Želim da kupim komp, ali trenutno nemam para za ceo komp nego bih da kupim nešto da preživim par meseci. Ne treba ništa od periferija da ulazi u ovih 600 evra, samo kućište, a i u kućištu ne mora da se nalazi sve. Dakle neki ne preveliki hard-disk (300 giga), 4-8 giga rama, matična i procesor.
Matična bi trebalo da ima prostora za još rama, grafičku, SSD, ne znam kako to funkcioniše ali i da može bar 2 ekrana. I procesor da ima integrisanu grafičku (ako smatrate da bi kompijuter mnogo bolje radio sa neintegrisanom grafičkom (nekom povoljnom) onda može i tako). E i super bi bilo kad bi procesor i matična bili kompatibilni sa Epl softverom, da bih mogao u budućnosti da napravim hekintoš, ali to je opciono (ako može mnogo bolja kombinacija procesora/matične a da ne može hekintoš na njoj, šta me briga za epl ).
Poenta ovakvog sistema jeste da bude unapređen kad budu došla bolja vremena (za par meseci), tako da ako vam nije teško predložite i gejming grafičku koja bi lepo išla uz tu vašu predloženu konfiguraciju.
Sve ovo su ti jako kvalitetni delovi racunara, i cena svega je 550e. Bez graficke i ssd-a je konfiguracija. Prelog za ssd je Samsung 840 ili 840 pro (9.7 i 14k din.), a za graficku MSI GeForce GTX 650 TI Boost (17.5k), MSI GeForce GTX 660 Ti Power Edition (29k), sad kada ti skupis dati novac za par meseci, ti reci koliki ti bude bio budzet da nadjemo nesto za te pare. Ovo ostalo ti je u full-u, cpu ima solidnu integrisanu grafiku, sluzice te tih par meseci dok ne uzmes ovu i to ti je to brale.
Takodje za ovih 50e sto si tu da kazem ostali u dzepu, mozes da das npr za bolji cpu novije generacije Intel I5 4670 (22k, znaci 2.5k vise) i za maticnu Asus H87-Pro (12k, znaci 2k vise) i onda bi ti komp vredeo 590e. Sa prvom i sa drugom opcijom bi te komp sluzio veoma dugo, nadam se da ti je i to cilj pri kupovini. :)
Sve je to u redu, ali zasto davati pare na kuler, kuciste i napajanje odmah (cca 20K dinara), kada moze uzeti CM Elite 420W kuciste, koje kosta 50€, i ostaje mu 15000 din cistih za grafu. Pa nek u drugoj turi kupuje napajanje pa HAF, pa kada sve to prepakuje u HAFA, proda CM Elite za 30€ i kupi kuler. Da me pogresno ne shvatis, predlozio si sjajnu masinu, samo si malo omasio tajming za etape... I nemojte mi price kako ThermaMaster 420W ne moze da gura 660Ti... Dakle, moze u startu imati odlicnu masinu, pa posle neka je `uteze`...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: Ovako :: :: Cpu: Intel I5 3570 - 19.4k :: Cpu Cooler: Cooler Master Hyper 212 Evo - 3.3 :: Mobo: MSI Z77A-G45 - 10 :: Ram: 2x4Gb 1600Mhz Kingston HyperX Blue - 6.5 :: HDD: 500Gb Hitachi - 5 :: Kuciste: Cooler Master HAF 912 Plus - 8.4 :: Napajanje: Seasonic M12 620w - 9.8k :: :: Sve ovo su ti jako kvalitetni delovi racunara, i cena svega je 550e. Bez graficke i ssd-a je konfiguracija. Prelog za ssd je Samsung 840 ili 840 pro (9.7 i 14k din.), a za graficku MSI GeForce GTX 650 TI Boost (17.5k), MSI GeForce GTX 660 Ti Power Edition (29k), sad kada ti skupis dati novac za par meseci, ti reci koliki ti bude bio budzet da nadjemo nesto za te pare. Ovo ostalo ti je u full-u, cpu ima solidnu integrisanu grafiku, sluzice te tih par meseci dok ne uzmes ovu i to ti je to brale. :: :: Takodje za ovih 50e sto si tu da kazem ostali u dzepu, mozes da das npr za bolji cpu novije generacije Intel I5 4670 (22k, znaci 2.5k vise) i za maticnu Asus H87-Pro (12k, znaci 2k vise) i onda bi ti komp vredeo 590e. Sa prvom i sa drugom opcijom bi te komp sluzio veoma dugo, nadam se da ti je i to cilj pri kupovini. : ::
@Djoko - Pa predlozio sam mu z77 jer mu se uklapa u budzet i kvalitetnija je od h77, ali na kraju sam mu isto naveo primer haswell-a sa h varijantom ploce, tako da nemoj da me kritikujes. :) :P
@Vmarc - Pa ja ga skapirao da ima 600e sada i da se sprema za kupovinu pa mu predlozio sve u fullu, cak i opcije neke. To sto ti kazes je mozda ok, ali po meni je bolje da odma ide na full kvalitet i cao zdravo, realno sve sto sam mu predlozio su vrhunske komponente. Neka se covek izjasni kakvi su mu planovi, da korigujemo..
