Da li su ove dve konfiguracije OK i koju izabrati ? Namena kompa da gura trenutno aktuelne igrice (ne mora na high detalje) i sve ostalo sto se podrazumeva za kucnu upotrebu. Ako sam malo preterao sa komponentama da mozda smanjim dozivljaj i uzmem neke jeftinije koje ce raditi isti posao? Hocu da kazem da mi nije bitno overklokovanje, AMD, SLI,crossfire tehnologije, uparivanje grafike itd. Znaci postavim comp, sljaka dok sljaka i to je to. Koja je razlika izmedju intelovih cipsetova B, H, Q, Z ? Da li je osetna razlika u radu ili samo u ceni? Unapred hvala na odgovorima.
Ja bih uzeo AMD konfiguraciju. Taj AMD je tu negde u rangu sa tim Intelom-om, mada AMD moze solidno da se overklokuje kada bude zatrebalo, i nekako mi je 2 jezgra malo za danasnje vreme, makar 4.
Umesto te 990X ploce mozes slobodno 970 da uzmes, a razliku dodaj na procesor (FX8300) ili grafiku (ATi 260x ili 7850)
Umesto te ploce posto neces da klokas,uzmi bilo koju sa 970 chipsetom,ako mene pitas nista vise od MSI 970-G43,koja je 50-tak evra,ta koju si ti stavio je oko 110e.Tih 60e sto bi tu ustekao preusmeri na grafu,jer je gaming prvi izbor.Imas recimo MSI R9 270X 2gb Gaming grafu ona ti je 170e.To bi ti bila bombona.
Sto se tice Intela,za gaming uzimas i5 i to je to,a ti za to prostora(novca)nemas.U osnovi I3 je odlican procesor,ali je dual core,to je danas tanko.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Ploca je zamenjena jeftinijom, dodato na malo jaci procesor (6350) ostatak je za jednu od ove dve kartice. U svakom slucaju hvala svima jos jednom na pomoci.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.