konfiguracija CAD+rendering (i po neka igra) 1000-1500e
STRANA 1 OD 2
alumiroi
konfiguracija CAD+rendering (i po neka igra) 1000-1500e
17.07.2013. 10:57
T53898
status: user broj poruka: 99
Pozdrav svima, Konačno, posle 4 godine, doslo je vreme za novu mašinu. Samo kućište, monitor, tastaturu i miša imam. Najbitnije mi je da komp bude što brzi u renderovanju, hladan, tih i da moze ako je potrebno da radi non-stop. Budžet je ograničen zdravim razumom. Ne želim da štedim ako postoji srazmeran napredak u brzini/kvalitetu u odnosu na cenu. Dole je moj izbor na osnovu prošle tj. sadašnje konfiguracije i opšteg utiska iz raznih izvora. Nisam u poslednje vreme u toku sa hardverom, pa me zanima vaše mišljenje.
CPU: Intel i7-3770K (ne verujem da ću da O.C. ali možda zatreba) + Hladnjak tipa Hyper 212 ili sl. MB: Asus P8Z77-V LK (to je okvirno cena, ne znam da li mi treba V/V pro/Deluxe ili koja već bitno je da bude stabilna) HDD: 256GB SSD za sistem + npr 1TB za skladištenje (perferiram Samsung ali nije isključivo) RAM: Kingston 2x4 (ili 2x8 ako je potrebno) hyperX na npr 2400MHz Grafička: Asus GTX660-Ti Zvučna: npr Asus Xonar DG (neka jeftinija, da tera bolje zvučnike, za slušanje muzike) Kućište: CM Silencio 551 Napajanje: npr CM Silent pro (mada ga nemaju u e**iju) Zvučnici: Microlab SOLO-2/3/6C koje nađem Web kamera: ništa posebno, do 2-3000
Najviše me zanima, da li na toj ploči mogu da se SSD i HD kombinuju u hibridni sistem? Onda, koja je razlika između P8Z77-V LK/LX/LX2/čisto V? Zanima me i da li touch monitori koji su trenutno u ponudi mogu da služe za slobodno crtanje u PS? Vidim da svi hvale Seasonic napajanja. Da li to umesto CM silent? LC i TT neću dva su mi crkla posle ravno 2 godine.
Kad se vratim sastavicu ti konfiguraciju. Od svega za tvoj Pro rad tu je bitan CPU i to je ok sto si izabrao Intel 3770k. Napravicemo samo par izmena u ostalim komponentama i ima masina da bude bonbonica .)
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
@Torta 670 bih vrlo rado, ali mislim da ce 660ti da zavrsi posao a razlika u ceni je velika. Taj touch je strava ali toga jos nema kod nas. (mislim da nema) Verovatno ce to biti upgrade kad predjem na win 8(8.1/8.2... :)
@sky Tako sam i mislio za proc. Nisam hteo na 4770 jer mi se nesvidja sto se vise greje. 3770 je proveren. Bas me zanima koje su te izmene, cekam update.
Za Alternativu sam tu.. Cooler sam ti stavio bolji jer ce tebi znaciti da ga malo OC-ujes u svakom slucaju ces imati `potrebu` za tim .
Sto se tice kupovine to se radi ovako..
Imas ovde na primeru dosta komponenti u jednoj firmi.. Odes lepo i kazes meni od vas treba to, to i to. Da li mogu da dobijem neki popust?! Siguran sam da ce ti izaci u susret jer,to tako funkcionise..
P.S.Ovo je masina koja ce da traje i da te sluzi junacki..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Brale ovako.. Nesto po tome kako si hteo, samo osnovna konfiguracija, posle dodaj sta hoces jos.
Cpu: Intel i7 3770.. Cpu Cooler: Cooler Master Hyper 212 Evo.. Mobo: Asus P8Z77-V / MSI Z77A-GD65.. Ram: 2x8gb Kingston/Mushkin 1600-2400, svejedno.. Gpu: Asus/Msi GTX 760.. SSD: Samsung 840 Pro 128/256 koji god.. HDD: 1Tb Hitachi.. Case: rece da ga imas, ako ne uzmi koje god ti odgovara samo bez nekih jeftinih i nikakvih.. Psu: uzmi neko kvalitetnije, batali Lc power, chieftec i ostala sranja, preporuka Seasonic..
Kad vec dajes tolike novce, uzimaj komponente koje ce da te sluze na dugo i da ne brines.
Sky reci da sam ti procitao misli.. :P A ne seri da si pre mene odgovorio.. :D aaaa!
@Sky Hvala na iscrpnom odgovoru. Za graficku usvajam, 760 je jeftinija, a brza. A za MB i kuciste necu da poslusam. MB verujem da je Extreme bolja, ali bih se bolje/sigurnije osecao sa ASUS-om. A case bih radije Silencio jer je oklopljen, a radni sto mi je u spavacoj sobi, pa bih sto tisi komp.
Za popust znam, praktikujem vise godina i to ne samo za komponente.
@Zulu To je to, osim kulera (noctua) i da, Seasonic ima dobar hype, samo se nadam da je opravdan.
Ja ti ne bih preporucio Silencija. Ta kucista apsorbuju buku koju proizvode ventovi, ali ce ti komponentama unutar njega biti kao u mikrotalasnoj pecnici. Ako vec hoces tisinu, idi na FRACTAL DESIGN Define R4 (91,5 evro). Mnogo je prostranije, mozes vise ventova da ubacis, a imas i fan kontroler pride da stelujes po svom ukusu. Ako se odlucis za kvazi-vodeno hladjenje, razmotri i COOLER MASTER Seidon 240M RL-S24M-24PK-R1 (oko 90 evra).
Kako sam to zaboravio da kazem coveku jbt.. :/ Fractal matori i nema dalje! :D Dmaster je u pravu. Sto se tice vodenog, prvise je bucno, a ako ides na njega, samo Corsair H80i, 110 ili Cooler Master Eisberg i to je to. Ali to ti realno nije potrebno, Noctua ce sve da odradi lagano. Sto se tice buke u fractalu, zapitaces se da li komp uopste radi. :D
Veruj mi Seasonic nije izvikan..Ako nije trenutno i najbolji brend za napajanja. Ziasta uziva u kvalitetu i kao takav i zbog toga i jeste hvaljen.Seasonic je proveren a imas da ga nabavis kod nas.Kud ces lepse. Sve ostalo je znj !
Seasonic, jedina alternativa je Super Flower, za ovde kod nas na trzistu. Mozda bih dao sansu Cooler Masteru silent pro gold-u i to je to, ostalo, molm Vas..
Sto se tice ploce, moj predlog je Sky bolji, bez uvrede, prvo ne treba mu gaming ploca, drugo, matx je, mozda mu se ne svidi, a cena nije mala. Asus p8Z77-v mu je gg po meni za to sto hoce. Naravno ako se njemu svidja ta, Boze moj, kvalitet je i dalje tu i sve ostalo, ali kazem, ne ide mu to za ovo sto zeli. :)
:: @alumiro :: :: Veruj mi Seasonic nije izvikan..Ako nije trenutno i najbolji brend za napajanja :: Ziasta uziva u kvalitetu i kao takav i zbog toga i jeste hvaljen.Seasonic je proveren a imas da ga nabavis kod nas.Kud ces lepse :: Sve ostalo je znj :: :: Sto se tice ploce ti onda idi na ovu : :: :: http://itsvet.com/proizvod/asus-maximus-v-gene/comp_comp_mboard/20/228 :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
ROG jeste Republic of Gamers ali to ne znaci da je ploca nuzno za gaming vec da je taj segment tj nivo u najvecem kvalitetu! Svako ko ima ovu plocu neka iznese misljenje a neces naci nikog ko nije zadovoljan .)
Naravno ako mu ne odgovara to je druga stvar..
Znam,skuplja je..Kako god odlucis mada generalno za Sandy/Ivy nije preko neophodna ne znam kakva ploca ali opet ako pakujes takvu masinu a stvarno su komponente kvalitetne onda gledaj da ti sve bude u tom skladu,da bude kompatiilno..
I evo ti neke smernice kako da OC-ujes na Asus plocama .. 4.6-4.7 Ghz ces dohvatiti a to ce tebi biti od izuzetnog znacaja za tvoj posao..
:: Evo ga i test i konacna ocena 9.1 ,mislim sta reci : :: :: http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=33 :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.