malo, sta ce ti i7? :) evo ti moj predlog za te iste pare i da budes miran, ako u ovom slucaju zanemarimo garanciju! :) Po :: :: http://bit.ly/1aMgdPb
Uvek je bolje i jeftinije da sam izaberes delove po svojoj potrebi i zelji. Realno svaka radnja ce da ti sklopi i posalje racunar , sklapanje ne naplacuju (ako sam ne umes) a postarinu uglavnom ne placas pogotovo na te velike cifre. Dakle samo windows instaliras i kraj.
Kakve ti procese i to njih 20 palis u isto vreme?
Ako mislis na browser i tabove to je smejurija i ne treba ti 75 000 za tako nesto, pogotovo sto napajanje moze da je jeftinije kao i graficka.
Na prvom mestu, Z87 cipset ti je potpuno bespotreban ako neces overklok (a i ne mozes sa `ne K` procesorom), 2 grafike i sl. B85 je dobar izbor. Jos 8GB je preporucljivo, samo gledaj da ti ne uvale module od 1333, vec 1600MHz. Grafika je tvoj izbor (valjda najbolje znas da li ti je 650 dovoljna), a potpuno je nebitno koja je tacno posto je garancija 5 god. Isto vazi i za disk.
Slazem se sa Dexterom da sigurno mozes bolje da prodjes sa manje novca ako komponente kupis posebno, ali i sa manjom garancijom tako da ta konfiguracija uopste nije los izbor.
Jedino mi je malo smesna ona njihova `BEZUSLOVNA` garancija... Znaci, polupam ceo komp za 4 god. i ocekujem da ga `poprave` (s novim komponentama, naravno) posto se nisu `ogradili` malim slovima, zvezdicom i sl. Logicno, na reklamaciju ponesem i ovaj screenshot: http://goo.gl/uSWPrI
Inace se slazem da je bolje,ali kao sto sam napisao, nigde ne mogu da napakujem tu konfiguraciju a da me ne izadje makar 5k vise. Generalno mi takva neka konfiguracija i odgovara po svim parametrima pa sam zato pitao kako vam se cini... Sto se tice modula ddr3, naravno da cu insistirati na 1600MHz. A sto se tice taskova, palim neke silne aplikacije...pored toga je uvek upaljeno i 3 browsera sa po 5 tabova...i jos sto sta... Sto se tice ploce,bas nisam upucen pa sam okacio drugu temu i ljudi mi predlozili taj asrock z87,ali posto ja stvarno nemam nameru da radim OC i da uparujem graficke, moze i neki jeftiniji predlog ili kvalitetniji za te pare (za moju upotrebu). Hvala jos jednom
Sto se tice tih 5 godina garancije, to nije garancija za ceo racunar vec je u pitanju klasicna prevara. Jedna komponenta (ili par njih) ima garanciju od proizvodjaca koja iznosi 5 godina i onda se to navede kao mamac za potencijalne kupce, a kad kupis taj kupus onda ti daju i etiketu na kojoj fontom 4ipo pise koja komponenta nosi koliku garanciju. Ne zaleci se tek tako samo na garanciju. Intel na procesore daje 3 godine garancije a vidis kako menjaju chipsetove, brze nego srbija himnu. Lepo ti to licno proveri pa tek onda gledaj sta ces i kako ces.
@imbaqq Ne zaleci se ti sa porukama. Garancija jeste na ceo racunar! Sasvim je druga prica to sto je u pitanju garancija prodavca, a ne garancija proizdvodjaca komponenti. Onda samo ostaje pitanje koliko poverenja imamo u prodavca, a u ovom slucaju ne teba mnogo brinuti posto se BC Group prilicno dobro pokazao - i sto se tice prodaje, i sto se tice reklamacija (bar iz mog iskustva).
@milicic Dobra je ona Gigabyte plocica, bez brige. Mozes da uzmes i GA-B85-HD3, cisto zbog ATX formata - malcice je prostranija i ima koji slot vise, a nije mnogo skuplja.
Ajmo ovako. Dajte predlog (sto jeftiniji) za: i5 procesor kvalitetna maticna ploca, da nije mATX i nemam nameru da radim bilo kakav OC i uparivanje grafika graficka cisto da moze da tera 3 monitora (apsolutno nemam nameru da igram ikakve igrice) 2x8GB ddr3 (koja god brzina da mislite da je optimalna za kupovinu na duzi period) kuciste da ima izmedju ostalog 2.5 slot i fan (nesto poput onog jupitera) bez HDD-a dvd writer napajanje da stabilno istera sve to...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.