Msm da ne moze bolje. Gotka:Mozes recimo da pogledas neko drugo kuciste,naravno ako ti se ovo ne svidja estetski.A samo kuciste je po meni best buy u to kategoriji.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Hvala za preporuku videcu da zamenim ovo kuciste za termaltake s31 urban , i zanimam me da li ce biti mozda nekih popusta ako sacekam do polovine decembra , da li bih dobio bar par hiljada dole ? ( da li bi mi se isplatilo da sacekam ili mozda i nebi tolko ? )
Ma ploca je OK sasvim, sad ne znam meni je malo mnogo da mi ode na kartu 30K!Mozda tu ustedis, meni je korektna GTX 760, to je vec 4-5K dole!Ili juri ovu 270X za 20K!.-) E to para za HDD..
30000 nije uopšte mnogo, kad uzmeš u obzir šta 280X nudi po 100€ nižoj ceni od konkurentskog GTX770. Biće miran na duže staze. 280X i 270X su best baj u svojim klasama. Kupovina nVidije u ovom momentu je obesmišljena.
Mislim da nije losa ideja ici na r9 280x , malo sam mozgao i sastavio sledecu konfiguraciju , pa me zanima vase misljenje : GPU - R9 280X 31 k HDD - 2 TB Seagate 64mb 7200 rpm 9 k CASE - Termaltake S31 Urban 7.5 k MB - GA 990FXA UD5 14 k RAM - 4 gb 1600 Black Mamba 3 4 k ( posle bih dodao jos 4 gb kad dodjem do para) CPU - FX 6300 + evo 212 15.5 k ( Mislio sam da ga OC-jem)
mozda da skupi jos malo para i idem na 8 -core . Ili da idem slabijeg intela . Ako imate neke korekcije-predloge slobodno napisite .
Pod uslovom da nisi ljubitelj RTS zanra,npr.Ostale igre ce ti leteti jer sve radi prakticno grafa i bices miran na duze staze. Sto se tice rama,sto pre dodaj 4gb ima itekako igara koje traze 8gb i tek ce ih biti,po meni 4gb je vec sad malo.
Kupovina fx octa core modela,konkretno fx 8350 ili fx 8320 je po meni cista glupost,ako je gaming u pitanju,jer i5 3470 ili i5 4570 su overall bolji izbor a kostaju nesto ispod,njih ne mozes da klokujes jer im nije otkljucan mnozilac,a i sto bi klokovao cpu?A i konkretno ja ne vidim da je nesto bolji fx 8350 u igrama u odnosu na fx 6300(fx 6350)ako cemo vec da govorimo i o amd modelima. Konkretno ti bi za taj fx 6300 i tu plocu+cooler dao oko 30k dinara. Ova gore varijanta sto sam ti ja sastavio i5 4570,asus h87-plus i 212 evo kosta 31.800 dinara,pa ti vidi,po meni glupo bi bilo da uzmes to sto si naumio jer i da razvalis od clocka taj fx 6300 u vecini igara ce raditi extra i def i biti na nivou sa i5,a cpu bound igrama(rts zanr,world of tanks,mmorpg...ako igras naravno)prednost na strani i5 je preko 30%(realnih,negde i vise,konkretno total war serijal). A i da ne igras strategije i igre tog tipa,ne vidim razlog davanja 30k za tu amd konfu,pored ove intel za manje od 32000.Nzm 14k das za plocu da bi clockovao fx 6300,i dobijes MALO.A i5 opet i na deff,overall bolji(zbog pomenutih zanrova).Kupovina fx 6300 bi po meni je super,ako neko ima budzet za to oko 20k,kupi njega i neku plocucu za 7.5k otprilike i to je to,bolje tesko da moze.Ali ovako kad vec imas 10k lufta,i5 je po meni bolji izbor. A ako ne igras ovo sto sam naveo,komotno mozes da uzmes fx 6300 i neku plocicu od 7-8k i da ostavis sebi 7-8k u dzepu minimum,odnosno preusmeris na ram deo.Ne vidim razlog clockanja fx modela za gaming,jer realno tamo gde stucaju klok malo pomaze,a u ostalim igrama (90%igara)clock im ne treba.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Ne. Moja prica je da treba sacekati da izadju, jer do tada niko zivi ne moze da zna sta ce biti pravi optimum, kad su u pitanju i procesor i grafika.
Ja zaista smatram da ce fx x8 biti najbolji izbor, ali kao sto rekoh, ne znamo to sada. Jedino sto bih sada kupio je 8 GB rama, mada bih i za to pomalo cvikovao :p
GPU - Gigabyte GTX 760 26 k HDD - 2 TB Seagate 64mb 7200 rpm 9 k CASE - Termaltake S31 Urban 7.5 k MB - GA-Z77X-UD3H 14 k RAM - 4 gb 1600 Black Mamba 3 4 k ( posle bih dodao jos 4 gb kad dodjem do para) CPU - i5 3570 k 20 k
Mislim da je ovo sasvim okey (ima vise balansa nego poslednja konfiguracija) , zato sto imam mesta da OC-jem kasnije kad nabavim kuler i mogu SLI kad budem imao para za jos 1 GTX 760 :)
Mislim da grešiš sa GTX760. R9 270X je malo slabija, a mnogo jeftinija. Isto tako je R9 280X dosta bolji izbor za nešto više para, jer je u rangu sa GTX770. Nemoj da me pogrešno razumeš, i GTX760 je OK, ali ne vredi tih para. Cena nVidijama treba da ide dole, ali to kod nas neće skoro.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.