Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Sta moze biti?
STRANA 1 OD 1
darcilo Sta moze biti? 25.07.2013. 16:05 T53997

status: user
broj poruka: 689
Elem, uzeo sam za sefa od buraza neki stariji komp, am2 platforma, Athlon 3600+, Gigabyte ploca, 2gb rama, bla bla...E sad, sve to lepo radi, ali desava se ponekad kad recimo nestane struje ili se iskljuci napajanje, iz nekog razloga posle ponovnog ukljucenja, komp se sam pali?! Sumnjam na bios, ali kontam da moze biti i neki hardverski problemcic...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ZooLoo ... 25.07.2013. 16:15 #506337

broj poruka: 3975
Problem je sto je komp iz doba Jure, ne znam sta se zamlacujete sa tim sranjima, uvek moze da se uzme nesto novo za manji novac ili polovno za jos manji, a da bude daleko novije i bolje, a ne da se gubi vreme i zivci na te gluposti.

darcilo Re: ... 25.07.2013. 16:19 #506339

Ma sve to stoji, ali ovo je bilo na brzaka, burazu hitno da proda, pa dao dzabaka! :D Ali masina ok radi, nikad forsirana i sl., bez ikakvih problema radi vec godinama, jedino me ovo malo cima, sta moze da bude... :)
ZooLoo ... 25.07.2013. 16:21 #506340

:D Mozda je napajanje, ili gubi negde spoj, si proverio kako je sve povezano?

darcilo Re: ... 25.07.2013. 16:24 #506341

Pa nisam jos, treba da odem za vikend da bacim pogled, pa me zanima ako neko ima neki predlog na sta da obratim paznju...
ZooLoo ... 25.07.2013. 16:27 #506342

Hahaha koja fora, komp ti se pali po otvaranju ociju sabajle, san svih onih koji prvo pale komp pa se oblace i idu na umivanje ili sta god.. :D

gilopile ... 25.07.2013. 16:41 #506343

broj poruka: 9459
Moze biti dve stvari...Prvo, u BIOSU pod `power management setup` disable-ovati ` ac power loss restart` ili `PWR on after PWR fall` u zavisnosti od proizvodjaca BIOS-a - sto znaci da ako je enable-ovan, nestankom i dolaskom struje PC ce se sam startovati. Drugo je, da je ploca falicna, tj. sklop za PC ON, najcesce usled strujnog soka strada po koji SMD tranzistorcic i potrebno je ispitati i zameniti.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

Spec bios 25.07.2013. 16:46 #506344

broj poruka: 199
U biosu podesi power menagment, sa previous state na stay off tako nesto, ne znam sad napamet.Uglavnom mozes da se snadjes vrlo lako :)

darcilo Re: bios 25.07.2013. 16:52 #506345

@Zooloo - taj rad! :D
@Gile i Spec, thx for tips, to je i meni palo na pamet, ce probamo prvom prilikom! .)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs