Ista je cena, samo me zanima koji je procesor bolji i da li ce moci izaci na kraj sa Win7? Prodavac mi je rekao da ce extra raditi kompjuter za tu upotrebu koja meni treba. E sad mene zanima misljenje forumasa :)
Drug je pre 3-4 godine kupio neku gotovu mašinu u Emiju. Jednojezgarni Atlon 2, 1GB RAM-a, integrisana grafika i prilično to dobro radi u odnosu na matore jednojezgarce. Naravno, ako si u mogućnosti uzmi mašinu sa minimalno dvojezgarnim procesorom i 2GB RAM-a. A ako ti grafika nešto znači, onda obavezno AMD, jer Intel još nije napravio čestitu integrušu.
Ma stvarno nije potreban neki extra racunar. Znaci za office word i za cackanje po netu. Niti treba za HD gledanje snimaka i slicno... Stvarno jedan najobicniji racunar :)
Otvoris word a on drlja 100 godina, ne daj boze da jos gledas nesto na youtube-u u isto vreme, ode cpu usage na 100%, flash animacija i baneri/oglasi ce ubiti te procesore.
Uzmi dual core minimum i 4 gb rama, bices miran odmah a i malo kasnije.
Aj da je ogromna cenovna razlika i da komp uzmas svkaih par meseci pa i da stedis, ali ovako totalno promasena investicija.
Ako mene pitaš i ja bih išao minimum na dual-core. Toliko su povoljni danas da nema smisla uzimati single radi neke uštede od 500 din. Evo recimo ova dva: LGA1155 Intel® Celeron® Dual-Core G1610, 2.60GHz APU FM2 AMD A4-4000, 3.0GHz/ Radeon™ HD 7480D
Ista im je cena, Intel mnogo brži procesor, AMD mnogo brža grafika, pa shodno svojim potrebama sam proceni. Ako ne misliš na pokretanje nekih igara, tj interesuje te samo Office/net onda svakako Intel. Takođe preporučujem 2x2GB memorije. Ostatak nisam navodio jer je manje više isto.
Dual core ti danas spada u low end segment, tj. minimum za bilo sta, totalna suprotnost od `ekstra` racunar, tako da slusaj sta ti ljudi govore. Po meni, najbolji a opet jeftin izbor ti je da ides na neki quad core APU, i 4Gb DDR3 ram-a. To je taman za ono sto tebi treba...
:: Ma stvarno nije potreban neki extra racunar. Znaci za office word i za cackanje po netu. Niti treba za HD gledanje snimaka i slicno... Stvarno jedan najobicniji racunar : :: :: ::
Mozda mala prednost AMDu, manje je smrdljiv od ovog Atoma, ali u principu je isto djubre, mada tebi za office i posao bolje i ne treba. Dakle, potpuno svejedno, nemoj da se opterecujes... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Koliko ja vidim covek je bas uporan, on je resio samo pita koji od ta dva, ubedjen je da ce mu boze sacuvaj procesor odraditi sve sto mu apsolutno treba bez problema, a tako ce biti i u buducnosti, mislim da nas ne jebe ni 3%...
Mislim da nije to u pitanju, možda jednostavno nije tu i nije pročitao ostatak. Aj da ga ne osuđujemo unapred. Javiće se kad vidi, nadam se.
:: Koliko ja vidim covek je bas uporan, on je resio :: samo pita koji od ta dva, :: ubedjen je da ce mu boze sacuvaj procesor odraditi sve sto mu apsolutno treba :: bez problema, a tako ce biti i u buducnosti, :: mislim da nas ne jebe ni 3%...
E to je već nešto drugo, nisam mu ispratio prethodne postove. Ne vidim da je ovde nešto uvaljivanje. Predložili smo mu bukvalno najpovoljniju dual core varijantu tako da ako hoće nek posluša. Sad i meni deluje da malo zajeMbava!
:: Ne govorim o tome sto se sad ne javlja, nego sto mu je svaki post bio :: ma ne , ne treba mi extra masina i slicno. :: :: Mozda covek smatra da mu uvaljujemo extra dual core masinu sa 4 gb rama :: koja ce da skuplja prasinu.. :: :: Meni tako deluje.
Taj prodavac koji ti je to reko te je slagao. Razlika je toliko mala izmedju te dve mašine i nekog novog procesora sa 2 jezgra da nema potrebe da se o tim procesorima i razmišlja,mislim cenovno.Razlika je mislim oko 500 do 1000 dinara.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.