Dopada mi se konfiguracija koju je ZuLu predložio, ali mi se takođe dopada i ideja od Vmarca. Koju bih grafičku mogao da uzmem za tih 15000 i da li bi ona bila u skladu sa ostalim delovima računara. Odnosno, da li bih morao da je menjam za neku bolju u sledećih godinu-dve?
I imam stari komp sa kog bih pokupio hard disk, tako da je to 50 evra više za ovu konfiguraciju, mislim da bi najbolje bilo u matičnu da odu? Da li možeš da mi predložiš updejt sa tih dodatnih 50 evra?
Ako ti sam pitaš i ogovaraš na svoja pitanja, čemu tema? Pitaš laički kao da ne razlikuješ nijednu komponentu(kao npr ploču i procesor za 1150 socket), dobiješ 5 predloga, ne izabereš nijedan od predloženih već sam postavljaš predloge, izmene, ispravke...
I naravno, pada brisanje prethodnih postova jer se neko zajebao...
http://tiny.cc/msvoj Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - GRAFIČKA CRKLA-TRENUTNO TRAŽIM DRUGU :) - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - G
:: Procesor: Intel Core i5-4570 3.2 GHz 20k http://goo.gl/2mjX :: Matična: ASUS Z87-PRO 20k http://goo.gl/Q9Kf :: Ram: 2x4GB DDR3 1600MHz Kingston 7k http://goo.gl/cSAH :: Kućište: Cooler Master Silencio 550 8k http://goo.gl/h4bM :: Napajanje: 600W Chieftec GPS-600A8 6k http://goo.gl/Jyba :: :: Total: 61 :: :: Da li bih imao koristi od neke grafičke od 50 evra (nove ili polovne) ili mi je dovoljna integrisana grafička za svakodnevni rad dok ne uzmem neku dobru? I da li je bolje da tih 50 evra potrošim na nov hard disk umesto što bih koristio stari (koji je možda pred otkazom)?
:: Ako ti sam pitaš i ogovaraš na svoja pitanja, čemu tema
Ne znam.
:: Pitaš laički kao da ne razlikuješ nijednu komponentu(kao npr ploču i procesor za 1150 socket), dobiješ 5 predloga, ne izabereš nijedan od predloženih već sam postavljaš predloge, izmene, ispravke...
Postavim predlog koji je kombinacija prethodnih postova.
::I naravno, pada brisanje prethodnih postova jer se neko zajebao..
Zajebao sam se jer sam postavio pogrešan procesor.
Ako nije dell 24 ips led ko i da nemas monitor, jer boje su kao crno beli vs kolor poredjenje sa tim monitorom.
Inace po koji put dolazi neko nov, ko kao nema pojma, ne razume se, to i sam kaze, cak i pomesa nekompatibilni cpu sa soketom/plocom a posle toga cepa kako zna, jebe kevu... A uskoro i svima drugima daje savete.
Zaboravio si da spomeneš da 60fps sa Nvidia kartom ne izgleda isto na Dell monitoru kao sa AMD kartom... Saša Matić se igrao na mašini sa AMD procesorom i grafičkom, pa vidi šta se desilo...
http://tiny.cc/msvoj Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - GRAFIČKA CRKLA-TRENUTNO TRAŽIM DRUGU :) - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - G
:: Ako nije dell 24 ips led :: ko i da nemas monitor, :: jer boje su kao crno beli vs kolor poredjenje sa tim monitorom :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Pa kad se nisi potrudio da pročitaš moj uvodni post i onda mi predlažeš nešto što nisam tražio, normalno da neću da prihvatim tvoj predlog. Nemoraš odmah da se ljutiš.
Ti rece gaming, dobio si gaming. 60 fps-a ces imati i na i7 i na fx kad upalis vsync...
A ja se ne ljutim, nemam ni zasto, nego se sprdam kao i ostali ljudi jer bez besnog i5 ili i7 ssd-a ploce od 150e i napajanja od 100e (ali samo siso-nik)
Ajde da ja odgovorim na ovo, ne da mi đavo mira. Biće da ti nisi pročitao svoj post: `ako može mnogo bolja kombinacija procesora/matične a da ne može hekintoš na njoj, šta me briga za epl `
:: Pa kad se nisi potrudio da pročitaš moj uvodni post i onda mi predlažeš nešto što nisam tražio, normalno da neću da prihvatim tvoj predlog. Nemoraš odmah da se ljutiš.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.