Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
MAC PRO 2013
STRANA 1 OD 4  
Dejzan MAC PRO 2013 11.06.2013. 15:46 T53418

status: user
broj poruka: 3730

http://www.apple.com/mac-pro/

Ovo je perfekcija ne ovo je savrsenstvo ne ne ovo je sa druge planete :)
Inace AMD je opet uzet za grafiku :) (Nvidia opet izvisila ) mada cenim da ce moci da se kupuju dodatno.
IOS 7 izaso i deluje mocno cekamo testiranja i finalno utiske korisnika

APPLE FOR LIFE

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Miskonius Ma kad je sve tako nabijeno i sprckano zajedno... 11.06.2013. 16:11 #497834

broj poruka: 4420
...samo dobro moze da bude...

http://goo.gl/zspRA

Dexter013 Ok 11.06.2013. 16:26 #497846

broj poruka: 17093
Lepo za oko i to je to.
Unutra isti hardver sa istom snagom kao i u PC-ju
samo je sve 7/8x skuplje, ko voli nek izvoli...

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 11.06.2013. 16:36 #497849

broj poruka: 12795
Samo lepo kućište, ništa više.

Inače stvarno te pravopisne greške IZAŠO, OTIŠO, SVECKI itd su stvarno no comment.

cele1988 .... 11.06.2013. 17:32 #497855

broj poruka: 1424
jebo to :) salim se jeste vrh dizaj itd.... ali mac book air baterija 12h ! ! to mene interesuje :D .... i ne moze da se poredi pc sa mac ne hardware vec software sve radi brze nazalost :( ja bih sad presao na mac ali finansije ne dozvoljavaju... pa cak bi otisao na mac mini bez problema... ali to kad crkne samo pop i kandilo
JOSILENKO ... 11.06.2013. 18:51 #497867

broj poruka: 1013
a u cemu se on razlikuje od ovog iMac koji je takodje desktop?

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict Re: ... 11.06.2013. 19:09 #497871

broj poruka: 4515
u iMac-u su komponente od laptopa. U MacPro idu pc komponente...
Dobar je storidz.
Al de AMD grafiku... Za sta se koristi Open CL :S

U Air-u read oko 768MB/s.
A u MacPro preko 1GB/s.

Vidim ja da ce da padne Air 13ica za 1099$.

:: a u cemu se on razlikuje od ovog iMac koji je takodje desktop
::
JOSILENKO ... 11.06.2013. 19:13 #497873

broj poruka: 1013
a koja je razlika u ceni izmedju mac pro i imac?

obradmi Dizajn je do jaja 11.06.2013. 19:15 #497874

broj poruka: 7720
to ih je uvek vadilo.Vidim ubacuju AMD Firepro grafiku ,ovo je ipak za profesionalce.
Mada mi nije jasno sto je Nvidia izasla ,opet im je menadzment napravio neko sranje.
Ili su presudile bolje perfomanse AMD na OpenCL .
metalpirat brzi po cemu? 11.06.2013. 19:18 #497877

broj poruka: 490
Nek neko sastavi isto tako jaku masinu kao sto oni nude i instalira win 8 pa videce da li koci ili ne. Ova masina je skupa zato sto ima sve najace trenutno, jos i precenjeno. Procesor i7 koj kosta 300e kod njih je 500e. Ova masina ima ssd pci-e kartu koja kosta 1000e minimum.

Apple je komanija koja osim dizajna nema nista. Sve zivo su uzeli sa strane i time se dice kao da je njihov proizvod. Cak i taj os nije njihov. Ko se dobro seca pokusali su svoj os da naprave pa su ga i brzo povukli posto je proglasen kao najgori os ikada. mislim da je to bilo 1999.

Gledao sam kod nekog lika u Becu koj se bavi 3D produkciom i sam sastavio win racunar, ima i ssd pci-e karticu od 512gb, neka besna memorija najaci xeon procesor. Ceo racunar sa eizo monitorm kosta oko 5000e. Naravno tu ide i neka quadro graficka. Racunar nije ni jednom blokirao, stucao ili sta ja znam. Pa ja na mojoj masini nisam primetio da nesto koci. Win je jednom instaliran i nikad ga nisam niti brisao ili instalirao opet. Radi savrseno.

Kao graficki dizajner, radio sam na Imack racunaru i desavalo se da tokom rada krene onaj glupi sareni kruzic da zeza i da prekine program. Retko, ali desava se. Nije ni os tako savrsen.

Mac je jednostano dizajnerski lepo upakovan i jako interesanta zato sto je sve tu na jednom mestu i dizajnerima je sve dostupno. Nije nista niti bolji, niti kvalitetniji od klasicnom pc u istom rangu. Kod pc je problem sto mora da se sredjuju drajveri i postoje milion konponenata, firme koje prave ploce, memoriju i sta ja znam. Sve to radi slicno, ali opet ne toliko ispeglano pa se desava i da koci. Najvise ljudi koji se zale na racunar su oni koji bi za 300e da pazare kvalitetan racunar da igraju igre. Mac ima jako kavalitetnu podrsku kod njih su i programi kontrolisani pa se gleda na to kako ce sta da radi.

Ne mozemo tek tako uporedjivati te dve komponente. Ipak je apple okrenut dizajnerima i na tu loptu najvise igra.

Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 1
mighty Ne 11.06.2013. 19:21 #497879

broj poruka: 1670
U Pro ne idu PC komponente nego serverske komponente.

Xeon procesor, ECC memorija, serverski čipset, PCIe SSD.

Ako se poredi cena Pro bolje je gledati ekvivalentni server.

:: u iMac-u su komponente od laptopa. U MacPro idu pc komponente..
:: Dobar je storidz
:: Al de AMD grafiku... Za sta se koristi Open CL :
:: U Air-u read oko 768MB/s
:: A u MacPro preko 1GB/s
:: Vidim ja da ce da padne Air 13ica za 1099$
:: :: a u cemu se on razlikuje od ovog iMac koji je takodje desktop
:: ::
obradmi Re: Ne 11.06.2013. 19:25 #497881

Tacno tako ,ne postoji Xeon za PC (mozda ima nesto ali to su slabije verzije).
Drugo Firepro isto ukazuje da tesko nesto tako mozes da sastavis za PC,
racunajte i tu njihov OS koji lezi na OpenCL i koji je doveden
do savrsenstva ,jedina prednost PC-a su igrice u odnosu na MAC.

:: U Pro ne idu PC komponente nego serverske komponente
:: Xeon procesor, ECC memorija, serverski čipset, PCIe SSD.
:: Ako se poredi cena Pro bolje je gledati ekvivalentni server
:: :: u iMac-u su komponente od laptopa. U MacPro idu pc komponente..
:: :: Dobar je storidz
:: :: Al de AMD grafiku... Za sta se koristi Open CL :
:: :: U Air-u read oko 768MB/s
:: :: A u MacPro preko 1GB/s
:: :: Vidim ja da ce da padne Air 13ica za 1099$
:: :: :: a u cemu se on razlikuje od ovog iMac koji je takodje desktop
:: :: ::
markopvict @Mighty 11.06.2013. 19:30 #497882

broj poruka: 4515
U pravu si ne PC, nego serverske komponetne.
Mogli su da ubudze i 2x CPU pa da bude 24core...

Si video prikljucke 4xUSB3.0
4xTB2
2XGB Lan

Bice oko 3k$, to je u stvari za kucnu porodukciju, ali sa serverskim komponentama...

Ko ima parice i ne voli preko stapa i kanapa... Prodace se to, ne sumnjam... Moj pik je Air 13ica. Sa novim intelom jos vise stedi... a ssd je zmaj.
Nisu puno klepili, tako da cu verovatno da pazarim u buducnosti.

