Odakle početi...ovako, kompjutere menjam na 3,4, pa i 5 godina. Ne jurim nove komponente čim izađu, gledam da sklopim nešto kvalitetno što će trajati nekoliko godina. Koristiće se za standardno-igre i multimediju, uz ponovan osvrt na prethodnu rečenicu. S obzirom na to da sam dosad imao Cyrix, Duron, T-bird pa ovaj Phenom, mislim da je došao red na Intel. Ostaje dilema između Ivy-ja i Haswella, znam da je već bila tema, to ću preseći u hodu. Dakle, od mašine iz potpisa uzimam 7950 i napajanje (vraćam 5770 i CM 500w, komp ostaje burazeru). E sad: 1. 3570K ili 4670K (za početak cca 4.2 oc) uz ploče tipa Sabertootha, Z87-A, GA-Z87X-D3H/UD4H , MSI GD65/M Power, zavisno od cene i dostupnosti. 2. Memorija Corsair Vengeance ili GSkill Ripjaws, 2x4 1600/1866 za početak, ili neki low profile ekvivalent ukoliko ne budu stale pod cooler. 3. Mogu da dobijem po povoljnoj ceni: Phanteks PH-TC14PE, be quiet! Dark Rock pro 2, TR Silver Arrow ili PT Megahalems Black Ed (uz poslednji trebaju i ventovi-mislim da bi 2 njihova Ultra Sleek Vortexa lepo legla). 4. Ssd 128Gb-za to nemam predstavu koji model + hdd 1+gb za storage. 5. Kućište...od navedenih coolera samo je Mega, koliko vidim, niži od 165mm...Gledao sam TT Overseer/Chaser A71, ali biće tesno...pa možda bi neki veći HAF došao u obzir.... To je manje više to, ovo bi uzeo u rasponu od nekoliko meseci, tamo od avgusta pa da se pripremim. Zahvalan na sugestijama i molim bez prepucavanja, kao što je običaj... GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 775W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
Ok mi izgleda A31, ali bi pre uzeo A71 u tom slučaju, veće, bolje hlađenje. Problem je što je cpu cooler height limit 160mm, što znači da Arrow ne stane...možda i neki Corsair Hydro da uzmem u obzir... Koliko para...pojma nemam, ploča, cpu, ssd+hdd i kućište-nekih 60ak k...možda i nešto više, uzimam deo po deo svaki mesec. Memorija i cooler stižu iz inostranstva, za to sam već odvojio.... GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 775W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
Nažalost, mogu samo za sebe da uzmem...neka kombinacija iz Nemačke... GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 775W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
:: :: :: Gde mozes dobiti kulere po povoljnoj ceni Phanteks PH-TC14PE, TR Silver Arrow posto i mene zanimaju hvala
Ako ostanu takve cene, neka bude...vidim da ni ivy nije nešto jeftiniji...ostavim npr hdd za sledeci mesec i to je to...mada, mozda batalim i uzmem Saber i 8350... GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 775W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
:: Npr Asus Z87 pa do(do Sabertooth) sa 4670K ti izadje od 42k do 46k dinara :: :: M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-6970-Nitro 850W-H 100 :: :: ::
Odlican je to kompjuter zemaljski nista ja tu ne bih dirao, a ti ces u carstvo nebesko zbog strpljenja. Prelepi Sale bi odmah uzeo sve odjednom cak i ako mu ne treba, a ti ces sve to polako u par meseci.
Čizuse, koji si nalog bio u prethodnom životu? GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 775W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
:: Odlican je to kompjuter zemaljski nista ja tu ne bih dirao, a ti ces u carstvo nebesko zbog strpljenja. Prelepi Sale bi odmah uzeo sve odjednom cak i ako mu ne treba, a ti ces sve to polako u par meseci. :: :: Jesus saves, and takes half damag :: :: http://www.dodaj.rs/f/1b/8R/1Z4820OP/1.jpg
On se upokojava u jednom nalogu i vaskrsava u drugom, s tim sto ni jedan od tih naloga nije nacisto mrtav a ni nacisto ziv, pa duse transenditira po potrebi... Moj ti je savet da ako hoces i SSD da cekas Steamrollera pa da cene malo padnu i uzimaj sta ti volja. Ovo momentalno je dranje. Sa AMD platformom bi ladno mogao da uzmes fx8xxx i neki ssd, ali pretpostavljam da ti to znas...
:: Čizuse, koji si nalog bio u prethodnom životu :: GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 775W, CM Gladiator 600, Dell S2340L.. :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: :: :: Odlican je to kompjuter zemaljski nista ja tu ne bih dirao, a ti ces u carstvo nebesko zbog strpljenja. Prelepi Sale bi odmah uzeo sve odjednom cak i ako mu ne treba, a ti ces sve to polako u par meseci. :: :: :: :: Jesus saves, and takes half damag :: :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/1b/8R/1Z4820OP/1.jpg
Slažem se, nije mi za glavu, ima vremena. Tako sam čekao i Haswella, pa ispade ništa posebno...napisao sam u nekom od prethodnih postova, ne bi pogrešio ni sa 8350 i Saber-om...štekam pare pa videćemo kako se razvija situacija... GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 775W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
:: :: On se upokojava u jednom nalogu i vaskrsava u drugom, s tim sto ni jedan od tih naloga nije nacisto mrtav a ni nacisto ziv, pa duse transenditira po potrebi.. :: Moj ti je savet da ako hoces i SSD da cekas Steamrollera pa da cene malo padnu i uzimaj sta ti volja :: Ovo momentalno je dranje :: Sa AMD platformom bi ladno mogao da uzmes fx8xxx i neki ssd, ali pretpostavljam da ti to znas.. :: :: :: Čizuse, koji si nalog bio u prethodnom životu :: :: GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 775W, CM Gladiator 600, Dell S2340L.. :: :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: :: :: :: :: :: Odlican je to kompjuter zemaljski nista ja tu ne bih dirao, a ti ces u carstvo nebesko zbog strpljenja. Prelepi Sale bi odmah uzeo sve odjednom cak i ako mu ne treba, a ti ces sve to polako u par meseci. :: :: :: :: :: :: Jesus saves, and takes half damag :: :: :: :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/1b/8R/1Z4820OP/1.jpg
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.