Ljudi jel moze vase misljenje koju bi vi izabrali plocu od ove dve,ako znate o kakvim plocama se radi! U dilemi sam ?! Hvaaala :) ThermalTake Element V Black Edition i5 2500k 4.5 Ghz Asus P8Z68-V/Gen3 Patriot Viper Extreme 16Gb Ram (2133Mhz) caviar green av-gp 500 Gb SSD Kingston V+ 120Gb Ati Radeon Asus 7950 3gb ddr5 384bit RaidMax 850 W Gold
Te 2 ploče nisu za poređenja iz nekoliko razloga...
Maximus V Formula je ploča sa Z77 chipset-om i 1155 podnižjem i namenjena je Sandy ili Ivy Bridge procesorima,a Sabertooth Z87 je ploča sa 1150 podnižjem i podržava samo Haswell CPU. Maximus ploče spadaju u sam vrh Asus-ove ponude i jedino su Extreme varijante bolje od Formule,dok Subertooth su ploče neke više srednje kategorije.
Nego, za šta ti treba nova ploča? Taj i5? Tvoja ploča je savim dobra... Ako se ide na Haswella, solidan izbor bi bio Maximus VI Hero, nije previše skupa.... GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 675W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
Nije valjda pao s kruske pa da menje svoj procesor za haswella Verovatno hoce da menja svoju plocu, al ja ne vidim razlog zasto bi... @bleach4 Ako imas visak para, zaboravi te varijante CF, menjanje ploce itd i idi na neko letovanje ili sl. ako mozes dok je jos lepo vreme !
:: Nije valjda pao s kruske pa da menje svoj procesor za haswella :: Verovatno hoce da menja svoju plocu, al ja ne vidim razlog zasto bi.. :: @bleach :: Ako imas visak para, zaboravi te varijante CF, menjanje ploce itd i idi na neko letovanje ili sl. ako mozes dok je jos lepo vreme :: :: :: ::
ThermalTake Element V Black Edition i5 2500k 4.5 Ghz Asus P8Z68-V/Gen3 Patriot Viper Extreme 16Gb Ram (2133Mhz) caviar green av-gp 500 Gb SSD Kingston V+ 120Gb Ati Radeon Asus 7950 3gb ddr5 384bit RaidMax 850 W Gold
Da,razumeo sam da se radi potpuno o dva razlicita cipa,msm znam to...al eto pitao sam vas,po vama koja je bolja. S`obzriom da je ova 1550 TUF ,koja se sjano pokazala na testovima ili ROG koju su kao i uvek ludi po svakom pitanju. Prezadovoljan sam sa komponentama,nego rodjak navalio da kupi moje komponente,procesor i plocu pa ne znam sta da radim. Nece drugi procosor osim ovog mojeg i5 i plocu.
ThermalTake Element V Black Edition i5 2500k 4.5 Ghz Asus P8Z68-V/Gen3 Patriot Viper Extreme 16Gb Ram (2133Mhz) caviar green av-gp 500 Gb SSD Kingston V+ 120Gb Ati Radeon Asus 7950 3gb ddr5 384bit RaidMax 850 W Gold
mada,mogu ja nista da ne diram,kazem necu i eto... sta vi mislite ?! :)
:: Nije valjda pao s kruske pa da menje svoj procesor za haswella :: Verovatno hoce da menja svoju plocu, al ja ne vidim razlog zasto bi.. :: @bleach :: Ako imas visak para, zaboravi te varijante CF, menjanje ploce itd i idi na neko letovanje ili sl. ako mozes dok je jos lepo vreme :: :: :: ::
Formula 5 ima za tu cenu da se uzme ... a sestica mogu da zamislim koliko ce biti !!!
A sto se tice ove sabertooth ?! sa ovim najnovim cipom ...ipak sam dosta citao o njoj i sve pohvale...nije za dzabu THE ULTIMATE FORCE ...sve testove za mucenje je prosla a to dokazuje da ima 5 god. garancije! ali mi nekako ROG privlaci paznju ...sada ne znam :(
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.