Ljudi, treba mi masina za multitasking na 2 monitora (uopste ne igrice i video obrada i nemam nameru da overklokujem).Hocu da mi masina bude ekstremno brza i stabilna...Dao bih 50k rsd, s tim sto vec imam SSD Samsung 840 pro pa bih uzimao samo neki skladisteni HDD (mada mi ne treba neki veliki kapacitet).
Razmisljao sam da uzmem AMD konfiguraciju, ali sam otvoren i za Intel predloge. Od procesora mi najprimamljivije deluje FX-8320 (po benchmarku odlican za te pare) Graficku bih uzeo neku jeftiniju cisto da ne idem na integrisanu... Razmisljao sam kuciste i napajanje LC Power Pro 925B (svi ga hvale a posto nemam nameru da uzimam neku jaku grafiku ne treba mi posebno jako napajanje)
Razmisljam i o Intel i7-4770 i za takvu neku varijatnu bih dodao jos 5.000rsd ako moze da se uklopi...
Treba mi za bas obiman multitasking, palim preko 20 aplikacija istovremeno (stvarno preko 20)... Imam sada AMD Phenom II X3 720 2.8GHz 7.5MB, 4gb ddr3, SSD i dosta mi koci a i hocu da budem miran za duzi period posto komp kupujem na svake 3-4 godine...
:: Posto nije za igrice i video obradu za koju svrhu ti treba osmojezgarni procesor :: :: Ja imam i3 3220 sa ssd multitasking na tri monitora preko integruse (2x22` + 27`) .. sistem podize za oko 10 sec. programe ucitava instantno.. :: :: :: `Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu... :: ::
Znam ali rekao sam do 50k za AMD konfiguraciju, a tvoj predlog je 52.5k i to bez memorije i cd playera...
:: Masinu koju sam ti sastavio iznad ces da optretis stvarno malo teze, bices miran :: :: Napajanje ti je dobro tako da bez problema mozes i kasnije :: ako pozelis da stavis neku malo ozbiljniju graficku kart :: :: ram mozes da dodas jos 4 ili 8 gb i da si miran 100 godina :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Sto se tice pokretanja veceg broja aplikacija tu veliku ulogu igra i kolicina ram-a.. racunaj ne ispod 8gb a preporuka je 12-16gb.. kod mene recimo chrome sa 130 tabova(stvarno 130 ) otvori za desetak sekundi i zauzme oko 8gb rama iako sam ranije imao 8gb nije mogao tako glatko da otvori sve to.. tako da sam se obezbedio sa 32gb pa ostane i za vitruelne sisteme i za ramdisk..
Razmisljao sam dosta i o tim varijantama sa i5 ali mi glupo da dajem 20k dinara za tako mator procesor, zato sam i hteo ovaj i7-4770 (nije mi jasna ta politika intela da ne spustaju cene kad procesor fino omatori,izadje nova serija...).
:: Sto se tice pokretanja veceg broja aplikacija tu veliku ulogu igra i kolicina ram-a.. racunaj ne ispod 8gb a preporuka je 12-16gb.. kod mene recimo chrome sa 130 tabova(stvarno 130 ) otvori za desetak sekundi i zauzme oko 8gb rama iako sam ranije imao 8gb nije mogao tako glatko da otvori sve to.. tako da sam se obezbedio sa 32gb pa ostane i za vitruelne sisteme i za ramdisk. :: :: moja preporuka za konfu jeste :: :: i5 3570 19500di :: ploca b75m-gl 5500di :: lc 925b 5200di :: dvdrw 1800di :: wd blue 4800di :: 4x 4gb ram 14000di :: :: cca 50800di :: :: :: `Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu... :: ::
3570 bas i nije tolko mator i radi posao bez problema. 4770 je upola skuplji a ne daje srazmerno bolje rezultate u realnom radu..
E sad ako bas navaljujes na 4770 onda cela konfa tesko za ispod 60000din jer u taj cenovni rang moras da skrtaris sa memorijom ili necimn drugim a to ce da ti se obije o glavu jer kao sto rekoh ranije absolutni minimum je 8gb za to sto ti trebas..
U svakom slucaju mozes da iskoristis kuciste, napajanje, dvd i hard iz stare konfiguracije ako planiras da je prodas ili menjas.. pa ti ostane novca da glavne komponente budu na nivou..
`Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...`
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.