Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Pomoc oko napajanj ili graficke
STRANA 1 OD 1
KURExxx Pomoc oko napajanj ili graficke 27.08.2007. 19:40 T5398

status: user
broj poruka: 1

Imam konfiguraciju:

Ploca: Gigabyte GA-945P-S3
Procesor: Intel Pentium 4 641 3.2GHz 2MB Box PT 65nm S775 Cader Mill
Memorija: 2x Kingston 1GB 667MHz DDR2
Zvucna: 5.1 Live Creative
Graficka: Gainward BP7900GS-256-TV-DD 256MB DDR3
Kuciste: Codegen 6097 Briza 450W
Napajanje: Codegen 450W ( dobio sam uz kuciste)
Monitor: Fujitsu Siemens 19` CTR model: MCM 19P1N

Problem je sledeci: Kad pokrenem bilo koju igru nije bitno dali je neka starija ili novija na ekranu mi izadju crvene crte ili plave sve zavizi od pozadine ekrana u igrama.(ako je pozadania svetlija izlaze plave,ako je pozadina tamnija izlaze crvene linije (ctre)Ali to samo u igrama.Kada sam u Windowsu ili gledam neki film nema nista sve normalno.I primetio sam da se napajanje mnogo greje kada je ukljucena neka igra.Na nVIDIA forumu sam pronasao da nekom liku iskacu teksture i receno mu je da iskljuci antilasing i anastropic filter sto sam i ja uradio ali nista linije su i dalje tu samo kad ukljucim igre. Zanima me dali moram da kupim neko jace napaljanje i koje ili mi je crkla graficka ili je pred crkavanje.Graficka se greje na 52 stepena jer sam joj ubrzao kuler sa Riva Tunerom v2.02 Nije nista klokovano.Graficka je kupljena pre 4 meseca. Mislio sam da je do drajvera pa sam i njih menao i nista linije su i dalje prisutne.Reinstalirao sam Windows XP SP2 i opet isto. Sad imam ubacenu ovu graficku Asus Extreme N7600GS SILENT/HTD 256MB DDR2. Ona lepo radi nikakve linije neizlaze.Greje se na 74 stepena.To je opravdano jer ima pasivan hladnjak. Izvinjavam se na malo duzem tekst, ali svako misljenje i pomoc bi mi dobrodosla.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
drzacomp hm? 27.08.2007. 19:47 #26309

broj poruka: 359
pa nisam neki expert, ali ako je sve isto a samo si zamenio graficku, onda verovatno da grafika crkava. Oko napajanja sam sumnjicav, ali neko ce dati vise info-a od mene o tome.
klasika: probaj napajanje i/ili graficku na nekom drugom kompu pa ako se isto ponasa - jasno je o cemu je rec.

ili jos bolje: probaj da maknes Rivu ili da je malo modujes da ne kazem `nastelujes`
luckys ... 27.08.2007. 21:04 #26312

broj poruka: 12
pa ocigledno da je problem do graficke,cim si je zamenio sve funkcionise kako treba.do napajanja nije siguro jer sto se potrosnje tice,7900gs u odn na tu drugu koju si stavio ne vuce ne znam koliko vise struje pa da zbog toga pravi probleme.52 step je sasvim zadovoljavajuca temp...
NastyB Linije... 28.08.2007. 07:42 #26334

broj poruka: 729
Mislim da ti je problem tu u memoriji na grafičkoj kartici, jer je jedan modul na njoj krepao. Meni se jednom davno nešto slično desilo na čuvenim S3 karticama u koje se umetao 1MB dodatne memorije (ukoliko ovde ima metuzalema kao ja, onda se oni sećaju o čemu je reč) pa čim sam zamenio taj 1MB, sve se vratilo na svoje mesto. A pošto na sadašnjim karticama nema zamene RAM-a (ko zna, možda će neko početi da pravi kartice u koje će se naknadno ubacivati RAM po želji), zna se šta ti sleduje - bacaj đubre i kupuj novu, ali pošto si je pazario pre 4 meseca, garancija ti još traje...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs