Do sada sam uvek pogadjao sta je crklo u kompu kada krenu neki simptomi, ali sada nisam tako siguran...
Kada sam normalno na netu ili u igri, odjednom se zamrzne slika i posle toga leka nema, mora restart kompa. Nikakve znake zivota komp ne daje u tom trenutku, nema plavog ekrana, nema nikakvog zvuka, kao da je stalo vreme. Desava se poslednjih dana barem 2-3 puta dnevno. Vrteo sam linx, furmark, igrice, vadio bateriju, klokovao i podizao voltaze do besvesti i sve radi kao podmazano. Samo iz cista mira zabode kada se najmanje nadam. Menjao sam sata kabal sto povezuje ssd i probao drugi slot kod maticne, ali sve je ostalo isto. Prilicno sam siguran da su komponente sasvim ispravne i da je ssd krenuo da brljavi, posto kada se sve zamrzne, dioda na kucistu svetli neprestano 3 sec, ugasi se i masina ode na pocinak...
to ume da bude simptom crkavanja SSD-a, to se meni upravo desavalo, a moze da bude i do memorije, nema veze sto se ne javlja plavi ekran.. klasika, izvadi jedan modul memorije, pa probaj naizmenicno, proveri SSD pa dalje ces vec znati
:: Do sada sam uvek pogadjao sta je crklo u kompu kada krenu neki simptomi, ali sada nisam tako siguran.. :: :: Kada sam normalno na netu ili u igri, odjednom se zamrzne slika i posle toga leka nema, mora restart kompa. Nikakve znake zivota komp ne daje u tom trenutku, nema plavog ekrana, nema nikakvog zvuka, kao da je stalo vreme. Desava se poslednjih dana barem 2-3 puta dnevno. Vrteo sam linx, furmark, igrice, vadio bateriju, klokovao i podizao voltaze do besvesti i sve radi kao podmazano. Samo iz cista mira zabode kada se najmanje nadam. Menjao sam sata kabal sto povezuje ssd i probao drugi slot kod maticne, ali sve je ostalo isto. Prilicno sam siguran da su komponente sasvim ispravne i da je ssd krenuo da brljavi, posto kada se sve zamrzne, dioda na kucistu svetli neprestano 3 sec, ugasi se i masina ode na pocinak.. :: :: Da li imate neku ideju :: Hvala! ::
Meni je riknuo mushkin pre mesec dana chronos 180gb i imao sam prvo problem da bios uopste ne vidi ssd i nisam mogao ni da udjem u windows i uvek mi je pisalo Reboot and select Proper boot device i fazon kad prodje nekih dva sata i probam ponovo da upalim i nekako uspem medjutim kad igram neku igricu ili kad sam na internetu zablokira mi windows i posle toga plavi ekran i gotovo odneo na reklamaciju i dobio intel 520 od 180gb i sad je sve u redu .)
HAF 912 Plus I5 3570k Z77A-GD55 2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz Corsair H60 Seasonic 620GM 2TB WD Green Intel 520 180GB GTX 580 Dell U2312hm Cm storm recon Cm storm trigger
Imao sam potpuno istih problema,lomio glavu sta je ispravno a sta ne.Na kraju sve je bilo ispravno,ali zezao PCI-e na maticnoj,tj grafa nije dobro nalegla i gubila kontakt.Problem resen jacim ubacivanjem u slot.Sve dobro zadjnih 6 meseci.
Hvala drugari, evo igram neprestano 3h dotu2 i nista se za sada nije desilo, primetio sam da zabada bas u nekom nebuloznom trenutku... Igracu jos dotu, pa cu posle da turim potpuno druge ram stapice, cisto da i njih eliminisem jer sumnjam na ssd.
skini as-ssd tool pa proveri s njim da li je sve u redu sa ssd-om
:: Hvala drugari, evo igram neprestano 3h dotu2 i nista se za sada nije desilo, primetio sam da zabada bas u nekom nebuloznom trenutku... Igracu jos dotu, pa cu posle da turim potpuno druge ram stapice, cisto da i njih eliminisem jer sumnjam na ssd :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.