Ovako, dok je na punjacu non stop vergla ventilator i ne prevrne 52 dok je pch chip na nekih 65-70. Kad je skinut sa punjaca odnosno radi na bateriji ventilator se aktivira kada CPU dostigne preko 61 stepen (temperature meri najnovija AIDA). Mene interesuje koliki je TjMax za ovaj cpu (negde kazu 90 negde 105 stepeni) i zabrinjava me temperatura tog PCH chipa koji na desktop varijanti stoji npr na 59 dok ovde recimo stalno varira ta temperatura... Generalno uopste, da li je Ivy u mobilnoj varijanti malo vise sklon grejanju ili su to ok temperature? Npr. Furmark mu nabije plafon 77 stepena a Linx 72-73... Po meni solidno s obzirom na to da je u pitanju laptop...
O intel hd4000 grafici sve najbolje stvarno, za nekoga ko ne igra igrice ne postoji bolji izbor... Elem ima li nekih aftermarket ventilatora za mobilnu varijantu, kao sto ih imamo za desktop (po meni samo idioti mogu da ostave komp na stock cooleru koji je ... SRANJE... ) jer me zaista interesuje ko odredjuje cime se hladi procesor, proizvodjac CPU-a ili laptopa? ... Hvala svima na odgovorima.
pa moj bajati turion x2 na 2Ghz razvija u vrelim letnjim danima na high performance 72-73C pod punim opterećenjem. Na sobnoj temperaturi (25C) ne prelazi 62 u idle. Na power saver modu drži na 52-53C u idle. Vent postaje bučniji tek na 65C.
Poprilično sam siguran da ne bi voleo da ti CPU nabije tih 90C... support normality
Re: Re: Ja ne bih bio zadovoljan tim temperaturama...
12.08.2013. 14:05
status: user broj poruka: 3741
Što si odgovorio...dečko...I3 kao novija arhitektura bi trebao manje da se greje...koliko vidim to nije slučaj kod tebe i ne znam što si se osetio prozvanim...Turioni su poznati kao furune...dakle nisam laskao sebi...
Drugo nisi naveo koji je lap u pitanju...u zavisnosti od rešenja hlađenja različite su temperature za isti procesor u ovom i onom kućištu...
Treće budi ljubazan pa definiši SUBNORMALITY support normality
:: Nisi vredan odgovora brate... Uzivaj u Turi-On-u i svako dobro! SUPPORT SUBNORMALITY!
ja sam na DELLu imao ako nenormalne temperature, sad na asusu imam sasvim fine temp. i7 u idle 50ak C, dok u full loadu uz turbo u furmarku dostiže 90ak stepeni,
može taj procesor do 105C, ako tako piše na intelovom sajtu ne brini se ništa.
možeš eventualno da promeniš pastu na kuleru, a da ubaciš drugi kuler ne znam može li
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.