i5-2500 i fx 6300 nisu slicni po snazi 7770 i 6850 nisu slicne po snazi 8gb ram nisu slicni sa 8 gb ima 500 gb više hdd-a i malo bolje kucište a napajanje neznam koje je a možda ga i nema ploca neznam koja je nit nas to mnogo ni zanima. Covek oce nešto za 400 evra i ja sam mu dao nešto što ce u svakodnevnom radu kao i u svim igrama da ima isti frejm za bilo kojeigre.Ako hoce da ima jedno 50 procenata bolju grafiku može da doda 3000 din i uzme gtx 650ti boost i da završi poso tj za 450 evra kolko mu traži za ovo ima isto po snazi plus 50 procenta bolje u igrama. Znaci sve ovo gore navedeno samo promeni hdd jer ga nema na 7200 obrtaja u spisku i umesto 7770 gtx 650 ti boost i to sve košta 450 evra.
Bolja je ova polovna Intel konfiguracija od ove što je Simon preporučio,samo nisi napisao da li su komponente u garanciji i (ako jesu)kolikoj...
2500K je dosta bolji CPU od FX-6300,dobijaš 2 HDD-a sa 500 gb lufta i oba se vrte na 7200,a ne kao ovaj WD green na 5400,CM 690 je dosta bolje kućište od tog LC-a,samo nisi napisao koje napajanje dolazi sa kompom. 6850 je malo brža od 7770 i tu baš i nije u nekoj prednosti...
I da,ta Corsair RAM je namenjen za Intel-(1.5V) i ne bih tu memoriju nikad stavio na AMD.
Ako Intel konfa ima neku pristojnu garanciju,svakako bi trebao da ideš na nju...
Ovo što sam ti dao sa nekim manjim izmenama tipa ne uzimaš taj hdd jer ima manji broj obrtaja nego uzmeš neki slican al sa vecim brojem obrtaja 5400-7200 (u konfiguratoru ne postoji ni jedan sa 7200 obrtaja pa nisam ni mogo da psotavim neki drugi) i neku drugu memoriju a cena joj je ista (sve jedno koja je memorija na to ne obracaj pažnju) onda umesto amd hd 7770 ideš na gtx 650ti boost i dobiješ 50 procenta bolju grafiku a za 3000 dinara više tj za 450 evra imaš puno jaci komjuter pre svega za igre. Ta dva procesora su slicne snage.Možda je u nekim stvarima i5 2500 ali je u drugim amd boljii ali to neceš primetiti a pride ima i 2 jezgra manje od amd 6300 koji ima 6 jezgra. Na sve to imaš 3 godine garancije dok na ovo pitanje zašta imaš plus hdd stariji od 3 godine je glupost kupovati plus milion drugih stvari koje znace samo jedno.Zašto za isti novac uzimati nešto polovno ako možeš uzeti novo a imati iste performanse za 420 evra ili za 450 evra imati 50 procenta veci frejm u svakoj igri. crysis 3 http://is.gd/JTtipK http://is.gd/JTtipK
U globalu sa dosta starijih igara 7770 je za 5 procenta slabija grafika ali ni jedna 7770 ne dolazi na difoltnom kloku vec su sve debelo fabricki overklokovane (mnogo više nego bilo koje 6850) a i sam oc potencijal je dosta bolji od 6850. http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_650_Ti_Boost_TF_Gaming/26.html
Tvoja konfa košta oko 49000,što je negde oko 450e. MSI TF 650 ti boost 2gb je dobrih 60e skuplja od 7770. U Intel konfi dobije još 1 hdd od 500 gb pride,kvalitetnije kućište,a 2500K je jači i od 8350,a pogotovo od 6300 (ovde govorim u igrama)...
Nije napisao kolika je garancija i da li je upšte ima,ali je Intel konfa u svakom segmentu bolja od ovog što si mu ti sastavio...
toto je piča,ja tam domov...
:: Ovo što sam ti dao sa nekim manjim izmenama tipa ne uzimaš taj hdd jer ima manji broj obrtaja nego uzmeš neki slican al sa vecim brojem obrtaja 5400-7200 (u konfiguratoru ne postoji ni jedan sa 7200 obrtaja pa nisam ni mogo da psotavim neki drugi) i neku drugu memoriju a cena joj je ista (sve jedno koja je memorija na to ne obracaj pažnju) onda umesto amd hd 7770 ideš na gtx 650ti boost i dobiješ 50 procenta bolju grafiku a za 3000 dinara više tj za 450 evra imaš puno jaci komjuter pre svega za igre :: Ta dva procesora su slicne snage.Možda je u nekim stvarima i5 2500 ali je u drugim amd boljii ali to neceš primetiti a pride ima i 2 jezgra manje od amd 6300 koji ima 6 jezgra :: Na sve to imaš 3 godine garancije dok na ovo pitanje zašta imaš plus hdd stariji od 3 godine je glupost kupovati plus milion drugih stvari koje znace samo jedno.Zašto za isti novac uzimati nešto polovno ako možeš uzeti novo a imati iste performanse za 420 evra ili za 450 evra imati 50 procenta veci frejm u svakoj igri :: crysis :: http://is.gd/JTtipK :: http://is.gd/JTtip :: :: U globalu sa dosta starijih igara 7770 je za 5 procenta slabija grafika ali ni jedna 7770 ne dolazi na difoltnom kloku vec su sve debelo fabricki overklokovane (mnogo više nego bilo koje 6850) a i sam oc potencijal je dosta bolji od 6850 :: http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_650_Ti_Boost_TF_Gaming/26.htm :: :: Evo ovu kartic :: http://www.itsvet.com/proizvod/msi-geforce-gtx-650-ti-boost-1gb-gddr5-n650ti-1gd5-oc-be/comp_comp_vga/24/350 ::
Moja konfiguracija košta ako je evro 115 din. 430 evra. amd 7770 košta 10.400 a gtx 650ti boost kosta 14900 din pa je razlika upravu si veca i iznosi 4500 dinara što je 40 evra pa to sad skupa izlazi 470 evra.Da bi ostali na 450 evra možemo da uznemo umesto 8 gb onda 4 gb memorije taman za ta 20 evra. U svakom slucaju to je za 50 procenta bolja mašina u igrama u odnosu na prvu pomenutu sa amd 6850 i intel i5-2500. Imaj na umu da ti je najvažnija stvar na komjuteru graika ako imaš nameru da se igraš a procesor je tu da isprati tu grafiku.U tom smislu svaki procesor novije generacije sa 4 jezgra je više nego dovoljan.Sve ostalo se vrti oko grafike i mnogo je pametnije dati više novca za grafiku nego ici na skuplje procesore a par procenata bolje. Aj šta bi za igre pre uzo intel i5 4470 i 6850 ili amd fx 6300 i gtx 650ti boost odnosno ako se ide na novo i za jedno i za drugo onda na amd ostaje luft i za neku jacu kartu. Inace mislio sam na gtx 650ti boost sa 1 gb gddr5 koja košta 130 evra.
I apsolutno nije tacno da je u svakom segmentu bolja. Graficka 7770 je u vecini novih igrica bolja karta i na nivou je amd 6870 i to odgovorno tvrdim jer pratim sve te podatke za sve nove naslove (u starijim je obrnuta situacija ali ne uzima komp. valjda da bi igrao stare igre) Procesor nikako nije lošiji nego je u proseku tu negde.Stoji da je svaki intel bolji od amd-a u igrama ali je to retko gde drasticna razlika.Po toj logici je sasvim dovoljan i celeron g1610 za 4000 dinara jer je u vecini i on na nivou amd-ovih procesora u vecini igara.Ali jedan nasprem drugog u svim testovima intel je bolji ali ne mnogo i to nije nešto što možeš da osetiš kao što možeš sa grafikom. Koji drugi segmenti.šta memorija ima da bude bolja ili gora sve to isto.Ploca? Šta ce snjom da leti.Stari hard diskovi nikako nemogu da budu bolji od novih hard diskova.Kucište je jedino možda `kvalitetnije` ali i to je pod znakom pitanja. Znate baš me zanima za vas koji savetujete da se uzimaju polovne stvari dal bi prvo vi kupili to polovno.Ja bi eventualno samo procesor i memoriju.Ništa drugo.
Nudjena mi je ta konfiguracija za 450 eura i ja sam pitao da li to toliko vredi polovno.. Jeste jos nesto malo pod garancijom.. Neka komponenta manje, neka vise.. Nema precizne informacije.. A za napajanje nemam pojma.. Cim nije naglaseno, verovatno i nema neko vrhunsko.. U svakom slucaju mi dobro dodju saveti.. :-) Zakljucujem da je u Emmiju najbolje uzimati..
A gde naci isto ovo samo novo za te pare? Emmi vidim da nema te iste komponente a ja nemam pojma koje su alternative u istom cenovnom rangu... Prestao sam da pratim racunarske komponente jos og dzi forsa em iks 440 itd.. :) Prakticno u doba dinosaurusa.. :)
Re: Procena konfiguracije i preporuka za novu do 400 eura..
13.07.2013. 09:07
status: user broj poruka: 1088
Moze jendo pitanje. A zasto bi menjao 2500k za bilo sta druo???? Ako hoces nesto da kupis do 400 onda kupis Coler mstser 212 evo, Asus 760 ili MSI 7950 TF III plus neki SSD 120gb samsung 840. I da te bog vidi sve to moze da se vozi jos 2-3 godine. Malo OC taj tvoj 2500K i uzivas. Jer ako uzmes sad 4670 greje se mnogo vise a razlika 5-10%. To normalan korisnik nece ni da oseti. Lepo ga OC na 4.3-4.5 i vozis. Da uzmes AMD intel je bolji kad vec imas tu konfiguraciju.
