Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
512 ili 256 MB graficka
STRANA 1 OD 1
arxstojke 512 ili 256 MB graficka 25.08.2007. 15:24 T5377

status: user
broj poruka: 68
1 kako vam se cini ova sklopka??
2 Da li se na ovu asusovu plocu mogu postaviti navedenu memoriju i da radi kao 4GB ?
3 koja je razlika izmedju moje graficke od 512 MB i neke jeftinije ili u toj klasi sa 256MB ?
4 Sta bi ste vi ubacili-zamenili ?

konfiguracija

Midi Tower 400W Codegen 6218 Black
DDR2 2x 2GB 800MHz GeIL® Value Dual Channel Kit =4GB
ASUS P5KC, 2x PCI Express x16 i x4 DDR2 DDR3 Gigabit LAN IEEE 1394
LGA775 Intel® Core™ 2 Duo E6750 2.66GHz
ASUS EXTREME N8600GT SILENT/HTDP/512 MB DDR3
na graficku cu postaviti hladjenje to sam obavesten od pomocnika sa foruma

Pojma nemam oko sklapanja poludeo sam vise molim vas pomoziteeeeeee...
Necu da mi sklapaju u prodavnici jer ce me odrati za lovu a i nisam siguran u njih koliko u vas da ce mi dati nesto dobro i korisno posto mi treba za CAD,3dmax,Photoshop.Corel Draw ,za renderovanja, i Rhino !!......Pola njih po radnjam ne znaju ni sta je Rhino???

Imam da dam do 700 evra gore dole 40..tih 40 mogi da izvucem jer ne placam Pdv..
Nas vakoj pomoci i konsultaciji puno puno unapred HVALA!!!!!!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dragojlo2 Menjaj ... 25.08.2007. 16:00 #26173

broj poruka: 718

Graficku i dodaj malo jace napajanje (oko 550w)...
Ako ti treba za ozbiljan posao uzmi i neku dx9 karticu od 7900gs pa nadalje ,mada ce i slabije da ti za ovo zavrse posao ,ali to neka kazu oni koji se time bave ...Ustedeces pare...Koliko ti ko0licina memorije na graf .kar. utice na rad programa koje si naveo nisam siguran ,ali ja ni ne radim sa time (uglavnom se igram)
Ploca je odlicna tj. meni se mnogo svidja ,ali je mala nepoznanica kako radi jer ima dupli kontroler (ddr2 i ddr3) ...
P.S. OBAVEZNO neka ti masinu sklapa neko ko se u to razume jer je budalastina da das 700e za hardver koji spalish jer si ustedeo 1000din...`Ajd u zdravlje!
DaSickSyst Ipak se nisi ubio:))) 25.08.2007. 16:31 #26176

broj poruka: 2909
Da sam na tvom mestu promenio bih samo kuciste.Uzmi Codegen BRIZA,jedini razlog je sto ima odlican protok vazduha(napred jedan ventolator koji uvlaci i gore jedan koji izduvava vruc vazduh),celo je aluminijumsko i oblozeno filterima zbog prasine,uz njega ide 400 ili 450W napajanje sto je sasvim solidno imajuci u obzir da kosta 50-55e.E sad normalno bolje je uzeti jace i kvalitetnije napajanje,ali to kosta.
Protok vazduha ti je mnogo bitan kod rederinga jer ti se tu sve maksimalno greje(i to na duzi period) i sve je maksimalno napregnuto(CPU,RAM,MB).

PS
Ako vec modelujes u Rhinu probaj Maxwell Render i odusevi se,moze da radi kao zaseban program ili kao plugin u Rhinoceros 4.0.Sa 4GB ram i E6750 ce raditi sasvim solidno.

DaSickSystem

Stripy Odprilike ovako 25.08.2007. 17:12 #26177

broj poruka: 4163
1. Èini mi se da će lepo raditi
2. Može. Dobro će raditi
3. Upravo si sam rekao, u količini memorije (mislim da sa 512mb nećeš dobiti bog zna šta), ja bi pre stavio 7900 sa 256mb, uštedećeš pare pošto ne igraš igrice.
4. izbaci ATX kantu i kupi čiftek ili kuler master kućište

arxstojke razmisljanje 25.08.2007. 17:25 #26179

Dobro,znaci predlog je dobro kuciste .
Cenite da bi bilo boljer da uzmem neku jeftiniju graficdku karticu i da za tu razliku kupim bolje kuciste ?

Nesto se razmisljem i da sam napravim kuciste od pleksiglasa da uzmem iz nekog starog samo one metalne drzace za hard i dvd..i da stavim neko dobro napajanje i kulere...PS pleksiglas je sku al ga imam..
MaliAbner Re: razmisljanje 25.08.2007. 17:32 #26180

broj poruka: 7769
Gigabite silent su najpovoljnije (gledano cena performanse). Imaju isti klok proceosra ali je memorija fabricki postavljena nekih 10% vise nego kod ostalih proizvodjaca.
Tih 512 vrama ce ti dopustiti da se igras u visokim rezolucijama.
Kucista pazari neki CM recimo centurion 5, fabricki ima 80mm napred da duva u diskove, a 120mm pozadi da izvlaci toplotu tako da vecina vazduha struji po diskovima, MCH i procesoru te dodatno hladi navedene.
A napajanje slobodno kupi LCPower silent green 550w, (140mm fan skoro necujan) neki su ga nagrdili ali mislim da preteruju, to je mozda najbolja kupovina za ulozenu kintu.

Tamo gde sam ga kupio kazu da toga prodaju ko svih ostalin izvikanih zajedno, i da nisu imali reklamacije, coveka znam a firma je velika Imtel.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

::
:: Dobro,znaci predlog je dobro kuciste
:: A dal bi bilo boljer da uzmem neku jeftiniju graficdku karticu i da za tu razliku kupim bolje kuciste ? I koju graficku
:: Nesto se razmisljem i da sam napravim kuciste od pleksiglasa da uzmem iz nekog starog samo one metalne drzace za hard i dvd..i da stavim neko dobro napajanje i kulere...PS pleksiglas je sku al ga imam..
NastyB Re: razmisljanje 25.08.2007. 17:38 #26183

broj poruka: 729
:: Dobro,znaci predlog je dobro kuciste
:: Cenite da bi bilo boljer da uzmem neku jeftiniju graficdku karticu i da za tu razliku kupim bolje kuciste ?

Naravno, bitan je protok vazduha, a jos vaznije dobro napajanje. Ne znam kakva je BRIZA koju DSS pominje, ali zvuci OK (lepo izgleda, ali 40-ak evra za kuciste sa napajanjem mi deluje nekoako jeftino, nekvalitetno). A sto se tice graficke, mislim da su ti svi vec odgovorili...nVidia kartice rade bolje sa OpenGlom, a 512 RAM na grafickoj ti treba SAMO ako radis u rezolucijama vecim od 1600x1200...

arxstojke re 25.08.2007. 17:59 #26186

dobro,nesto cu vec zavrsiti ,a ponesto i naucih pored tj od vas....HVALA
Stripy ... 25.08.2007. 19:28 #26192

broj poruka: 4163
Znaj da providan plexiglas izgleda tužno kada se nakupi prašine. Moraćeš često da rasturaš kantu i da je glancaš

arxstojke re 25.08.2007. 20:57 #26195

e jes,vidis u pravu si o tome nisam razmisljao...ma uzecu Codegen 6099 Black 400wPSU pa kud puklo da puklo..
jedino mi je problem procesor da stavim na maticnu,neznam dal dobijam onu pastu uz procesor ili mi ne treba...??ovo ostalo nije problem sklopiti al procesor???
DaSickSyst Re: re 25.08.2007. 22:02 #26196

broj poruka: 2909
:: e jes,vidis u pravu si o tome nisam razmisljao...ma uzecu Codegen 6099 Black 400wPSU pa kud puklo da puklo.
Neces da pogresis.I ja sam arhitekta i kompjuter mi sluzi za 3D modelovanje i rendering.Imam Codegen BRIZA 6097 450W ulta silent i tera:
E6600@3.6GHz+CoolerMaster HyperTX,
GA P965-DS3 v1.0,
3x1GB Corsair XMS2 800MHz,
Gainward 7600GT/265MB SilenFX/GoldenSample,
A brat je uzeo Codegen 6099 (BRIZA) 400W (inace on je dilp.gradj. i ne radi u MAXu nego u AutoCADu) na njemu tera:
e4400+CoolerMaster HyperTX,
GA P965 DS3 v3.3,
Asus 7600GS 256MB silent,
WD 250GB,
1GB kingston 667MHz.

:: jedino mi je problem procesor da stavim na maticnu,neznam dal dobijam onu pastu uz procesor ili mi ne treba...??ovo ostalo nije problem sklopiti al procesor??
Ide.Dobijas pastu uz procesor(tj. dobijas nalepnicu za CPU).

DaSickSystem
andrejnp Pa BRE vi niste normalni!!! 26.08.2007. 21:03 #26233

broj poruka: 486
Hocete li jendom ogovoriti ocveku na posatvljeno pitanje ili ste se stalno hvalti sa OC rezultatima a paliti komp radi chta na netu i KURCENJA po forumima sa neki glupim rezlutaima sto 99% noramlnog sveta ne znima!!!!!!!!!!!!

Postavi covek pitanje za grafiku vi mu odgovareate ma meke gluposti izabcujete neke nebuloze. Ma bre te je nevidjeno. Dal ste vi uopste spreni da nekom pomognete!!!!!!!!!!!!!!

Ako igrs igrice sasvim ce ti biti dovoljno 256 DDR3 neko poboljsanje u igricam neces ni osteti sa 512 DD3 jedino na vecim rezolucijam i grafikim programima. Po meni je bacanje para...

Napajanje koje tiu misis da stavis teskod ce ti biti dovoljno. Probaj da uzmes neko jace min 600 WATI (cooler master, Termaltake, chiftec, antec)..

Ne vidm razlog uzimanja 2 X 2gb/800 jedin ako ces da koristis VISTU. Pod XP tesko da ce ti poznati vise od 3gb!!!!!!!!!

AJ u zdrvalje!!!!!!!!

dragojlo2 @Andrejnp... 26.08.2007. 22:01 #26234

broj poruka: 718
...KRETENU NEPISMENI...Ako ne umes da citas ili si naduvan ili sta vec procitaj sta se odgovorilo coveku do sada ,pa onda tovari ljude...Ima ljudi koji ipak malo vise znaju nego samo da kenjaju kao ti ...Ovo ti je vec treci ili cetvrti put kako drekom skreces neku paznju na sebe ,a ako ti se forum i forumasi ne svidjaju imas brate druga mesta pa se tamo deri koliko `oces ...A to sto se ovde neko, kako ti kazes ,kurci ne moras ni da citas ,ako to uposte i umes!!!

NastyB Re: Pa BRE vi niste normalni!!! 26.08.2007. 22:15 #26237

broj poruka: 729
:: Hocete li jendom ogovoriti ocveku na posatvljeno pitanje ili ste se stalno hvalti sa OC rezultatima a paliti komp radi chta na netu i KURCENJA po forumima sa neki glupim rezlutaima sto 99% noramlnog sveta ne znima!!!!!!!!!!!

Ovo je forum za one koje zanimaju kompjuteri i sve vezano za to. Ukoliko volis da vredjas, napadas i pljujes sve koji nisu `normalni` ko i ti, idi na http://forum.srs.org.yu ... imas tamo `normalnih` kol`ko ti dusa iste...

:: Postavi covek pitanje za grafiku vi mu odgovareate ma meke gluposti izabcujete neke nebuloze. Ma bre te je nevidjeno. Dal ste vi uopste spreni da nekom pomognete!!!!!!!!!!!!!

Ja ne videh da je neko ovde pominjao overklokovanje, vec se samo iznose licna iskustva i misljenja.
:: Ako igrs igrice sasvim ce ti biti dovoljno 256 DDR3 neko poboljsanje u igricam neces ni osteti sa 512 DD3 jedino na vecim rezolucijam i grafikim programima. Po meni je bacanje para..

Usput, covek sve vreme pominjue da mu treba graficka za modelovanje i programe, sto dovoljno govori o tome koliko citas postove.

:: Napajanje koje tiu misis da stavis teskod ce ti biti dovoljno. Probaj da uzmes neko jace min 600 WATI (cooler master, Termaltake, chiftec, antec).

Takodje je napisao da nema para za to...

:: Ne vidm razlog uzimanja 2 X 2gb/800 jedin ako ces da koristis VISTU. Pod XP tesko da ce ti poznati vise od 3gb!!!!!!!!

Moze. 32-bitni sistemi vide 4 GB, ali ih XP vidi kao 3,7 ili tako nesto, ali sa malo petljancije, sve moze da bude OK.
:: AJ u zdrvalje!!!!!!!

Aj zdravo!
arxstojke re 27.08.2007. 17:28 #26294

ljudi ,hvala na podrsci i pomoci..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs