Stizu AC 4, Watch Dogs, GTA 5, PES 14 je vec tu i ne radi bas savrseno na najvecoj rezoluciji... Sta mislite o trenutnoj konfiguraciji i da li je vreme za upgrade? - - - - - - - - - - CPU: Intel Core i5 2400 @ 3.10GHz RAM: 8.00 GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz Motherboard: MSI P67A-C45 (MS-7673) Graphics: ATI Radeon HD 5700 Series Chassis: Thermaltake V4 Black Edition
Jos uvek nema budzeta, jer ne znam ni koliki okvir cena imam (pretpostavljam da moze biti `beskonacan` kad ste tako nahvalili konfiguraciju :) ). Da li mi nesto zavisi od napajanja, posto ne znam koje je (treba otvoriti ono kuciste...)? - - - - - - - - - - CPU: Intel Core i5 2400 @ 3.10GHz RAM: 8.00 GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz Motherboard: MSI P67A-C45 (MS-7673) Graphics: ATI Radeon HD 5700 Series Chassis: Thermaltake V4 Black Edition
kao sto ljudi vec kazu, grafiku samo za sada i gledaj da ti se uklopi u napajanje :) a sto se ostalih stvari tice, cekaj broadwell pa tek onda neki `system upgrade` :)
Intel i7 2600k @ 4.2 Ghz @1.30v + Titan Fenrir EVO ASRock Z68 Extreme 4 ASUS Radeon R9 280X DirectCU II TOP 8GB 1600MHz DDR3 HyperX Genesis XMP X2 Grey Series Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Samsung SpinPoint F3 1TB
U pitanju je LC5550 V2.2. To je sve sto sam uspeo da procitam. Sto se tice trajanja, realno je da bi 2 godine bio solidan period, jer upravo toliko posedujem komp odnosno graficku, samo to verovatno zavisi i od toga koliko ce proc moci da izdrzi... - - - - - - - - - - CPU: Intel Core i5 2400 @ 3.10GHz RAM: 8.00 GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz Motherboard: MSI P67A-C45 (MS-7673) Graphics: ATI Radeon HD 5700 Series Chassis: Thermaltake V4 Black Edition
Onda mu predložite neki GTX780 ili Titana. Ja na to napajanje ne bih priključivao jače karte. Prvo bih zamenio njega, pa onda kupio neku čestitu grafičku, tipa R9 270X, GTX760 ili R9 280X.
Budzet zapravo ne postoji. On ce se napraviti kad budem imao opcije u glavi, jer postoji i opcija pravljenja dodatnog kompa. Ali, ako vam je lakse, neka bude okvirno 200e (pa nek ide ide zivot). Ako treba i napajanje da ide, taman mozete i to da napisete - skraticete mi listu za kupovanje delova za drugi komp! :D - - - - - - - - - - CPU: Intel Core i5 2400 @ 3.10GHz RAM: 8.00 GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz Motherboard: MSI P67A-C45 (MS-7673) Graphics: ATI Radeon HD 5700 Series Power supply: LC5550 V2.2 - Silent Series Chass
Enermaksa ne bih preporučio. Imao sam i ja pik na napajanje iz te serije, pa su me kolege sa Sikire ekspreksno odgovorile od eventualne kupovine. Cena mu je prevelika u odnosu na kvalitet. Prodaje se samo ime.
Brza je gtx 760 (po testovima nekoliko sajtova sto sam gledao na netu)oko 10%. Dok je recimo R9 270X Sapphire DualX OC 17.000 dinara(akcija),a najjeftiniji Gtx 760(normalan) je Gigabyte GV-N760OC-2GD koji je 25.500 dinara,ima MSI referentni za 24.500. Krace receno razlika(trenutna)u ceni je prakticno 50%.Razlike variraju od modela do modela naravno,ali ovo su poredjenja najjeftinijih nereferentnih modela.Ko u toj situaciji uzme gtx-a taj pao sa kruske. Perusive:Uzmi lepo ovu r9 270x za 17.000 dok je ima na akciji i recimo onaj Thermaltake modular od 630w gore sto je Dexter preporucio od 6.500 dinara i vozi.To ti je 23.500 dinara ili malo preko 200e.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Ako ne stignem sad da uzmem R9 270X onda cu sacekati da GTX760 pojeftini. Svakako idem da pokusam da utopim negde bespotrebni Toshibin laptop, pa da ulazem u gaming! :D
Hvala jos jednom svima na ekspertizi, drzacu se vasih saveta k`o pijan plota! - - - - - - - - - - CPU: Intel Core i5 2400 @ 3.10GHz RAM: 8.00 GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz Motherboard: MSI P67A-C45 (MS-7673) Graphics: ATI Radeon HD 5700 Series Power supply: LC5550 V2.2 - Silent Series Chass
Nista se nije desilo od prosle godine, a i tadasnje naslove sam uspeo da preguram sa starom grafickom. Vidim da je (neminovno) doslo do napretka u seriji, pa me zanima sta biste mi sad preporucili? Da li je to i dalje GTX 760 u nekoj novijoj varijanti ili GTX 780 ili neki R9 posto trenutno imam ATI? A voleo bih takodje da znam da li ima smisla prodavati ovu graficku koju imam sada i da li to uopste moze da se proda? I poslednje pitanje za sada je da li je bolje svake godine prodavati i kupovati nove komponente? Je li to ispravno ili bacanje para? Da li vredi kupovati polovne komponente? Znam da je ovo potpuno noob-erski sa moje strane, ali zaista se jos uvek ne razumem u kulturu PC upgrade-ovanja. Ako sam pogresio temu, izvinjavam se unapred.
Pozdrav svima! - - - - - - - - - - CPU: Intel Core i5 2400 @ 3.10GHz RAM: 8.00 GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz Motherboard: MSI P67A-C45 (MS-7673) Graphics: ATI Radeon HD 5700 Series Power supply: LC5550 V2.2 - Silent Series Chass
Pa prvo kazes budzet pa onda mi tu nesto mozgamo... Imas 280x po oglasima za 150/160 evra u garanciji a ako mora Nvidija, zajebi i gtx 760 i gtx 780 (ako stvarno imas para za njega) i idi na GTX 970.
:: Nista se nije desilo od prosle godine, a i tadasnje naslove sam uspeo da preguram sa starom grafickom. Vidim da je (neminovno) doslo do napretka u seriji, pa me zanima sta biste mi sad preporucili? Da li je to i dalje GTX 760 u nekoj novijoj varijanti ili GTX 780 ili neki R9 posto trenutno imam ATI :: A voleo bih takodje da znam da li ima smisla prodavati ovu graficku koju imam sada i da li to uopste moze da se proda :: I poslednje pitanje za sada je da li je bolje svake godine prodavati i kupovati nove komponente? Je li to ispravno ili bacanje para? Da li vredi kupovati polovne komponente :: Znam da je ovo potpuno noob-erski sa moje strane, ali zaista se jos uvek ne razumem u kulturu PC upgrade-ovanja :: Ako sam pogresio temu, izvinjavam se unapred :: :: Pozdrav svima :: - - - - - - - - - - :: CPU: Intel Core i5 2400 @ 3.10GH :: RAM: 8.00 GB Dual-Channel DDR3 @ 665MH :: Motherboard: MSI P67A-C45 (MS-7673) :: Graphics: ATI Radeon HD 5700 Serie :: Power supply: LC5550 V2.2 - Silent Serie :: Chas :: ::
Sine, ljjudi se ubise pisanjem postova, ja citam tu ko da nemam sta pametnije, a ti nista, ni grafu da zamenis... Ako razmisljas glavom, sve ti je bacanje para, ali ako ti srce kaze drugacije... Sta kazu mama i tata?
`Mama i tata` kazu da ce biti oko 250 do 300e, a ako je tebi lakse da pricas o poeziji nego da mi odgovoris na pitanje - samo izvoli. Mada, u pravu si. Mozda je trebalo da otvorim novu temu za istu stvar. @Miskonius: Hvala na odgovoru. U gore-pomenutu cifru se nadam da cu uspeti da uglavim i napajanje. Bio sam se odlucio prosle godine za GTX760 i , a sad je realno da za te iste pare mogu da uzmem nesto novije. Sto se tice napajanja, Dexter je predlozio sledece: LC: http://goo.gl/lmxY5 Chieftec : http://goo.gl/trMx4 Thermaltake : http://goo.gl/itPvx Cooler Master : http://goo.gl/QHPjbb i pretpostavljam da bi sve to radilo posao i uz malo noviju kartu. Pretpostavljam. - - - - - - - - - - CPU: Intel Core i5 2400 @ 3.10GHz RAM: 8.00 GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz Motherboard: MSI P67A-C45 (MS-7673) Graphics: ATI Radeon HD 5700 Series Power supply: LC5550 V2.2 - Silent Series Chass
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.