Ljudi prodao sam plocu a i procesor sam uskoro da prodam,pa vas pitam za misljenje sta da uzmem ?! Mislio sam ROG 1155 socket formula i I7 3370K ili vi predlazete nesto drugo ? Posto sam gamer!
ThermalTake Element V Black Edition i5 2500k 4.5 Ghz Asus P8Z68-V/Gen3 Patriot Viper Extreme 16Gb Ram (2133Mhz) caviar green av-gp 500 Gb SSD Kingston V+ 120Gb Ati Radeon Asus 7950 3gb ddr5 384bit RaidMax 850 W Gold
Nista, prodaj hd7950 i uzmi neku 780 koju nadjes koja ima prostora za klokovanje. Sacekaj Skylake za 2 god i skupi kes za i7 i DDR4, tada dolazi i PCIe 4.0 podrska i SATA Express. Za otprilike 2 god. Do tada ce klokovani 2500K da gura sve igrice. Imas opciju i da prodas tvoj procesor i u istu plocu da ubacis 3570k i da imas PCIe 3.0 podrsku koja ti ne znaci mnogo sada a i procesor nije nesto bolji od tvog. Konfiguracija ti je u principu dobra ali se se zajebao sto si uzimao 850W i to napajanje. Bolje da si uzeo Seasonic neki od 650W zlatni ako je Platinum skup.
Jesi li ti kršten? Čovek je prodao ploču, uskoro će i procesor (mada je to po meni čista glupost), a ti mu predlažeš da proda grafičku i pričaš o DDR16, PCIe 16.0 i slične naučnofantastične gluposti!!!
E pa ja nemam reci za taj glup potez jel si toliko mogao da ustedis pare 2500k na 4.5GHz je jaci nego 4570k na stock. I ne znam sto si to uradio uopste kada si mogao da sacekas prelaz generaciski koji startuje za 15-16 meseci. Da vidis kako to izgleda na Extreme varijanti i posle za godinu dana kada se to razvije docekas Skylake sa jos vecim poboljsanjima, novi socket, prvi, i odmah sve implementirano a ploce ostaju i za drugi krug. Ja nemam ideju sta da uzmes stvarno. Mozda Maximus 5 Gene i 3770k. Iskreno da imam sada i AMD koji moze da izdrzi do Haswell Extreme ne bi uzimao nista. To su sve procesori koji treba najmanje 3 god da ostanu kod tebe a kojima ce dobro da padne cena cim DDR4 promoli nos. Jos ako Intel stavi 6 core na Skylake ili Brodwell, pa ovi nasi zajedno sa Haswell ce kostati 150e polovni. Bice ih koliko hoces. Mozes i 5 Formulu ako nadjes povoljno. Garantovano ces moci da drzis na 4.5GHz i da imas 100-200MHz lufta da ga ne opterecujes. Da bi ga drzao 2 god recimo na 4.5GHz. Ako su temp dobre Maximus 5 Formula nece osetiti to. A mozes i da kazes boli me kita za DDR4 prvih godinu dana i da koristis lepo taj DDR3 i i7 i ROG plocu u igrama nema sanse da ce DDR4 doneti poboljsanja veca od 1-2 fps. Nema kako da doprinese tome. To tek treba u narednim godinama da postane praksa. Haswell ja ne bi uzimao, glupo je samo sto on ima Hero onu dobru a jeftinu plocu koja je jeftinija dosta od Maximu5 Formula pa prakticno ispada jeftinije 4770k + Hero nego 3770K + M5F ali se neces usreciti sa klokovanjem Haswella. Pa najveci Intel fanbojevi su oduzeli sebi K procesor samo zato sto se lose klokuje a oni nece da priznaju istinu o Haswellu. Klokovanje bezbedno Intel procesorima donosi 25-30% ubrzanja, tako jaki CPU sa HT Linkom to nije za bacanje.
Druze, vidi se da volis hardver i da te jednom u 10 dana hvata kriza oko kupovine, samo moram da te obavestim da si na pogresnom putu i da ne razmisljas kvalitetno. Zelis prodati procesor koji je legenda i koji je zaprepastio svet performansama, klokom i temperaturom? Koliko sam razumeo zelis preci na 3770k? Tvoj procesor kada se klokuje bez problema na 4.5/4.7 ghz daje identicne rezultate kao pomenuti na deff. vrednostima i to sa savrsenim temperaturama! Ceo taj upgrade ce te izneti papreno, a dobitak neces osetiti. Onaj ko ima 2500k/2600k ne prelazi na vrele cipove kao sto su ivica i haski, vec ceka pravi pomak kao sto je nova platforma i ddr4.
Situacija sa grafickim cipovima je potpuno drugacija, zeleni su otisli predaleko i svaki upgrade je dobro dosao. Dok je stvar sa procesorima trenutno ocajna, a to sve zbog toga sto se intelu moze.
Kakav si bre ti to gejmer, ako ne znas da 2500k i dalje `jebe keve` sto se tice procesorske snage za igrice?
Ako si gejmer, zasto nisi dodao kesa i uzeo jos jednu 7950, ili barem prodao 7950 i dodao za 770/780GTX?
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: Ljudi prodao sam plocu a i procesor sam uskoro da prodam,pa vas pitam za misljenje sta da uzmem ?! Mislio sam ROG 1155 socket formula i I7 3370K ili vi predlazete nesto drugo ? Posto sam gamer! :: :: ThermalTake Element V Black Editio :: i5 2500k 4.5 Gh :: Asus P8Z68-V/Gen :: Patriot Viper Extreme 16Gb Ram (2133Mhz :: caviar green av-gp 500 G :: SSD Kingston V+ 120G :: Ati Radeon Asus 7950 3gb ddr5 384bi :: RaidMax 850 W Gold
Kiksnuo si na kvadrat Samo si trebao grafiku da roknes i da uzivas. Probaj da vratis plocu ako ikako mozes da ne bi bacao novac uzalud.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
:: :: Ljudi prodao sam plocu a i procesor sam uskoro da prodam,pa vas pitam za misljenje sta da uzmem ?! Mislio sam ROG 1155 socket formula i I7 3370K ili vi predlazete nesto drugo ? Posto sam gamer! :: :: ThermalTake Element V Black Editio :: i5 2500k 4.5 Gh :: Asus P8Z68-V/Gen :: Patriot Viper Extreme 16Gb Ram (2133Mhz :: caviar green av-gp 500 G :: SSD Kingston V+ 120G :: Ati Radeon Asus 7950 3gb ddr5 384bi :: RaidMax 850 W Gold
Re: I posle Djoko jede govna i zavlaci se u stvar drugih
08.09.2013. 21:46
status: user broj poruka: 3730
Ocito ga svrbi novcanik i to dobro ga svrbi... Ja imam mogucnost da izvrsim upgrade ali jednostavno cekam novu platformu AMD i Intel sa DDR4.. Zasto ? jer cu dobiti 20 % bolje performanse ako se unapredim sad... Grafika je druga prica slazem se meni na keca moze da legne 7950 ili 760 ali pravo da vam kazem PS4 je bolji izbor :D
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: Doticni ima ozbiljan problem u glavi.Moze da se ljuti koliko hoce :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Druze ako nemas sta pametno da kazes...iskuliraj temu!!!!
ThermalTake Element V Black Edition i5 2500k 4.5 Ghz Asus P8Z68-V/Gen3 Patriot Viper Extreme 16Gb Ram (2133Mhz) caviar green av-gp 500 Gb SSD Kingston V+ 120Gb Ati Radeon Asus 7950 3gb ddr5 384bit RaidMax 850 W Gold
Druze dobar je i5 2500k al pogledaj benchmark testove koji su izbaceni skoro gde je rangiran i5 2500k dosta zaostaje za i7 procesorima...nemoj tako...pa ne moze 2500k da bude bolji ni u jednom pogledu od i7 u bilo kom smislu,da li su u pitanju igrice ili bilo sta .)
Forum ti ocigledno sluzi za lecenje kompleksa koje imas u glavi,od te 104 poruke barem je pola sta da kupim,sta da uzmem,sta uzeti..... Nekoliko puta do sada ljudi su ti govorili sacekaj nema potrebe,bacas pare itd...Ne samo za cpu,hteo si do pre 7 dana da stavis u CF hd 7950 ili cak da je zamenis. Idi malo na bench,pa da vidim dal ce oni da iskuliraju,ovde si dosta srao.
Ako vec neces nikoga da slusas,radi sta si naumio,tvoj novac-tvoja pravo,ali prestani da trazis ocigledno opravdanje za svoj mentalni problem od drugih,posto je to jedina poenta tvojih tema.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Razumem ja tebe ...al ipak ovo je cipset z68 sto se tice ploce ipak sada ima z77 i z87 ,mislim da ivy bridge i7 3770K kad bi uzeo,to mu je to...ostavio bi ga do kraja znaci,nebih vise ulagao u comp.jer sto se tice njega svi se hvale i koliko vidim na testovima daje sjajne rezlutate...Haswell ok,promasaj mislim kako za koga,pravimo se pametni a nismo nista imali u praksi,to je problem. Tako da tako sam nesto planirao znas...ili sabertooth TUF z87 ploca i neki procesor 4te generacije.
ma mogu ja plcosu da ne dam,da odlozim...nego sam vas pitao za misljenje... Jer ko se malo razume zna koliko su kvalitetne ROG ploce i da su napravljene za duge staze ili TUF ploce koje su testirane na svoje maximume,zato i imas garanciju 5 god. sve ti je jasno i uz to neki procesor... to su dve komponente ljudi,zasto tolika panika :D
MA KO TEBE STA PITA>????? JEL TVOJ FORUM MOZDAAA???? PRESKOCI TEMU I KULIRAJ!!! NE LUPETAJ MI TU KAD NEMAS STA PAMETNO DA KAZES.. IMAS MILIONA TEMA MOJU ZAOBIDJI .... STA MI TI TU FILOZOFIRAS.... AKO TI SE NE SVIDJA IZADJI IZ TEME I CITAJ STA TI ODGOVORA!!!
@djokosrb nema razloga da se svadjate. ako mozes da pomognes coveku, daj mu savet.
@bleach4 ako mozes da odustanes od te prodaje, mozda bi tako bilo najbolje. bez obzira na poboljsanje koje dobijas, postojeca konfiguracija bi trbalo da ti bude dovoljna, kao sto je neko vec rekao. sama situacija je losa, a ti vec imas procesor na 4.5GHz, koji moze jos da te sluzi, kako kazu do naredne generacije. Mislim da ne bi trebao da zuris i da ulozis novac u narednu generaciju kao i ostali sto predlazu (ne cim se ona pojavi, vec posle malo vremena kad se stabilizuju cene). I onda ces moci da prodas svoj procesor za pristojan novac. Odluka je tvoja. Javice se jos neko sigurno sa misljenjem.
Dao sam ja njemu moje misljenje i savet poodavno,a i dosta ljudi,ne samo ja.Saveti su bili isti(slicni)kao taj tvoj,da odustane od prodaje,a odgovor? Pa bio je isti kao i tebi sto je dao,videcu. I posle toga za jedno 7 dana(dan gore-dole),pitanje u vezi novog ssd-a,npr.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Ma nema veze, neka uziva covek u hardveru vidi se da voli. Nego ja sada ne znam sta da radim, imam 770-icu msi gejming i citam postove ovih dana i vuce me da predjem na taj full kepler cip i da pazarim 780-icu. Ne znam sta Vlada ima da kaze o tome, volim asus i sad me nesto od ovih silnih piskaranja vuce da kupim EVGA...
Dilema opasna...
:: Dao sam ja njemu moje misljenje i savet poodavno,a i dosta ljudi,ne samo ja.Saveti su bili isti(slicni)kao taj tvoj,da odustane od prodaje,a odgovor :: Pa bio je isti kao i tebi sto je dao,videcu :: I posle toga za jedno 7 dana(dan gore-dole),pitanje u vezi novog ssd-a,npr ::
Znam sta je u pitanju zeli i7 klokovan. Ja sam o tome razmisljao odmah, danima sam se ja prepirao kada sam rekao idem na i7 odmah a kada su mi govorili uzmi i5, uzmi i5. Jeste dovoljan je i5, ali i7 daje ti neku sigurnost da imas mocnu stvar unutra jos klokovan. Sada sta je tu je, skupo ce te izaci ta promena jedva vidljiva i u sintetici. Toliko da si mogao uzeti neki jeftiniji primerak GTX780 e tu bi vec video injection naspram HD7950. Ja bi isto bio u tvojoj situaciji da sam slusao bulumentu ovde, ali ja tacno znam pre kupovine sta hocu i kako hocu i kada slusam sebe nikada nisam zazalio. Pomislim i ja da sam pogresio sto nisam uzeo X79 kada se pojavio ali to cemo ispraviti u sledecem krugu. To sto ti zelis sada to se uzima 3 meseca posle pojavljivanja kada se proveri da nema bagove i da moze da se klokuje prilicno i kada imas cistu situaciju ispred sebe da se ne vidi naznaka generaciskog pomaka. Jedino nasta hvataju kupce to su neke AVX instrukcije nove, neka optimizacija u sintetici nesto a sada se ceka pravi generaciski skok koji ce za 2 god doci na svim poljima. Apsolutno svim od SATA Express, PCIe 4.0, DDR4 i Quad Channel ko ima da plati pa vrlo moguce do 6core premium primerka za mainstream od 350e+.
Mislim da ce se osetiti razlika ipak kada ti stavis ROG plocu i7 naspram mojeg i5 i P8Z68 v pro ...nebih biooo siguran da je isto :)
aa sigurno je gtx 780 jaca al ipak ja sam ati fan :) ova moja gura za sada sve,jos kada je overklokujem napravicu BANKAI :D
Brate da se ne lazemo sto se tice igrica pomak od 2500k na 3770k pa cak i na 4770k je minimalan (pogledaj malo testove) ali ajde ako vec kupujes ja bih isao na 4770k i neku solidnu plocu od 150e ima sve sto ti treba, ne trebaju ti ROGovi .) ali zato moras onda da uzmes i neko dobro hladjenje tipa cm seidon 240m :)
HAF 912 Plus I5 3570k Z77A-GD55 2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz Corsair H60 Seasonic 620GM 2TB WD Green 500GB WD Blue Intel 520 180GB MSI GTX 770 Lightning Dell U2312hm Cm storm recon Cm storm trigger Pioneer M2
:: Ma nema veze, neka uziva covek u hardveru vidi se da voli. :: Nego ja sada ne znam sta da radim, imam 770-icu msi gejming i citam postove ovih dana i vuce me da predjem na taj full kepler cip i da pazarim 780-icu. Ne znam sta Vlada ima da kaze o tome, volim asus i sad me nesto od ovih silnih piskaranja vuce da kupim EVGA... :: :: Dilema opasna..
Sta da ti kazem EVGA 780 Classified ima skoro 5fps vise u Crysis 3 nego 780 DirectCU II. Drugo iskreno gledajuci ove igrackice ja da sada odem na EVGA sajt i ne moram da znam cene niti da gledam Classified seriju ja bi imao utisak da gledam u neke profesionalne graficke duplo skuplje nego ostale, dovoljno na stranu serije 770 da odem. 13 primerka GTX770. Najbolja podrska ubedljivo objasnjenja oko overklokovanja, najbolja BIOS podrska i strucnjaci koji ih pisu, jednostavno ne moze se dogoditi da vas 10 kupi kartu i da ima skoro 100% manji power limit i da nema ko da vam se javi da objasni sta se desava. Takve stvari su nedopustive sa EVGA. Prvo jel je tamo podrska i menadzer odmah da rasciste situaciju, drugo najveci advanced useri su 90% na NVIDIA EVGA kartama koje menjaju svake godine Classified sekciju i mozda samo probaju neki primerak koji prodaju pre nego sto izadje Classified i koji ce ti sve objasniti odmah. Podrska i garancija za modovan BIOS. Ako imas 750e da platis 780 Classifed bolje nema. Sta znaci, garancija ne postoji, mozes da dobijes u stock EVGA bolji cip, I da po ASICu daju samo preko 90% a to ne rade, ne znaci nista, ljudi sa 60% ASIC su nekada pobedjivali ove sa 90%. Ali se nije desilo da musterije obaraju klokove masovno a da nema ko da razjasni sta se desava jel podrska ne postoji ni kod nas ni internacionalna kakva dolikuje. MSI zna da ujebe karte samo tako, samo tako da zezne seriju, nema pravila i zive na slabi one GTX580 gde su im stvarno cipovi dobri zapali, napisacu bas koji seriski broj GF110 ako vas zanima, moram da nadjem. Ako hoces eto sacekaj da meni stigne, nije ti oglavu pa cu vam pokazati kartu pa ako hoces naruci, ako mozes da ti donese neko OK, ako ne kao sto je moj burazer, ne znam koliko je platio avans, manje od pola uglavnom, dobio pred ugovor, donece mu kartu pa ces videti moju i njegovu i ako hoces uzmi pravu stvar za naredne 3 god i iskljuci se narednih nekoliko kad god je isti cip za srednju i visu klasu.
A ja sam uzeo i7, to valjda znate da ima godinu ipo dana 3770k, eno me 10 na listi overclock.net suicide club sa 12h prima95 AVX Blend sa 90%+memory na 4.8GHz. Sada sam mozda pao ali bio sam 6-7 sa 3770K posle 6 meseci, samo par ih je bilo iznad mene a neki sa custom loop. Svi ASUSi ROG samo ja EVGA ForTheWin seva. Ali se ja ne hvalim da drzim na 4.8GHz CPU. Moj primerak je stabilan na 1.175V na 4.5GHz.Disable Vdrop ili 1.200V 25% VDroop Offset.
Ja nikada ne bi otisao da kupim kartu i da uzmem slabiji cip i kupim carape, gace i najedem se pljeskavica ili procerdam pare u gradu. Uzeo bi to sto mi je bitno tada za duzi period kako valja. Posebno kada nas je NVIDIA castila sa 300e performansi ako uzmemo GK110. Uvek znam sta cu i da cu zaliti ako to ne uzmem, da cu hteti da prodam i da ponovo kupujem i da ce mi presesti procerdane pare. Jbg nisu nam dali sto vole tako, nego je tako upalo, nabildovali bi oni GK104 jos da su mogli ali su hteli da i ako AMD izbaci karte da se namuci da ih stigne i kupcima je u toj situaciji upala sekira u med, sada pa ko zna kada. I to je toliko jak 3770K da je meni zao sto Haswell E ne izlazi 2015-2016 jel ovaj moj ne bi trepnuo do tada, a imam ga godinu ipo dana. Prvi koji su dosli, znaci PIN prve koje je dobio ja sam uzeo. Nije ih ni dobio rekli su nemamo jel moze 2700K, ja sam rekao Ne ne molim te 3770K, Z77 uzimam treba mi PCIe 3.0 kasnije. I trajao bi ko zna koliko jos steta menjati tako rano za 12-16 meseci. Kazem ti taakvi procesori se uzimaju za 3-4+ god. Za 2 ture grafike, neko i vise. Najbolje je kada znas veliku firmu, da moze da binuje procesore. Pazi ne rade oni nista nelegalno nego se pojave firme, ljudi koji traze gotove masine,dosta njih, itd, i onda kada se sklapa na svakome se uradi Benchmark i koji odskoci izvadi se i tamo stavi nov iz kutije ganc a ovaj otpakovan binovan da onome koga znas.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.