:: Mreže/Internet/Security/Tutorijali - -> https://www.umrezen.in.rs :

metalpirat o tome ja i pricam 11.06.2013. 19:32 #497883

ako sastavimo istu takvu masinu cena nece biti nista manja. Stari mac pro je imao i klasicne I7 procesore.

Nije nvidia nigde izdisala, samo trenutno nemaju nista novo za quadro sto bi moglo da se uklopi. Apple ne stavlja sare proizvode vec samo novo kako bi izgledalo da su firma koja je jeako inovativna i sve imaju prvi. Quadro 7000 je tek najavljena tako da nemaju sta da ponude, ali bice kao izbor. Nije ni FIREGL nista losa graficka.

Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 1

Dejzan Re: brzi po cemu? 11.06.2013. 19:32 #497884

Ovako nesto da rascistiomo. Prvo Mac Pro nije za 90% korisnika,cena je nebitna jer ljudi zive od njega i prave pare na njemu.
Pc je kao buvljak stalno nesto novo se nudi a kompatibilnost komponeti lutrija.
Sto se tice procesora reci nemam i opet cu reci TAJ procesor NEMA veze sa PC procesorom....Intel jeste oznaka jeste ali je MODIFIKOVAN I PRILAGODJEN ZA MAC aman vise dokle lupate ????
Covek je lepo reko da je serverski procesor BRAVO ali dzabe drzavljani Banana Repubilc nikako da shvate....
Sto se tice brzine i pouzdanosti .... reci bez.....
Grafika AMD ? pa naravno da ce nju da uzmu pobogu ...Zasto ? zapitaj te se ... jer Apple bira samo kvalitetne partnere....
I za kraj PC jeste isplatljiviji za prosecne korisnike a za one koje nece da boli glava a pritom ima onih koji jos zaradjuju novac MAc PRO je izbor....

Nema lepo rece nas clan dok ga Apple ne izbaci nema nista od toga....

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

:: Nek neko sastavi isto tako jaku masinu kao sto oni nude i instalira win 8 pa videce da li koci ili ne. Ova masina je skupa zato sto ima sve najace trenutno, jos i precenjeno. Procesor i7 koj kosta 300e kod njih je 500e. Ova masina ima ssd pci-e kartu koja kosta 1000e minimum
:: Apple je komanija koja osim dizajna nema nista. Sve zivo su uzeli sa strane i time se dice kao da je njihov proizvod. Cak i taj os nije njihov. Ko se dobro seca pokusali su svoj os da naprave pa su ga i brzo povukli posto je proglasen kao najgori os ikada. mislim da je to bilo 1999.
:: Gledao sam kod nekog lika u Becu koj se bavi 3D produkciom i sam sastavio win racunar, ima i ssd pci-e karticu od 512gb, neka besna memorija najaci xeon procesor. Ceo racunar sa eizo monitorm kosta oko 5000e. Naravno tu ide i neka quadro graficka. Racunar nije ni jednom blokirao, stucao ili sta ja znam. Pa ja na mojoj masini nisam primetio da nesto koci. Win je jednom instaliran i nikad ga nisam niti brisao ili instalirao opet. Radi savrseno.
:: Kao graficki dizajner, radio sam na Imack racunaru i desavalo se da tokom rada krene onaj glupi sareni kruzic da zeza i da prekine program. Retko, ali desava se. Nije ni os tako savrsen.
:: Mac je jednostano dizajnerski lepo upakovan i jako interesanta zato sto je sve tu na jednom mestu i dizajnerima je sve dostupno. Nije nista niti bolji, niti kvalitetniji od klasicnom pc u istom rangu. Kod pc je problem sto mora da se sredjuju drajveri i postoje milion konponenata, firme koje prave ploce, memoriju i sta ja znam. Sve to radi slicno, ali opet ne toliko ispeglano pa se desava i da koci. Najvise ljudi koji se zale na racunar su oni koji bi za 300e da pazare kvalitetan racunar da igraju igre. Mac ima jako kavalitetnu podrsku kod njih su i programi kontrolisani pa se gleda na to kako ce sta da radi.
:: Ne mozemo tek tako uporedjivati te dve komponente. Ipak je apple okrenut dizajnerima i na tu loptu najvise igra
:: Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear
obradmi Ova dual Firepro 11.06.2013. 19:35 #497885

ima 4096 stream procesora to je isto kao kod Radeon 7990 .Znaci ipak stvar je specificna
i tesko neko moze ovo da sastavi za PC.
metalpirat Re: Re: Ne 11.06.2013. 19:35 #497886

Kako to ne postoji xeon za pc i od kada ne postoji?

https://www.ditech.at/artikel/IX2690/Prozessor_INTEL_Xeon_E5-2690_290_GHz_8-Core_LGA_2011_Boxed.html

:: Tacno tako ,ne postoji Xeon za PC (mozda ima nesto ali to su slabije verzije)
:: Drugo Firepro isto ukazuje da tesko nesto tako mozes da sastavis za PC
:: racunajte i tu njihov OS koji lezi na OpenCL i koji je doveden
:: do savrsenstva ,jedina prednost PC-a su igrice u odnosu na MAC
:: :: U Pro ne idu PC komponente nego serverske komponente
:: :: Xeon procesor, ECC memorija, serverski čipset, PCIe SSD.
:: :: Ako se poredi cena Pro bolje je gledati ekvivalentni server
:: :: :: u iMac-u su komponente od laptopa. U MacPro idu pc komponente..
:: :: :: Dobar je storidz
:: :: :: Al de AMD grafiku... Za sta se koristi Open CL :
:: :: :: U Air-u read oko 768MB/s
:: :: :: A u MacPro preko 1GB/s
:: :: :: Vidim ja da ce da padne Air 13ica za 1099$
:: :: :: :: a u cemu se on razlikuje od ovog iMac koji je takodje desktop
:: :: :: ::
obradmi Re: Re: Re: Ne 11.06.2013. 19:37 #497888

procitaj sta sam napisao ,postoji ali slabije verzije,ne moze da bude isto kao za
servere.Kako ste tako ograniceni nije mi jasno ,kako moze da bude isti kvalitet za PC i za servere koji radi 24/7.

:: Kako to ne postoji xeon za pc i od kada ne postoji
:: https://www.ditech.at/artikel/IX2690/Prozessor_INTEL_Xeon_E5-2690_290_GHz_8-Core_LGA_2011_Boxed.htm
:: :: Tacno tako ,ne postoji Xeon za PC (mozda ima nesto ali to su slabije verzije)
:: :: Drugo Firepro isto ukazuje da tesko nesto tako mozes da sastavis za PC
:: :: racunajte i tu njihov OS koji lezi na OpenCL i koji je doveden
:: :: do savrsenstva ,jedina prednost PC-a su igrice u odnosu na MAC
:: :: :: U Pro ne idu PC komponente nego serverske komponente
:: :: :: Xeon procesor, ECC memorija, serverski čipset, PCIe SSD.
:: :: :: Ako se poredi cena Pro bolje je gledati ekvivalentni server
:: :: :: :: u iMac-u su komponente od laptopa. U MacPro idu pc komponente..
:: :: :: :: Dobar je storidz
:: :: :: :: Al de AMD grafiku... Za sta se koristi Open CL :
:: :: :: :: U Air-u read oko 768MB/s
:: :: :: :: A u MacPro preko 1GB/s
:: :: :: :: Vidim ja da ce da padne Air 13ica za 1099$
:: :: :: :: :: a u cemu se on razlikuje od ovog iMac koji je takodje desktop
:: :: :: :: ::
Dejzan Re: Re: Re: Re: Ne 11.06.2013. 19:41 #497890

+1
Dzabe pricas ja se ubi od pisanja .. dzabe....
Jedva cekam da ga predstave, odrade testove pa kad Apple hejteri krenu :)
Jedva cekam da izadje : ) bar da ga vidim u Uscu :D neka demonstracija :D

:: procitaj sta sam napisao ,postoji ali slabije verzije,ne moze da bude isto kao za
:: servere.Kako ste tako ograniceni nije mi jasno ,kako moze da bude isti kvalitet za PC i za servere koji radi 24/7
:: :: Kako to ne postoji xeon za pc i od kada ne postoji
:: :: https://www.ditech.at/artikel/IX2690/Prozessor_INTEL_Xeon_E5-2690_290_GHz_8-Core_LGA_2011_Boxed.htm
:: :: :: Tacno tako ,ne postoji Xeon za PC (mozda ima nesto ali to su slabije verzije)
:: :: :: Drugo Firepro isto ukazuje da tesko nesto tako mozes da sastavis za PC
:: :: :: racunajte i tu njihov OS koji lezi na OpenCL i koji je doveden
:: :: :: do savrsenstva ,jedina prednost PC-a su igrice u odnosu na MAC
:: :: :: :: U Pro ne idu PC komponente nego serverske komponente
:: :: :: :: Xeon procesor, ECC memorija, serverski čipset, PCIe SSD.
:: :: :: :: Ako se poredi cena Pro bolje je gledati ekvivalentni server
:: :: :: :: :: u iMac-u su komponente od laptopa. U MacPro idu pc komponente..
:: :: :: :: :: Dobar je storidz
:: :: :: :: :: Al de AMD grafiku... Za sta se koristi Open CL :
:: :: :: :: :: U Air-u read oko 768MB/s
:: :: :: :: :: A u MacPro preko 1GB/s
:: :: :: :: :: Vidim ja da ce da padne Air 13ica za 1099$
:: :: :: :: :: :: a u cemu se on razlikuje od ovog iMac koji je takodje desktop
:: :: :: :: :: ::
metalpirat da da 11.06.2013. 19:47 #497892

pravi serverski procesor za se koliko kosta i windows server opciju za to. Bas ce sada intel isti taj procesr da malo modifinuje i da ga za male pare apple-u.Ako ga modifikuju i spuste isto ce dobiti kao i ovo sto se sada prodaje, naravno malo novija tehnologija. Nisam ja protiv apple kompanije nasuprot imam kod kuce macbook pro sa i7 procesorom. Onaj ko zaradjuje pare ne gleda koliko ce sta da kosta, samo ce da gledati da sve to lepo radi. Jos jednom nvidia trenutno nema nista novo sto u quadro soluciji.

trenutno najaci Intel® Xeon® Processor E7-8870 i kosta 2744,36. Hoces da kazes da je to slabiji od toga sto se stavlja u apple mac pro?

obradmi Ima Nvidia sta da ponudi itekako 11.06.2013. 19:50 #497893

nego izgleda je preovladalo bolje OpenCl perfomanse kod Firepro.

metalpirat Re: Ima Nvidia sta da ponudi itekako 11.06.2013. 20:00 #497897

Moguce, ali nvidia u svom trenutnom rangu imam quadro 6000 koji je pci-e 2.0, nov quadro 7000 i 8000 jos su u test fazi. Kome trebaju tako jake karte ne ce gledati kako se koja kompanija zove vec sta sa kojom kartom moze da izvuce. Da li je Firepro ili Quadro nije bitno. Bitno je sta ce on dobiti. Od kako sam pazario racunar, mac i ovaj Pc ni jednom nisam ukljucio neki test program. Mene ti brojevi ne interesuju, samo me zanima kako cu da radim na racunaru i sta sa njim mogu da postignem.

http://www.nvidia.com/object/product-quadro-6000-us.html

:: nego izgleda je preovladalo bolje OpenCl perfomanse kod Firepro
Dejzan ss 11.06.2013. 20:15 #497899

http://www.techoftomorrow.com/2013/news/new-2013-macbook-air-is-faster-than-your-sata-iii-ssd/

Pa sad pricajte sta i kako ...

metalpirat Re: ss 11.06.2013. 20:38 #497901

nista novo nisam procitao samo da je sata 3 limitiran. Ako cemo tako novi intelov proceros je tu doprineo i uspeo da ubrza stvar. Taj isti proces se pojavio i bice dostupan i za klasican pc i nova ploca, jos naravno ako se pazari pci-e

http://geizhals.at/super-talent-raiddrive-upstream-220gb-rus0220m-a754056.html

Mocice da se izvuce i veca snaga. Hoces da kazes da ako budem pazario novu plocu i nov intel I7 i stavim ovu pci-e ssd kartu imacu manje rezultate nego ima taj mac air.

:: http://www.techoftomorrow.com/2013/news/new-2013-macbook-air-is-faster-than-your-sata-iii-ssd
:: Pa sad pricajte sta i kako ..
:: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400
imarkovic Re: Re: brzi po cemu? 11.06.2013. 20:44 #497902

broj poruka: 18998
sa svim sto si napisao se slazem, sem sa jednom bitnom stavkom.. da je AMD tvojim recima `bolji` po pitanju grafickih kartica.. taj tvoj zakljucak je donesen samo i samo zbog toga sto Apple trpa u svoja kucista AMD umesto nVidia, zar je to merodavno? Mozda su jednostavno dobili bolju ponudu od AMD-a? Mozda im je nV bila preskupa.. a mozda ih je nV iz nekog razloga odbila.. ili nesto trece.. ali NE, cim je Apple ubacio AMD, znaci da je BOLJI! Cim je intel procesor tu, znaci da je BOLJI! Da A4Tech pravi miseve za njih i za njega bi rekao da je bolji.. ili Genius.

:: Ovako nesto da rascistiomo. Prvo Mac Pro nije za 90% korisnika,cena je nebitna jer ljudi zive od njega i prave pare na njemu
:: Pc je kao buvljak stalno nesto novo se nudi a kompatibilnost komponeti lutrija
:: Sto se tice procesora reci nemam i opet cu reci TAJ procesor NEMA veze sa PC procesorom....Intel jeste oznaka jeste ali je MODIFIKOVAN I PRILAGODJEN ZA MAC aman vise dokle lupate ???
:: Covek je lepo reko da je serverski procesor BRAVO ali dzabe drzavljani Banana Repubilc nikako da shvate...
:: Sto se tice brzine i pouzdanosti .... reci bez....
:: Grafika AMD ? pa naravno da ce nju da uzmu pobogu ...Zasto ? zapitaj te se ... jer Apple bira samo kvalitetne partnere...
:: I za kraj PC jeste isplatljiviji za prosecne korisnike a za one koje nece da boli glava a pritom ima onih koji jos zaradjuju novac MAc PRO je izbor...
obradmi Re: Re: ss 11.06.2013. 20:45 #497903

Tesko je to uporedivo zato sto je drugaciji OS ,koliko znam jedino Cinebench
moze na sve OS i moze da posluzi kao neki pokazatelj ,ali to je samo CPU snaga.
U igricama je bolji PC,sto se tice profi stvari tu je Mac pro bez premca.
To kad radis obradu multimedije samo leti.OS kod Apple je specifican.
Ovo je 12 CPU jezgara ,dual socket.

:: nista novo nisam procitao samo da je sata 3 limitiran. Ako cemo tako novi intelov proceros je tu doprineo i uspeo da ubrza stvar. Taj isti proces se pojavio i bice dostupan i za klasican pc i nova ploca, jos naravno ako se pazari pci-
:: http://geizhals.at/super-talent-raiddrive-upstream-220gb-rus0220m-a754056.htm
:: Mocice da se izvuce i veca snaga. Hoces da kazes da ako budem pazario novu plocu i nov intel i sedan i stavim ovu pci-e ssd kartu imacu manje rezultate nego ima taj mac air
:: :: http://www.techoftomorrow.com/2013/news/new-2013-macbook-air-is-faster-than-your-sata-iii-ssd
:: :: Pa sad pricajte sta i kako ..
:: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400
STRANA 1 OD 4  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647020.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs