Ortaku je bio rodjendan pa je skupio neku kintu za nov komp dao mi je juce 400 e da mu sklopim neku konfu za igranje uglavnom... (HDD ima on od starog kompa tako da ne treba ) E sada ovu konfu sam imao u planu :
Ja sam za manje rama bolje kuciste i napajanje, jer napajanje i kuciste sigurno nece menjati skoro a cak i da hoce, svoje ce da proda u pola cene, a napajanje ce morati svejedno da menja ako kasnije uzme jacu graficku ili x8 recimo cpu...
Brate kuciste je sasvim ok, ima ga ortak, licno sam mu sklapao konf. Za te pare sasvim dovoljno, i napajanje mu je ok. Ortak tera FX 8350, 8gb rama, 650 ti boost, programira po ceo dan, evo vec koliko, ni tracak problema...
Mislim da nece da pogresi ako ga uzme, plus ustedece, imace 15e i za neki aftermarket cooler ako zeli..
To je ok budzet varijanta, ali to kuciste je dosta losije u odnosu na bilo koje od onih recimo mojih predlozenih i sto se tice prostranosti i sakrivanja kablova i same provetrenosti.
A napajanje je onaj obicni lc power 600H od 3000 din Ono jeste solidno i moze da tera i jak cpu i jak gpu ali ako se upregnu u isto vreme sto ce biti slucaj u igrama to napajanje pogotovo sa fx x8 nece lepo da se provede...
Kuciste manje vise nebitno estetika u toj cenovnoj klasi sa par prednosti ii mana kako koje, ali zrtvovati jace napajanje radi samo 4 gb rama koje nikad nece da uposli u igrama, po meni losa odluka, mada za njegovu masinu moze da prodje i tvoj predlog, ne kazem da ne moze, ali ima i boljih resenja, a on naravno sad kad je dobio predloge nek odluci sam.
Druze evo ja prodajem komponente ili celu konfiguraciju, kako god koja je veoma slicna a opet bolja-jaca od te koju si naveo. Pitaj druga da li je zainteresovan. Proci ce dosta jevtinije. Sve komponente su jos najmanje 2 godine u garanciji u full pakovanju i sa svom dokumentacijom i opremom. Veruj mi nece se pokajati.
MBO MSI 970A-G46 CPU AMD FX6300 RAM KHX 4X2GB 1600LE GPU MSI HD7870 OC HDD Seagate 2TB (dodacemo i jedan Raptor od 150GB) PSU LC Power 6650GP3 CAS Cooler Master 533 Ammo
Veruj mi odlican komp. Lepo izbalansiran. Osim kucista i Raptora sve je u full pakovanju (kutija, oprema, prateca dokumentacija, pisana garancija i fiskalni racun). Sumnjam da ce bolju-jacu moci da sastavi za 450 Eura.
Moze jos neka procena sa foruma naravno... 400 je limit...
Medjutim jos jedna otezavajuca okolnost je sto si iz Valjeva :/ , sto se tice slanja kuririma i to nema sanse,ja sve sto kosta vise od 100 e dolazim licno..
Ortak je jos na poslu pa moram se ipak konsultovati sa njim ,mada provericu i cene istih tih polovnih komponenti ako uspem da nadjem...
Druze uzimao sam jednom od kolege bomid-a , znaci kako ti je spakovano u radnji tako ti je i kod njega jedino fali celofan.A bila je AGP grafika u pitanju.Mozda ce ti znaciti nesto ovaj post da lakse odlucis.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
Hvala druze, ovo je stvarno lepo cuti. No neka nas drugar zerocool55 sve lepo proveri i konsultuje se. Ja sam tu, ako se odluci da sklapa posao i garantujem da se nece pokajati.
Druze mozda mogu da ti ponudim jos bolju kombinaciju. Umesto Raptora, da ide CPU hladnjak Xigmatek Gaia (takodje u full pakovanju) koji se vec nalazi na FX6300. Znaci, sve spakovano samo da povezes HDD instaliras sve sto je potrebno. Kada bi tvoj drugar mogao malo da se `nategne` imao bi i HDD. E u tom slucaju samo bi ostalo da instalira igre i da ih goni.
:: Druze mozda mogu da ti ponudim jos bolju kombinaciju. Umesto Raptora, da ide CPU hladnjak Xigmatek Gaia (takodje u full pakovanju) koji se vec nalazi na FX6300. Znaci, sve spakovano samo da povezes HDD instaliras sve sto je potrebno. :: Kada bi tvoj drugar mogao malo da se `nategne` imao bi i HDD. E u tom slucaju samo bi ostalo da instalira igre i da ih goni. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.