imam mašinu već nekoliko godina 3-4 core 2 duo 2.66, 4gb dd2 rama, grafika 4650. Nisam baš nešto zadovoljan performansama kad otovim mnogo programa/tabova počinje da se raspada i moram da čekam malo više i smatram da je vreme za promenu.
pare koje bi odvojio su oko 500-700 evra. Interesuje šta bi mi vi preporučili za te pare da uzmem. Da li da uzmem novu mašinu ili da zamenim samo procesor, ploču i ram? Ne igram igrice tako da mi možda nova grafika nije potrebna?
Od programa najzahtevniji program je photoshop, ali uvek imam otvorena mnogo raznih programa u isto vreme.
Moj drug je pre 2 godine uzeo i5 2500k, 8GB RAM-a, 550ti, 1TB WD blue za iste potrebe, kostala ga konfa oko 700e sa monitorom. Do sada je dokupio jos 2 monitora, i nema nikakvih problema u radu, 2-3 browser-a sa po ko znakoliko tabova, Photoshop, word, PDF, PHP Designe i ostala razvojna cura i sve guta ko od sale na default-u a nema SSD
ASUS M5A78L /AMD FX 6300 / 4GB HyperX Blu / 6850 Cyclone / WB Blue 500 /LC 550W / V3 BLACK
:: Savet, uzmi novu masinu. Na koju platformu bi isao ako bi uzimao novo, Intel ili AMD sto se tice procesora :: :: SSD - veoma dobra stvar, vredi imati. : ::
Jedan kolega sa foruma se bavi istim poslom i on je izabrao iMac 27`...
Onako uzgred bas si nasao forum gde ces da postavis ovo pitanje...
Ni ja kao `senior citizen` nisam siguran da znam sta sve obuhvata Web devalopment a kamo li napaljeni klinci koji po ceo dan tamane neke sandzame i sanjaju nVidia Kitana i to u triple SLInavoj varijanti...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Ne treba tu neka jaka mašina, ali 2 monitora su majka za to!
Ja bih tu išao na FX 6300, Asus 970, 8gb rama, grafe imaš baš povoljne u garanciji, polovne. Napajanje neko solidno da se uklapa u budžet i vidi 2monitora da uzmeš. Čak možda grafiku i ne moraš da menjaš, bolje te pare daj za monitor, ta bi trebal da vrši posao.
Edit: Pričam ti ovo za 2monitora, jer i ja se za sada samo igram i unapređujem znanje iz Web dizajna i znam koliko je lakše kad imaš 2monitora.
:: Za to ti treba neka supermasina.. :: :: Jedan kolega sa foruma se bavi istim poslom i on je izabrao iMac 27`.. ::
Razmišljao sam i ja da uzmem Mac ali mi je to trenutno velika investicija
:: Onako uzgred bas si nasao forum gde ces da postavis ovo pitanje.. :: :: Ni ja kao `senior citizen` nisam siguran da znam sta sve obuhvata Web devalopment a kamo li napaljeni klinci koji po ceo dan tamane neke sandzame i sanjaju nVidia Kitana i to u triple SLInavoj varijanti.. ::
pa ne znam gde drugde pošto sam ja totalno ispao iz toga cena/kvalitet komponenata
Treba mi dobar procesor i dosta rama(barem 8) i dajem 500-700 evra, tako da je to dovoljno informacija bilo kome ko se razume u trenutnu cena komponenata
:: Ne treba tu neka jaka mašina, ali 2 monitora su majka za to
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.