Predlog za jeftinu konfiguraciju sa INTEL Celeron G1610 cpu
STRANA 1 OD 1
dasangalo7
Predlog za jeftinu konfiguraciju sa INTEL Celeron G1610 cpu
02.08.2013. 18:07
T54080
status: user broj poruka: 163
Pozdrav drugari. Ponosni sam vlasnik FX8350 i ostalog o cemu je bilo reci u nekoj od predhodnih tema. Inace sam prezadovoljan, preporukama, sve sam vas poslusao i komp sljaka kao lud.
E sada bih hteo da vas pitam za predlog jeftine konfiguracije do nekih 150 evra. Treba mi za burazera. On nista specijalno ne radi na kompu, znaci internet, muzika, filmovi... igrice su nebitne. Mislio sam da mu uzmem ovaj Celeron G1610 + neku jeftinu 1155 plocu + 4/8GB 1333MHz Kuciste i napajanje, dvd vec imam ostalo od drugog kompa. Zanima me da li bi i integrisana grafa od ovog CPU mogla da odradi posao ili predlog neke jeftinije.
Cini mi se da je jaci ovj celeron G1610, mada se uz ovaj apu dobija i grafa.
Ja sam mislio nesto ovako: CPU: LGA1155 Intel® Celeron® Dual-Core G1610, 2.60GHz BOX 22nm
MOBO: predlog 1) Asus H61M-E - 4000din predlog 2) ASRock B75M-DGS -5000din, koja ima usb3, sata 3 smo jedan prikljucak??? A sata 2 ne pise? predlog 3) ASRock B75M -6000din, dok ova ima i usb3 i 3x Sata 3, i 5x Sata 2
Oba procesora će mu završiti posao, mada uz taj APU ide i bolja grafika ako ima veći monitor (22-24`) to će mu dosta značiti. Ja sam sa intelovom HD grafikom na i3, imao seckanje na 24`...
:: Oba procesora će mu završiti posao, mada uz taj APU ide i bolja grafika ako ima veći monitor (22-24`) to će mu dosta značiti :: Ja sam sa intelovom HD grafikom na i3, imao seckanje na 24`.. :: ::
Ne. Uzmi tu Asus H61M-E i ima sve da radi kao sat. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: A isplati li se dodati jos 2 crvene za B75 umesto starih H61 :: :: ::
:: :: Jbt,glupog li pitanja!! :: :: Na PC Berzi,sajtu namenjenom za ponude,cene i reklamiranje svega što je vezano za računare,on pita `a pošto je procesor`.. :: :: :: toto je piča,ja tam domov.. :: :: :: Posto je procesor + ploca + ram nekih 10 500 din, ostaje mi nekih 6000-7000 za hard disk. E sada pitanje je koji? Neki predlog :: :: :: :: :: :: :: ::
Brate, nemoj da me prozivas zbog toga sto ti ne citas poruku do kraja! Nisam toliki laik i glupan! Molim te, zaobidji me ubuduce.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.