Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
SOHO
STRANA 1 OD 1
MACHINE SOHO 16.09.2013. 22:12 T54638

status: user
broj poruka: 5704
Treba mi misljenje o ovakvoj masini, koristice se samo i iskljucivo za radi u Office paketu, Internet, muzika, AutoCAD 2D/3D, Photoshop, 3DS max i slicno. Nista od igranja i OC. Treba mi samo osvrt na kvalitet komponenti i performanse u odnosu na cenu. Sve kosta oko 550e

1. Intel i3-2100
2. MSI B75A-G41
3. MSI GT630 128bit 1GB
4. LCpower kuciste + LC600H
5. 2x4GB DDR3-1600 Kingston
6. WD Black 1TB 7200RPM/64MB
7. Logitech mis i tastatura
8. Win7 Home Premium OEM + Starter kits

Da li neko sa sigurnoscu zna da li se na Home verzijama 7-ce moze instalirati ACAD, 3DSMAX? Znam da se na Starteru ne moze

`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Nema sta ne moze na ``home-u`` - starter ima ogranicene resurse 16.09.2013. 22:55 #514419

broj poruka: 10997
(memorija) i osakacenu grafiku, to ga yebe...

MACHINE Re: Nema sta ne moze na ``home-u`` - starter ima ogranicene resurse 16.09.2013. 23:36 #514430

Ma ne treba mu vise RAMa a mislim ni grafika, oni ne rade nista slozeno, samo 2D/3D crteze i osnovno modelovanje, to radi dizajner. Uglavnom vezano za stolariju, sobe, kuhinje i sl. Ne rade neki jak rendering

`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba`

:: (memorija) i osakacenu grafiku, to ga yebe..
::
-ShonE- Re 16.09.2013. 23:38 #514432

broj poruka: 3529
Radice to super taj posao. Skoro sam sklapao jednom liku slicnu masinu, samo sa jacom grafom, GTX 650(bez ti), za Photoshop, i fercera extra, ma nema da stucne.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Izgleda da se nismo potpuno razumeli - moj komentar odnosio se 17.09.2013. 00:44 #514440

broj poruka: 10997
na ovo:
``Da li neko sa sigurnoscu zna da li se na Home verzijama 7-ce moze instalirati ACAD, 3DSMAX? Znam da se na Starteru ne moze``. Dakle, sto se tice OS-a, tu nece biti problema. A hardver je OK...
ICEsd Re: Izgleda da se nismo potpuno razumeli - moj komentar odnosio se 17.09.2013. 03:56 #514451

broj poruka: 2157

+1

Malo ce da stekce 3ds max i photoshop al nista primetno.Doduse vidi neku tablu za crtanje uglavi u to, mnooogo olaksava posao.

:: na ovo
:: ``Da li neko sa sigurnoscu zna da li se na Home verzijama 7-ce moze instalirati ACAD, 3DSMAX? Znam da se na Starteru ne moze``. Dakle, sto se tice OS-a, tu nece biti problema. A hardver je OK..
MACHINE Re: Izgleda da se nismo potpuno razumeli - moj komentar odnosio se 17.09.2013. 08:43 #514457

Da, nisam dobro ispratio :)

:: na ovo
:: ``Da li neko sa sigurnoscu zna da li se na Home verzijama 7-ce moze instalirati ACAD, 3DSMAX? Znam da se na Starteru ne moze``. Dakle, sto se tice OS-a, tu nece biti problema. A hardver je OK..
MaliAbner Re: SOHO 17.09.2013. 10:55 #514483

broj poruka: 7769
Jel ovo neka masina sa originalnim OS-om pa ne smes da gazis sa ultimate?

Ja na DELL Inspiron 5010 sa ubogom grafikom i i3-350m imam instaliran Win 7 64bit Ultimate i sve radi kako Bog zapoveda...

Nema programa koji sam probao a da nije mogao da se instalira...

A ta tvoja masina je prilicno jaca nego pomenuti DELL...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: Treba mi misljenje o ovakvoj masini, koristice se samo i iskljucivo za radi u Office paketu, Internet, muzika, AutoCAD 2D/3D, Photoshop, 3DS max i slicno. Nista od igranja i OC. Treba mi samo osvrt na kvalitet komponenti i performanse u odnosu na cenu. Sve kosta oko 550
:: 1. Intel i3-210
:: 2. MSI B75A-G4
:: 3. MSI GT630 128bit 1G
:: 4. LCpower kuciste + LC600
:: 5. 2x4GB DDR3-1600 Kingsto
:: 6. WD Black 1TB 7200RPM/64M
:: 7. Logitech mis i tastatur
:: 8. Win7 Home Premium OEM + Starter kit
:: Da li neko sa sigurnoscu zna da li se na Home verzijama 7-ce moze instalirati ACAD, 3DSMAX? Znam da se na Starteru ne moz
:: `Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba`
MACHINE Re: Re: SOHO 17.09.2013. 11:21 #514487

To je za firmu, pa zato ide Home.

Imaju nasledjeno neke ACAD i 3DS licence

Namesto 1TB ovde ce ici 500GB posto nema drugi, isto brzi WD black. Kuciste je LC 925B, sa PDV koji se vraca firmi je to u Gig@tr0nu oko 540e. mozda je 3mm1 nesto jeftiniji ali je ovde bilo najbrze dobiti skloljeno masinu sa OEM nalepnicom, jer sam mozes sklapati rucno ali onda uzimas skuplji Retail, ovako oni imaju licencu za ovakvu kombinaciju MS OS-a

P.S. misljenja ste da su ovi modeli Microstar ploce i grafike pouzdan izbor? Mislim na stabilnost u radu i dobar odnos cene i performansi?

:: Jel ovo neka masina sa originalnim OS-om pa ne smes da gazis sa ultimate
:: Ja na DELL Inspiron 5010 sa ubogom grafikom i i3-350m imam instaliran Win 7 64bit Ultimate i sve radi kako Bog zapoveda..
:: Nema programa koji sam probao a da nije mogao da se instalira..
:: A ta tvoja masina je prilicno jaca nego pomenuti DELL..
:: Citat:
:: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn
:: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`
:: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: :: Treba mi misljenje o ovakvoj masini, koristice se samo i iskljucivo za radi u Office paketu, Internet, muzika, AutoCAD 2D/3D, Photoshop, 3DS max i slicno. Nista od igranja i OC. Treba mi samo osvrt na kvalitet komponenti i performanse u odnosu na cenu. Sve kosta oko 550
:: ::
:: :: 1. Intel i3-210
:: :: 2. MSI B75A-G4
:: :: 3. MSI GT630 128bit 1G
:: :: 4. LCpower kuciste + LC600
:: :: 5. 2x4GB DDR3-1600 Kingsto
:: :: 6. WD Black 1TB 7200RPM/64M
:: :: 7. Logitech mis i tastatur
:: :: 8. Win7 Home Premium OEM + Starter kit
:: :: Da li neko sa sigurnoscu zna da li se na Home verzijama 7-ce moze instalirati ACAD, 3DSMAX? Znam da se na Starteru ne moz
:: :: `Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba`
MaliAbner Re: Re: Re: SOHO 17.09.2013. 14:51 #514521

broj poruka: 7769
Kolega je kupio DELL laptop slican mome samo sa originalnim Win 7 Home i na njemu je normalno radio AutoCAD 2012... cak je dobio i neki probni MS Office...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: To je za firmu, pa zato ide Home
:: Imaju nasledjeno neke ACAD i 3DS licenc
:: Namesto 1TB ovde ce ici 500GB posto nema drugi, isto brzi WD black. Kuciste je LC 925B, sa PDV koji se vraca firmi je to u Gig@tr0nu oko 540e. mozda je 3mm1 nesto jeftiniji ali je ovde bilo najbrze dobiti skloljeno masinu sa OEM nalepnicom, jer sam mozes sklapati rucno ali onda uzimas skuplji Retail, ovako oni imaju licencu za ovakvu kombinaciju MS OS-
:: P.S. misljenja ste da su ovi modeli Microstar ploce i grafike pouzdan izbor? Mislim na stabilnost u radu i dobar odnos cene i performansi
:: `Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba`
:: :: Jel ovo neka masina sa originalnim OS-om pa ne smes da gazis sa ultimate
:: :: Ja na DELL Inspiron 5010 sa ubogom grafikom i i3-350m imam instaliran Win 7 64bit Ultimate i sve radi kako Bog zapoveda..
:: :: Nema programa koji sam probao a da nije mogao da se instalira..
:: :: A ta tvoja masina je prilicno jaca nego pomenuti DELL..
:: :: Citat:
:: :: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn
:: :: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`
:: :: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: :: :: Treba mi misljenje o ovakvoj masini, koristice se samo i iskljucivo za radi u Office paketu, Internet, muzika, AutoCAD 2D/3D, Photoshop, 3DS max i slicno. Nista od igranja i OC. Treba mi samo osvrt na kvalitet komponenti i performanse u odnosu na cenu. Sve kosta oko 550
:: :: ::
:: :: :: 1. Intel i3-210
:: :: :: 2. MSI B75A-G4
:: :: :: 3. MSI GT630 128bit 1G
:: :: :: 4. LCpower kuciste + LC600
:: :: :: 5. 2x4GB DDR3-1600 Kingsto
:: :: :: 6. WD Black 1TB 7200RPM/64M
:: :: :: 7. Logitech mis i tastatur
:: :: :: 8. Win7 Home Premium OEM + Starter kit
:: :: :: Da li neko sa sigurnoscu zna da li se na Home verzijama 7-ce moze instalirati ACAD, 3DSMAX? Znam da se na Starteru ne moz
:: :: :: `Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba`
Dexter013 @machine 17.09.2013. 15:21 #514529

broj poruka: 17093
Nista ne fali MS hardveru, lepo si to sklopio, uzimaj.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 OC
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs