Ljudi, potrebna mi je konfiguracija za internet, filmove, neke obrade teksta i neki malo veci multitasking (radim sve i svasta na 2-3 monitora). Bitno mi je da bude sto brze i stabilnije. Igrice necu igrati (mozda ponekad PES) ali planiram da stavim 2 a mozda i 3 monitora na komp. Imam ssd samsung 840 pro, tako da ta stavka ne treba da se ubacuje i ne ulazi u ovih 40k-50k.
Razmisljam se izmedju AMD FX-8320 i FX-6300, jedino me brine da mi ne budu bucni i da se ne pregrevaju...
Kucista su mi simpaticna ova Raidmax, samo sto ne znam koliko su kvalitetna pa dajte neke predloge..
Hard bih uzeo neki cisto reda radi od 500gb jer mi ne treba mnogo prostora a imam ovaj SSD...
Sto se tice grafike, razmisljao sam cak i da uzmem integrisanu ali mozda mi je bolje da stavim neku jeftiniju neintegrisanu, cisto posto planiram da stavim 3 monitora (ne znam koliko je to bitno za graficku)...
Uzeo bih i neko napajanje mozda LC 600w, jer necu imati neku jaku grafiku a njih hvale ljudi...Mada, dajte vi neke druge predloge ako imate...
treba ti dobra grafika ako stavljash montore (dva ili tri) tako da znash neshto kod tvoje konfiguracije ne shtima kako treba jer ako neshto vec radish na kompjuteru onda svakako savetujem neki intel proc. i grafiku shto bolju.....
Sve to sto bih radio, radim i sad na phenom x3 sa integrisanom grafikom. Malo mi je bucan komp, pregreva se i nekad hoce malo da koci i zato hocu da uzmem novu konfiguraciju da budem miran neko vreme. Tako da to da mora dobra grafika uopste ne stoji (moze i integrusa). A za intel se slazem al mi deluje da je u ovom momentu AMD best buy...
:: :: :: treba ti dobra grafika ako stavljash montore (dva ili tri) :: tako da znash neshto kod tvoje konfiguracije ne shtima kako treba jer ako neshto vec radish na kompjuteru :: onda svakako savetujem neki intel proc :: i grafiku shto bolju.... ::
Koju memoriju da uzmem na sve to? Jel se isplati i jel potrebno uzimati one preko 2000mhz? Razmisljam da uzmem kuciste 600W LC Power Pro 925B, hvale ga a mislim da posto ne uzimam jaku grafiku da ce moci da tera...
Uzmi slobodno fx 6300 best buy trenutno od procesora, ne greje se, malo trosi nije skup. Ja ga koristim za posao (viZujal studijo) i za igre, odlican je, tako da nema potrebe da bacas pare na i5 i slicno od 20 000... http://goo.gl/ww3dn
Pravo u centar... :D Ako coveku ne treba CD-ROM moze ostatak novca da preusmeri na Seagate Barracuda 1T +1200din
Kuciiste i napajanje pun pogodak, cimer ima taj set (napajanje tera 550ti, 2500k) jedino sto nisam siguran da bi u to kuciste stao 212evo ili bilo koja druga 12-tica za CPU
APU je ok, ali coveku trebaju korovi :D
ASUS M5A78L /AMD FX 6300 / 4GB HyperX Blu / 6850 Cyclone / WB Blue 500 /LC 550W / V3 BLACK
Ako hoce 1Tb hard, Hitachi mu je 1000 din skuplji. I moj ortak ima pomenuto kuciste-napajanje, tera 8350 i 650Ti Boost. Takodje ima CM 212 Evo, ne staje u kuciste, fali mu koji mm.. :/ On drzi kuciste otvoreno, mada kada bi se malo ulubila stranica u tom delu, moglo bi da se zatvori. Zato sam autoru ove teme predlozio manji cpu cooler, a definitivno bolji od stock-a da ga drzi tisim i hladnijim.
Raidmax Raptor svaka preporuka jeste mozda malo skuplje od ova 2 sto ti je dexter preporucio al vredi ,pricam iz licnog iskustva stavarno je dobro za novac koji ulozis
Svidja mi se ova varijanta, tako nesto sam i imao na umu...Zanima me samo sledece: 1. da li mozda treba ici na brzi ram ili vise rama (posto planiram dugorocno da drzim tu masinu), 2. da li mozda ici na onu MSI plocu, hvale je ljudi a nesto je jeftinija 3. posto mi grafika stvarno ne znaci, da li ima neka varijanta od 7-8k koja je best buy
Sto se tice harda, znam da je glupo ne dodati 1k dinara za duplo veci hard, ali ja stvarno nikada nisam imao situaciju da mi je blizu popunjen ovaj od 500gb sto sad imam, a jos sam skoro uzeo i samsung 840 pro ssd 128gb...
Zanima me i da li ce mi masina biti tiha i hladna?Bas ne bih voleo da mi nesto zuji, a ne bih bas da sam menjam neke coolere na procesoru i to...
Unapred hvala
:: Cpu: AMD FX 6300 - 12 :: Cpu Cooler: Cooler Master Hyper TX3 EVO - 2.3 :: Mobo: Asus M5A97 R2.0 - 8 :: HDD: 500Gb Hitachi - 5 :: Ram: 2x4Gb Kingston HyperX Blue - 6.3 :: Gpu: MSI GTX650 OC 1gb - 10 :: Case & Psu: LC Power Pro 925B, 600w - 5 :: :: Sve skupa ti je: 48500din. :: :: Takodje mozes da razmislis o modelu AMD-a A10-6800K, ima dosta dobru integrisanu grafiku, sad da li je dobar za to sto tebi treba (multitasking)... ::
Samo jos par pitanjca... Ako moze neko da mi objasni to dual chanel, triple chanel...Sta bi ova ploca i procesor podrzavali i kako mi se najvise isplati da uzmem memoriju (2x4gb,3x4bg,10gb...).Posto sam video svakakve kombinacije i nije mi jasno sta je najoptimalnije...
Zanima me i da li ja mogu da uzmem celu ovu specifikaciju i dam na primer emmiju i oni mi sastave celu konfiguraciju i da li dobijem neki popust tako...
:: 1. Ne, uvek je mnogo bojle sto vise rama :: nego manje a brzeg, jedino sa integrisanim grafickama u cpu vidis neki dobita :: :: 2. Mozes na msi isti ti djavo, neces nista da oc bice ok ako ti zdovoljava ostale prohteve :: :: 3. graficka uzmi ovu i pevaj http://goo.gl/fQmq :: :: hdd ako ti ne treba veci ne uzimaj, ali ako ti ne znaci 1 crvena uzmi od 1 t :: :: Ako je ne silujes igrama i slicno bice tiha i hladna :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell ::
Sto se tice rama, idi na 2x4, ili 2x8 ili 4x4 samo da bude CL9. Ako ti ostaje novca od graficke, dodaj u ram uzmi bilo 2x8 ili 4x4Gb 1600mhz, i opusteno.
Mozes da narucis kod njih, posalji im mail sa komponentama koje zelis da ti sklope, ako ih imaju (a vrv da), komp ce ti biti gotov za koji dan i poslat. Sto se tice popusta i tako to, moras njima da se obratis. Sto se tice garancije, imas je na svakom tj. pojedinacnom delu-komponenti. Ortak je tako narucio, sve je stiglo na vreme i u full-u. Bez brige.
Obozavam ove pametnjakovice, pa ne trazim ja popust na jedan komp nego na 10 komponenti. Znaci ako je jedna komponenta 3k dinara, zar nije logicno ako uzimas komponente za 50k da dobijes neki popust. A i konfiguracije najcesce nisu obican zbir cena komponenti, vec je malo nizi i uz to se dobiju tastatura, mis, zvucnici i jos neki pokloncici...
:: Pazi da ne dobijes popust na 1 kompjuter u emmiju ili bilo gde.. :
Veoma sam blizu kupovine pa bih samo da pitam jos par stvari: 1.Da li da uzmem FX-8320 i koliko bi mi to znacilo sad i u buducnosti (posto ne planiram skoro da menjam konfiguraciju a kosta me `samo` 3k vise) 2.Da li mozda da uzmem onaj ddr na 2133mhz, posto je samo par hiljada skuplji, koliko dobijam sa tom kupovinom 3.Da li mi je neophodan taj dodatni kuler, posto apsolutno ne planiram da overklokujem masinu ili tako nesto i ako ga ne bih uzimao odmah koliki je cim da to nakndano nabudzim ako provalim da mi je ipak potreban?
Verovatno cu se odluciti za onu msi 970A-G43 ili G46 plocu, pa mi recite da li je to dobar izbor i da li ipak da idem na asusa...
Druze ne pravim se pametan nego to ne ide tako, nije to buvljak. 10 komponenti je bulja, da uzimas 10 kompjutera za recimo igraonicu dobio bi neki popust, a za jedan komp koji sam sklapas neces nigde dobiti nista.
A to sto ti pricas je ok u slucaju da kupijes neke njihove vec sklopljene konfiguracije od komponenti koje im slabo idu pa da se otarase onda mozda dobijes mis i tastaturu koji zajedno kostaju 500 din ili zvucnike ili slicno.
1. Uzmi 8320, pogotovo ako na duze ne menjas masinu, jos 2 jezgra nije na izmet. 2. Sto se rama tice bacas pare jer konkretnu razliku u odnosu na 1600 i 2100 mhz neces videti 3. Kuler je uvek potreban jer stok je cisto da ga drzi na granici dozvoljenog, imaces tisi komp i hladniji, ako je hladniji duze ce da zivi kao i svaka komponenta. 4. fx 6300 je 90w, 8320 je 125w, uzmi jacu plocu sa boljom naponskom ako ides na x8 cpu, na duze staze mozda budes imao problema, cak i ako sve stoji na default-tu.
ne znam da li emmi daje popust, ali znam sigurno da to radi VipHouse, tamo dobijas cash popust na sve, ali verovatno je skuplje nego u emmi-ju, tako da ti dodje na isto, posto taj popust na tu sumu obicno ne prelazi ~1.000din
:: Obozavam ove pametnjakovice, pa ne trazim ja popust na jedan komp nego na 10 komponenti. Znaci ako je jedna komponenta 3k dinara, zar nije logicno ako uzimas komponente za 50k da dobijes neki popust. A i konfiguracije najcesce nisu obican zbir cena komponenti, vec je malo nizi i uz to se dobiju tastatura, mis, zvucnici i jos neki pokloncici.. :: :: :: :: :: Pazi da ne dobijes popust na 1 kompjuter u emmiju ili bilo gde.. :: : :: :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: :: Cooler:TitanVanesa- :: :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: :: MBO:Asus M5A9 :: :: Case:CM Storm Enforce :: :: PSU:Chieftec 650w a8 :: :: Mouse:Mx 51 :: :: Screen: Dell :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.