Ne razumem šta vam ovde nije jasno!? Dečku je ponuđen komp (ovaj Intel) za 450e i pita da mu mi procenimo da li ta konfa vredi 450e ili da mu preporučimo(sastavimo) neku konfiguraciju do 400e.
:: :: Ne razumem šta vam ovde nije jasno! :: Dečku je ponuđen komp (ovaj Intel) za 450e i pita da mu mi procenimo da li ta konfa vredi 450e ili da mu preporučimo(sastavimo) neku konfiguraciju do 400e :: :: :: toto je piča,ja tam domov.. :: ::
Često naleti odlična konfiguracija sa garancijom, i to dosta jeftinija od iste takve iz radnje. Ja sam pre nedelju-dve sastavio za druga novu konfiguraciju sa FX 8350, 16 giga rama, 7770 DC2 i ostalo, a par dana posle toga sam mogao skoro sve te komponente da kupim na benchu za mnogo manje para, takođe pod garancijom.
:: :: Ne razumem šta vam ovde nije jasno! :: Dečku je ponuđen komp (ovaj Intel) za 450e i pita da mu mi procenimo da li ta konfa vredi 450e ili da mu preporučimo(sastavimo) neku konfiguraciju do 400e :: :: :: toto je piča,ja tam domov.. :: ::
Pa sve je to odma i reko a što vi niste razumelo to je druga stvar :) Tog procesora odavna nema jer je star nekih 4 i više godina ako se ne varam.Možeš da ga uporediš sa nekim najjeftinijim i5 procesorom i on je negde otprilike ko fx 8300 dok je 6300 više kao recimo i5-2400.Prednost tog procesor je pre svega u velikom oc potencialu i toj ploci koja to može da isprati.Problem je što je taj procesor verovatno a možda eto i nije bio klokovan do maksimuma i pitanje je u kakvom je sad stanju.Ja taj procesor nebi uzimao pre svega iz tog razloga.Drugi ralog zašto je bolje ici na fx 6300 je što je to proceor koji ce ispratiti bilo koju graficku kartu i izvršavati bilo koji tebi potreban poso potpuno isto ko i bilo koji drugi a ipak je osetno jeftiniji.Da imaš 50 evra više preporucio bi ti neku intelovu konfiguraciju sa nekom b85 plocom a sve to za nekih 25.000 dinara. Graficka je apsolutno u istoj klasi kao i sve ostalo.Ako hoceš nešto drugo iste klase kao ta grafika su gtx 460 ali i to je staro i to ima samo polovno dok jedino novo što ima da se kupi je amd 7770.Gtx 650 je slabija a gtx 650ti je jaca karta kao i amd 7790 al su pored gtx 650ti boost apsolutno neisplative jer su desetak evra jeftinije a mnogo slabije. Dao sam ti iznad dosta linkova gde imaš i pregled i za procesore na nekim od sledecih stranica u samim igrama kao i gde se koja grafika relativno nalazi. HDD ti je 6000 dinara 1tb sve jedno koji,memorija 8 gb 6000 dinara sve jedno koja ono moje predloženo kucište sa napajanjem više nego dovoljno za bilo koju mašinu s kojom nece da se izivljava.
Pa zar nisam sve napisao sto me interesuje u prvom postu? Sve jasno. Koliko vredi ovo i treba mi konfiguracija do toliko. Opravdanje povrsnog citanja nije napad na onog ko je to napisao. Ako neko nece da odgovori, ne mora, ja ovde nikog nisam hteo da pritiskam. Ali mi ne treba popovanje. Zamolio sam za pomoc, ako moze, ako ne, nikom nista, zivi bili.
Mogli bi neki da se ugledaju na Simona i njegov nacin komunikacije. Sve i da sam ispisao gomilu gluposti treba to lepo saopstiti i ukazati na greske.
Elem, Simone, hvala jos jednom.. Nisam ja neki zahtevan korisnik. Igrice me vise ne greju toliko. Mozda samo za godisnji odmor da odigram nesto. Imam zelju da predriblam Assassins Creed sve delove i to je to. Mozda bih igrao Call of Duty jos. Tako da ja necu osetiti neke razlike u performansama izmedju tih procesora, grafickih i ostalog. Trazio sam neki best choice za 400 eura. To je sve.
Inace, ne znam kakva je situacija ali ranije je meni Intel bio favorit u odnosu na AMD pa bih cisto zbog toga doziveo bolji filing ako bih imao Intela.. :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.