Pozdrav svima ovako imam trenutno konfiguraciju: FX-6300 asus m5a97 r 2.0 2 x8 gb radeon 5450 .... interesuje me, da li je bolje prodati MB+CPU i kupiti za te pare neki najjeftiniji haswell, i z ploču i pristojnu grafičku kartu? Na taj način moći ću da igram sve, a kasnije i da uradim upgrade jer valjda će intelov socket da traje 2 generacije. Znam da je z ploča trenutno overkill, ali kada budem kasnije kupovao novi cpu nislim da će biti ok. Koliko mogu dobiti za cpu + mb (kupljeno u avgustu ove godine, 3 godine garancija)? Jednostavno mi ovaj FX-6300 sa ovom grafikom (koju sam uzeo kao trenutno rešenje) izgleda prejak. Da sad kupim novu grafičku i zadržim CPU, nema ništa od upgrade-a, pošto izgleda da amd ukida am3+.
Pa i sa tim setup-om ćeš moći sve da igraš, naravno uz nabavku neke bolje grafičke karte. Što se tiče Intela veliko je pitanje da li će postojeći soket da potraje još dve generacije, a što se tiče AMD-a čak i da ukinu AM3+ podnožje procesora će biti u prodaji a i uvek ćeš moći da nabaviš polovan.
Da sam na tvom mestu zamenio bih samo grafičku, a ostatak ne bih dirao.
Mislio sam na još jednu generaciju, znači 4-ta i 5-ta da bude na 1150. Ne bih ja ovo menjao zato što se plašim da nešto neću moći da igram sa ovim procesorom. Sa ovim amd-om nervira me to što i ako budem hteo da kasnije kupim nešto bolje, to će biti samo fx 8350. Pa čak i da izađe novi fx procesor na am3+ socket, pitanje je da li bi imalo smisla to kupovati na maticnu ploču sa pvi-3 v 2.0 (znam, znam sad je to u teoriji, ali zamislite kakve će grafičke moći da gura eventualni naslednik fx 8350). hvala na odgovorima
Ne znam za šta koristiš komp, ako je za igre dobio bi u najboljem slučaju koji frejm više...ubaciš tu 270/280X, zavišno od budžeta i miran si. I Intelov socket retko traje 2 generacije.... GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 675W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
Nema mi druge nego da zadržim ovo. Pošto nije sigurno računati na socket 1150 u sledećoj generaciji kod intela, bolje mi je da ostanem na ovome što imam.
Nema mi druge nego da zadržim ovo. Pošto nije sigurno računati na socket 1150 u sledećoj generaciji kod intela, bolje mi je da ostanem na ovome što imam.
Ako ne igras rts,mmorpg ili action rpg zanr pasionirano
23.10.2013. 19:24
status: user broj poruka: 6875
Samo promeni grafiku,po meni ako imas para nista ispod r9 270,idealno 280x.U igrama koje ne spadaju u gore pomenute zanrove razliku u fps-u sigurno neces primeniti,jer: 1)Razlike nema 2)Veoma je mala i neopravdava ulozen novac Sa druge strane razlika u fps-u u korist i5 modela u odnosu na fx-ove (bilo six core ili octa core)je poprilicno velika u RTS igrama npr,ili u MMORPG igrama,krace receno u cpu bound igrama,jedna od njih je i World of Tanks,npr.Tu se razlika meri i desetinama frejmova. Na kraju ne ocekuj da ce Intelov socket da traje 2 generacije,za Broadwel ce trebati novi,u to sam 99% siguran. :)
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Izvinjavam se na duplom postu, ni sam ne znam kako sam to uradio :). Za R 270 - Gledaću tako nešto da uzmem. Ono što sam mislio na početku, pri otvaranju teme, o 2 generacije za jedan socket, sada definitivno pada u vodu. Vidiim da je ono što je bilo sa socketom 1155 teško ostvarivo i sa 1150 tako da je bolje da uživam sa ovim što imam i štedim polako za grafičku. Mada ostajem pri stavu da ideja o kupovini slabog cpu 1. gen i kupovinom (naj)jačeg u sledećoj generaciji kod intela generalno nije loša. Samo da kad bi se oni malo uljudili sa tim socketima i chipsetovima, i kad bi izbacivali pentiume i celerone nešto ranije - kad izađe i serija. Ovako ostajem anti-intelista, do sada nikad nisam imao njihov cpu, i kakvi su izgledi neću ga imati skoro. :D
mislim da ces na toj ploci moci da izguras tih 6 jezgara i na 4.5 ghz ako imas neko malo bolje hladjenje tipa cm hyper evo 212. a onda ce ti jezgra raditi na nivou i5 3350p procesora sto je sasvim dovoljno za sve igre pod uslovom da uzmes neku grafu kao sto su ti vec savetovali. ionako bi broadwell trebao da izadje krajem 2014. pa bolje sacekaj sa upgradeom cpu-a , ne verujem da ce ti 6300 praviti bilo kakve probleme do tad.
@ Adachi verovatno 4.5 GHz sa podizanjem napona, ali to ne bih radio. Najverovatnije bi bio neki blaži OC, tipa dexterov fx - oko 4 GHz. Kuler mi je CM tx3 Evo. Samo da zapazim, da i kada sam kupovao konf, a i sada kad ponekad pogledam po forumima obično kao aftermarket kulere ljudi predlažu 212, noctuu i slične, a nigde niko da napiše koliko je komplikovanije staviti 212-cu i slične u odnosu na tx3. Ja sam sastavljao ovu konfiguraciju i to mi je bio prvi put. Ne znam kako bih to uradio da sam kupio 212, znam samo da sam dan pred kupovinu pogledao tutorial i se 100% odlučio za TX3 Evo. Ovo je samo mali savet iskusnijim članovima da ne bilo loše da u temema koje se tiču konfiguracjia ponekad naglase ljudima razlike i u montiranju aftermarket kulera. Mnogo je ljudi koji to prvi put rade... Pozdrav i hvala svima
Nisam mislio na sitna crevca i objašnjavanje u detalje. Postoje tutorijali za 212 i za tx3 i za mnoge druge, ali priznaćeš da postoje lakši i teži tutorijali. Govorim samo iz moje perspektive kada sam se dvoumio između 212 i tx3 evo. Ono što sam mogao saznati na forumima jeste da je prvi skuplji oko 1000 din od drugog i isto toliko bolji. Da sam išao po tome i kupio 212, neprijatno bih se iznanadio kad donesem sve to kući. Ok, neko će reći lako je i sa 212, ali koliko je taj do sada sklopio konfiguracija do sada? Iskreno ja se ne bih usudio da prvi put u životu skidam backplate (ako ne grešim) stavljam novi, dotežem zatežem i slično. Jednostavno stekao sam utisak da je Tx3 svuda u senci 212-ce, svi preporučuju 212-cu (bar od CM-a). Siguran sam da neko da se bar neko od ljudi koji svakodnevno postavljaju teme i kupuju novu konfiguraciju dobro počešao po glavi kad je video šta je doneo kući. Samo kažem ovo: razlika između, aj kad sam se već zakačio za CM, 212-ce i tx3 evo nije razlika samo u ceni i performansama, ko sme da se usudi da budži na ploču 212-cu neka budži, kome treba kuler pre svega zbog tišine , ali i OC bez podizanja napona neka uzme tx3 biće zadovoljan i neće se preznojavati kad sve to bude montirao. Pozdrav
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.