to je slično kao prva kombinacija samo što je bolja ploča i kvalitetnije napajanje, a i imaš garanciju od 2 - 5 godina a ne samo 2 godine na celu konfiguraciju.
Znaci ja ako se odlucim za tu varijantu, navedene komponente dodam u korpu, popunim sta treba, i oni ce mi to doneti sastavljeno? Hvala sto si utrosio vreme da pomognes :)
Ako popuniš preko konfiguratora doci ce ti sastavljeno ,naravno ovo vazi samo ako sve kupujes u jednoj radnji.
Black Wolf
:: Znaci ja ako se odlucim za tu varijantu, navedene komponente dodam u korpu, popunim sta treba, i oni ce mi to doneti sastavljeno? :: Hvala sto si utrosio vreme da pomognes : ::
Idi na gtx 650ti boost bolja je malo a pritom je jeftinija tj možeš sa 2 gb da uzmeš za te pare kao što je hd 7850 1gb.Ipak ce tih 2 gb da ti znace. Što se tice procesora ovo što ti je predloženo je ok ali je i3 ipak dosta bolja opcija.neki i3 i najjeftinija neka ploca je ipak bolje rešenje posebno za igre.I3 su ustvari procesori sa 4 jezgra 2+2.I3 je i dalje bolji procesor od bilo kog amd procesora pogotovo u igrama osim možda u par igara gde je bolji fx 8300.
+1 Simon72 Imam varijantu i sa AMD i Intel i mogu reci u igrama, a i subjektivno za licne potrebe, cini mi se da je AMD malo slabiji i nestabilniji, od Intel-a. Izmedju NVidia i ATI nema razlike, ali stvarno. U pitanju je samo tvoja zelja prema odredjenom brendu.
Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.
Izabrah manji hard, jeftinije kuciste, uz 4gb rama koje bi verovatno dopunio sa jos 4gb prvom prilikom. Najvise me zanima kakva je ova maticna, odnosno da li ovaj proc i graficka mogu na nju. Ako ne, koju bi preporucili?
Simon72, da taj gtx ista cena kao 7850 a cini se znatno boljom. Operator, ja bas cuo dosta pozitivnog na intelov racun, pa zato gledam njega da ubacim nekako. :) Blackwolf, hvala :)
Nemoj se igrati s tim napajanjem.Procesor ne troši puno a ni graficka al iskreno ja se nebi igrao s tim spire ko zna kakvim napajanjem. Na hdd uštediš 1100-1200 dinara al mi to baš i nije neka štednja.Idi na tošiba. 4 gb ti je sasvim dovoljna a razliku na 8 gb neceš ni primetiti. Graficke su ista klasa 2-3 procenta u proseku slabija je amd ali je kljucna razlika 2 gb memorije. Aha tek sad vidim da ideš na i5.Ok super ti je to.Može ta ploca al bi dodao još 1000 dinara i išo na neku b75 (dobijaš usb 3 ko zna možda nekad zatreba i dobijaš sata 3 kao i psi expres 16x verziju 3 :) ko zna možda ti sve to treba). Ponavljam nebi stavljao taj procesor i tu graficku na to napajanje.Ono što smo ti predložili je mnogo kvalitetnije ili bar mnogo stabilnije napajanje a i kucište je dosta kvalitetnije.Ovo spire kucište je za neku osnovnu konfiguraciju tipa integrisana graficka sa nekim celeronom.
@Simon27, Hard disk ne znam da li mi je potreban 1T, s obzirom da ja obicno nista ne cuvam na njemu, eventualno po tri, cetiri igre. Za maticnu bih onda uzeo ovu MB LGA1155 B75 MSI B75MA-E31. I kao kuciste sa napajanjem ovo koje su mi predlagali Kuciste 600W LC Power Pro 925B ako bih se odlucio za intel varijantu, s obzirom da je malo skuplja i probija mi planirani budzet. :)
@Dexter013, da li bi tvoje navedeno radilo u varijanti sa Kuciste 600W LC Power Pro 925B umesto odvojenog kucista i napajanja koje si naveo, posto bi tako bilo 48.000, sto bi mi znacilo? :)
Samo da se javim da sam kupio komponente koje mi je Dexter013 predlozio, onu skuplju varijantu. Sve radi super i iskreno sam zadovoljan. Hteo bih da pitam koje su normalne temperature za ovaj fx 6300 prilikom gaminga, posto su meni HWMonitor i speccy ocitali max temperaturu pri igranju, npr. assasins creeda od 56 stepeni celzijusa, pa se plasim da ta temperatura mozda nije previsoka i da ne ostecuje komponentu/e. A i pritom ovaj njegov stock cooler je poprilicno glasan i samo kuciste je dosta toplo u tim situacijama. Hvala unapred. :)
Maksimalna dozvoljena temperatura je 62,5 stepeni. Nemoj da te to brine pošto kad nemaš dobar kuler temperature se približe pa cak nekad i predje 60 stepeni ali je taj ventilator sasvim dovoljan da ga drži na do tih 60 stepeni. Naravno buka ti verovatno smeta pa ceš kao i mnogi drugi da promeniš taj kuler za neki od 2000 dinara naravno kad prikupiš taj novac ili kad dodje leto ili ceš skidati stranicu kucišta da bi snizio temperaturu :)
Kolka ti je temperatura graficke karte i koje kucište je u pitanju.Otvori stranicu kucišta pa kaži kolka ti je tako temperatura.Trebalo bi da promeniš taj ventilator u svakom slucaju.
Kuciste Aerocool GT Black Edition. Graficka je max 78C bila. Okej, probacu kad dodjem kuci za komp da tako izmerim temperaturu. Na mom proslom kompu je napajanje bilo na vrhu kucista, pa je i njegov ventilator hladio procesor, ovde je na dnu. A kako se to menja, msm da li je nesto komplikovano ili bi mogao sam to izvesti? :)
:: Samo da se javim da sam kupio komponente koje mi je Dexter013 predlozio, onu skuplju varijantu. Sve radi super i iskreno sam zadovoljan :: Hteo bih da pitam koje su normalne temperature za ovaj fx 6300 prilikom gaminga, posto su meni HWMonitor i speccy ocitali max temperaturu pri igranju, npr. assasins creeda od 56 stepeni celzijusa, pa se plasim da ta temperatura mozda nije previsoka i da ne ostecuje komponentu/e. A i pritom ovaj njegov stock cooler je poprilicno glasan i samo kuciste je dosta toplo u tim situacijama. :: Hvala unapred. : ::
@Simon72. Ovako, otvorio sam jednu stranicu, i tako igrao, evo sat ipo far cry 3, HWMonitor belezi max 55C, a obicno se Value vrteo tako oko 50C/52C. A graficka sad max 69C.
@100tinalog. Hvala na pomoci i kvalitetnom odgovoru.
Ja bi ovo. http://is.gd/9Thnkl Samo imaj na umu da trebaš da rešiš to neprovetreno kucište. Možeš na 2 nacina.Dodavanjem nekih vecih ventilatora na samom kucištu ili nekim vecim kulerom samog procesora :) Najbolje da ti dekster kaže kako da se rešiš visokih temperatura.I ja imam relativno visoke temperature.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.