Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Po molbi Malog Abnera..utisci o novom kompu..
STRANA 1 OD 1
Dyca Po molbi Malog Abnera..utisci o novom kompu.. 17.08.2007. 19:55 T5309

status: user
broj poruka: 1574
Krajnja konfiguracija koju sam uzeo izgleda ovako:

Intel e2160
Asus P5K
Gainward 8800gts 320MB Golden Sample
2x1GB Geil 800MHz
Seagate 250GB,16MB
Antec Nine Hundred
Chieftec 550W
Asus mw221u(22`)
Lite-on LH-20A1S

Sta reci..prezadovoljan sam..Bas sam hteo da postavim temu o tome kako da klokujem ovaj proc na p5k,tako da ako neko moze to da objasni,bicu veoma zahvalan..Sto se tice samog rada kompjutera,radi bez ikakvih problema,ali sam morao da instaliram Vistu,jer mi xp nije bio pri ruci..Do sada sam instalirao Stalker,Ghost recon advanced warfighter,race the wtcc,nfs carbon,virtua tennis 3,fifa-u 07 i sve mi rade na max podesavanjima u rezoluciji 1680x1050,ni jedna nije ni secnula..E sada,,secam se da je bila neka tema o tome kako ovei memorijski moduli po defaultu rade na drugacijim latencijama nego sto bi trebali*koliko znam trebaju da rade na 4-4-4-12) pa me zanima sta da radim da bi radile kako trebaju??To bi bilo otprilike sve sto bih ja imao da kazem u vezi sa kompjuterom,a ako imate neka pitanja slobodno pitajte,,

P.S.
Ovo nije hvaljenje vec me je MaliAbner zamolio da napisem utiske u temi na http://www.pcberza.co.yu/forum/topic.php?topid=5305&forid=12&katid=2
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Benchmark 17.08.2007. 21:12 #25687

broj poruka: 7769
Cini mi se da ces daleko zahvalnije odgovore na temu OC naci na benchmarku nego ovde na PC Berza forumu, ako nista drugo tamo korisnici foruma odgovaraju na postavljene teme cak i po par meseci nakon postovanja, sto ovde nije slucaj, ovde cim tema sidje sa 10 prvih bude zaboravljena.
Vidim da si ipak pristedeo na procesoru ali si se ispruzio po pitanju graficke, tako da ti je verovatno igranje preokupacija, vragolane jedan.
Sto se tice optike, ja sam takodje uzeo taj LiteON ali moram da ti priznam da nekoliko diskova koje sam dobio od drugara nije uspeo da iscita 100%, dok je stari LiteON 1693s iscitao te diskove ko od sale, ali sto se tice rezanja radi savrseno.
Ni kuciste sa napajanjem nije kozmetika, znaci da si se potpuno posvetio igranju, kako zvuci taj cincilator od 20cm na vrhu kucista.
Monitor 22zoll-a mi je enigma do sada ga nisam vidjao.

E da ne zaboravim kako ide Vista na toj konfiguraciji.

Neka te racunar dobro posluzi do sledeceg upgrade-a.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
mirza A hard?! 17.08.2007. 21:41 #25688

broj poruka: 115
Sve su to ekstra komponente. Samo mi nije jasno zasto svi uzimaju sto bolju grafiku, procesor... Niko ne daje pare na naj bitniju komponentu u racunaru: HDD! Pre bih uzeo dva raptora i stavio u raid ili dva obicna sata harda u ne dostatku novca. Ja imam 2x36bg raptor i rade kao ludi. Od njihove ugradnje komp je bukvalno poleteo. Inace, hard je naj sporija stvar u masini. Sta vi mislite?

Dyca re 17.08.2007. 22:20 #25690

Vista prosto leti,nemam nikakvih problema sa njom..verovali ili ne..Sto se tice ventilatora,ja nisam mogao da verujem koliko je veliki kad sam ga video na kucistu..extra ladi kuciste,a uopste nije bucan(sto je vrlo vazno)..u kucistu su jos 3 ventilatora i jedan na procu i na grafickoj tako da se kuciste uopste ne zagreva,pa ce moci da padne neki dobar klok..

@mirza
Ne znam zasto mislis da svi stedimao na hardu..jednostavno to je komponenta koju je najlakse i najisplativije zameniti..za razliku od procesora i graficke koji su mnogo veca investicija..Sto se tice ovog harda koj sam ja uzeo,dobio je maksimalnu ocenu u vista experience index-u tako da mislim da uopste nije los,a daleko je jeftiniji od raptora..

Ognjeni Re: A hard?! 17.08.2007. 22:24 #25692

broj poruka: 4518

:: Sve su to ekstra komponente. Samo mi nije jasno zasto svi uzimaju sto bolju grafiku, procesor... Niko ne daje pare na naj bitniju komponentu u racunaru: HDD! Pre bih uzeo dva raptora i stavio u raid ili dva obicna sata harda u ne dostatku novca. Ja imam 2x36bg raptor i rade kao ludi. Od njihove ugradnje komp je bukvalno poleteo. Inace, hard je naj sporija stvar u masini. Sta vi mislite
::

aposlutna je glupost kupiti hdd-ove za koje ti trebaju 150 + eura i staviti ih u isod prosecnu masinu.Najbolje igre i programi ce raditi sa prosecnim hdd-om na extra masini sto ne bih rekao da je obrnut slucaj ....raptor je greota staviti u masinu ispod 2 soma ....
ajd uzdravlje .)
grr bash tako 18.08.2007. 01:43 #25700

broj poruka: 242
ako imash 2gb rama bosh te briga za hard(ako ti treba makina za igre)

Dyca re 18.08.2007. 08:20 #25706

Plus sto ovi raptori kostaju uzasno mnogo,a imaju samo 36GB..a to je veoma malo prostora,pa makar bili ultrabrzi..

Dyca re 18.08.2007. 08:49 #25707

Jel neko od vas moze da mi kaze kako da u biosu podesim voltazu memorije??Ne mogu nigde da nadjem podesavanje za voltazu...takodje me zanima da li da podesavam brzinu rama ili da ostavim na auto(posto kad hocu manual imam da biram izmedju 667 i 800MHz,a ja pretpostavljam da na auto radi na 800)??

Oglasnik 18.08.2007. 12:46 #25712

broj poruka: 726

Duco,

BIOS - Advanced - Jumper free configuration - DRAM voltage (imas slajder na desnoj strani ekrana)

Kad je u pitanju oc,pokusaj FSB na 400 (3,6/1:1),ne bi trebalo da predstavlja problem.

Izgleda da ploca (pri polaznoj FSB frekvenciji 266 MHz) setuje AUTO vrijednost memorije na 533 MHz,tj. odnos 1:1.667 MHz podrazumijeva rad pri odnosu 4:5,800 MHZ - 2:3,1066 - 1:2...Medjutim,u BIOS-u su ocitavanja drugacija,sto me je zbunilo,pa sam se obratio prijatelju (Google) koji tvrdi da ploca ima,uslovno receno,bug cija je posledica nepravilno ocitavanje.Ne brini,ne obracaj paznju - ovo ne utice na kvalitet rada.

Ploca djeluje pouzdano,testirao sam je kod prijatelja (nije Google,nego Nenad),mozda se i predomislim i odustanem od AMD...

Dyca re 18.08.2007. 13:15 #25716

Hvala ti na ovoj pomoci za voltazu..ubih se trazeci i nista..sada cu da je podesim pa ce valjda da radi..E sada te molim ako imas vreme da mi malo detaljnije objasnis kako da klokujem proc.,ja nikada nisam klokovao Intel jer sam dostada imao samo jedan komp sa intel dok su ostali bili sa AMD tako da sam neupoznat sa tim..Hvala ti unapred..pozz

Daum Monitor je keva... 18.08.2007. 14:28 #25724

broj poruka: 12794
Uzeo sam nedavno isti model i nemam reci...
Odlican izbor...
Dyca re 18.08.2007. 14:33 #25725

Ja prosto nisam mogao da verujem da Asus moze da proizvede takav monitor,s obzirom da je manje zastupljen na trzistu..ali nemam komentara-bez zamerke je..pozz

mj87 Re: Po molbi Malog Abnera..utisci o novom kompu.. 18.08.2007. 15:35 #25730

broj poruka: 4

:: Krajnja konfiguracija koju sam uzeo izgleda ovako
:: Intel e216
:: Asus P5
:: Gainward 8800gts 320MB Golden Sampl
:: 2x1GB Geil 800MH
:: Seagate 250GB,16M
:: Antec Nine Hundre
:: Chieftec 550
:: Asus mw221u(22`
:: Lite-on LH-20A1

koliko para?
Dyca re 18.08.2007. 15:47 #25732

Kostalo je 1100 eura..

Oglasnik 18.08.2007. 21:19 #25747

Duco,tek sad sam pregledao post.Uspio si oc?

Dyca re 18.08.2007. 23:50 #25754

Sve sam odradio,tako da sam sada upucen..Treba samo jos da odradim testove tipa prime-a,orthos-a i sl. pa da znam na kolko MHz da ga drzima..Danas sam ga stavio na 2700MHz,ali nisam imao vremena za testove,pa sam vratio na default tako da cu se sutra pozabaviti sa tim..Jel mozes da mi kazes koj klok moze ovaj procesor da postigne sa box cooleroma,a da ne moram da ga proveravam..Takodje me zanima koje su maximalne temperature normalne na box cooler-u za ovaj procesor..pozz

Oglasnik 19.08.2007. 01:54 #25758

Za temperature ne znam,pogledaj Google,a box kuler bi trebao da radi korektno do 3 GHz.Preko toga i nije narocito potrebno dizati takt,mada,cini mi se da je i tvojih 2,7 za sada sasvim dovoljno.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs