Elem, uzeo sam za sefa od buraza neki stariji komp, am2 platforma, Athlon 3600+, Gigabyte ploca, 2gb rama, bla bla...E sad, sve to lepo radi, ali desava se ponekad kad recimo nestane struje ili se iskljuci napajanje, iz nekog razloga posle ponovnog ukljucenja, komp se sam pali?! Sumnjam na bios, ali kontam da moze biti i neki hardverski problemcic...
Problem je sto je komp iz doba Jure, ne znam sta se zamlacujete sa tim sranjima, uvek moze da se uzme nesto novo za manji novac ili polovno za jos manji, a da bude daleko novije i bolje, a ne da se gubi vreme i zivci na te gluposti.
Ma sve to stoji, ali ovo je bilo na brzaka, burazu hitno da proda, pa dao dzabaka! :D Ali masina ok radi, nikad forsirana i sl., bez ikakvih problema radi vec godinama, jedino me ovo malo cima, sta moze da bude... :)
Moze biti dve stvari...Prvo, u BIOSU pod `power management setup` disable-ovati ` ac power loss restart` ili `PWR on after PWR fall` u zavisnosti od proizvodjaca BIOS-a - sto znaci da ako je enable-ovan, nestankom i dolaskom struje PC ce se sam startovati. Drugo je, da je ploca falicna, tj. sklop za PC ON, najcesce usled strujnog soka strada po koji SMD tranzistorcic i potrebno je ispitati i zameniti.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.