Citao sam o ovom procesoru i mnogi ga hvale. Treba mi racunar za kucnu varijantu(neigram igrice) ali volim da je brz. Menjao bih samo ploču ,procesor i memoriju. Ostalo imam sve Ako bih uzeo ovaj procesor , kuju bi mi ploču i mem preporučili? http://is.gd/B5Uxk8
U principu sve jedno.Gledaš jedino ako ti treba pci slot jer mnoge ploce ga nemaju.Najjeftinije h61 ploce mora da im se apdejtuje bios (treba ti onda i neki procesor koji je podržan da bi to idradio ili zamoli da ti to urade) dok b75 imaju podršku za te procesore.
b75 imaju usb 3 sata3 i obrati pažnju kakav ti je hard disk jer nema podrsku za pata uredjaje (ima nekolko modela koji i to imaju al me mrzi da tražim) Sve ovo ima da radi isto razlika u ceni je vidiš kolka.
Procesor? Kao sto napisah: u zavisnosti od budzeta, ali, recimo da ti preporucujem (kad se vec NE igras) 2-jezgarni (4 logicka jezgra, zahvaljujuci hajpertredingu) i3-3210
Torto, opet ne citas postoe i pises sta ti odg Covjeku treba varijanta da je ok procesor za kucnu varijantu, BEZ igranja igrica, sto G1610 svakako jeste.
A preporuka za plocu, ne stoji za te pare. Ima B75 chippset vec preporucen, koji stabilno radi i na kome moze bez problema da radi i i5, a da je za duplo mamnnje kesa, od navedene ploce. Sve mu je vec preporuceno, a on ponovo otvara temu da spamuje/ smara. 4 teme dole pitanje za Core i5 650 tema.
@operator: niti OPET ne citam, niti pisem sta MENI odgovara. Jer...
02.05.2013. 23:01
status: user broj poruka: 10997
1) kolega NIJE naveo cenovni okvir 2) trazio je da, eventualno predlozimo i NEKE DRUGE Intelove procesore 3) svoje potrebe je okarakterisao ``kucnom varijantom`` sto moze (a ne mora) da podrazumeva i paralelni rad dveju i/ili vise aplikacija (dok tata i mama slusaju muziku, cerka fejsbukuje...) pa se meni ucinilo zgodnim da mu u izgled stavim i navedene komponente. 4) ploca koju sam predlozio ima MNOGO bolju zvucnu kartu od onih koje su navedene u prvom odgovoru na temu, sto nije ni najmanje zanemarljivo ako korisnik namerava da (``u kucnoj varijanti``) komp koristi kao multimedijalni uredjaj... Sa tom plocom odlicno bi saradjivao i predlozeni procesor.
:: Torto, opet ne citas postoe i pises sta ti od :: Covjeku treba varijanta da je ok procesor za kucnu varijantu, BEZ igranja igrica, sto G1610 svakako jeste :: :: A preporuka za plocu, ne stoji za te pare :: Ima B75 chippset vec preporucen, koji stabilno radi i na kome moze bez problema da radi i i5, a da je za duplo mamnnje kesa, od navedene ploce :: Sve mu je vec preporuceno, a on ponovo otvara temu da spamuje/ smara :: 4 teme dole pitanje za Core i5 650 tema :: :: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=52903&forid=5&katid= :: Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni. :: :: Izvini ja ne zelim da smaram. za Core i5 650 sam prvo pitao i objanjeno mi je da je to bacanje para a i prodao se. sad ipak zelm novo da kupim ,pa ko i svako da prodje sa sto manje para, Od vas trazim savt i pomoć pri kupovini. Da nebacanm pare na nesto nepotrbno sto necu da koristim.
Nema problema Abarth - tvoje pare, nasi predlozi, pa ti odluci.
02.05.2013. 23:27
Da sam hteo da ti predlozim nesto za igranje, ne bih ti predlagao nista ispod SB2500K... Ovo sto JESAM predlozio predstavlja ``nesto izmedju`` - nije naj, naj za igranje (koje ti, navodno ne treba) ali za klasu nadvisuje G1610 i obezbedjuje super-stabilno gledanje filmova, slusanje muzike, obradu zvuka i videa (za, na primer, prebacivanje ovih sadrzaja na mob telefon) itd. itd.
edit: ASRock B75M...ide, ali joj je zvucna karta slabija od one koja se nalazi na ploci koju ti malopre predlozih (a ploca je i inace losija od one Gigabyte-ove).
Re: Ili nesto drugo od intela? Zavisi od budzeta. Ako se odlucis da
02.05.2013. 23:53
status: user broj poruka: 64
A koja ploča najbolje ide sa procesorom i3-3210???
:: investiras u DOBAR komp, uzmi u obzir i ovu plocu (jeftina je za ono sto pruza) :: :: http://goo.gl/6x40 :: :: Procesor? Kao sto napisah: u zavisnosti od budzeta, ali, recimo da ti preporucujem (kad se vec NE igras) 2-jezgarni (4 logicka jezgra, zahvaljujuci hajpertredingu) i3-321 :: :: :: :: ::
Za bilo koji. Mnogo ti je to para za i3 i potpuno nepotrebno ako neceš da imaš zasebnu graficku kartu i to neku jacu jer neceš dobiti ništa tj. ništa što bi primetio. Šta bi dobio sa i3 ili i5 procesorom.U 80 posto igrica potpuno isti fps a u ostalim malo više dok u nekoliko dosta više kao recimo kriza 3 far cry 3 tj. u nekoliko zadnjih naslova i to da imaš kako reko neku dobru graficku kartu. Neznam kako bi ti bio stabilniji sistem kad bi uzo neki i3 procesor i neku skuplju maticnu plocu.Iskreno. Ako hoceš neku konfiguraciju sa 4 procesora možeš da ideš i na mad athlon II 750 k za 7000 dinara i neku odgovarajacu fm 2 plocu za 5-6000. Memoriju sve jedno koju a vido sam da ima one crvene patriot a nije bitno kako se zove al izgleda lepo jer osim toga sto je lepa nema druge razlike a cene su sve tu negde 200 dinara gore dole. Sad mi pade na pamet ako vec hoceš da daš više para idi na najjeftiniju kombinaciju i izmeš pride neki ssd.Tako ceš najlakše da kako ljudi kažu ubrzaš sistem :)
Pokusaj da se ne uvredis zbog ovoga sto cu ti sada saopstiti...
03.05.2013. 08:15
(jer, cinim to u najiskrenijoj nameri da ti pomognem): ti ne znas sta hoces. Naime, prvo trazis nesto sto je umereno do veoma jeftino... Zatim, treba ti, navodno, ``kucna varijanta``... da bi nas onda iznenadio planiranjem kupovine necega sto je em papreno skupo, em KRAJNJE nepotrebno za ``kucnu varijantu`` (to nabavljaju okoreli gejmeri i profesionalci u oblasti obrade fotografije, zvuka, 3D grafickog i vektorsko-grafickog projektovanja, arhitekte, dizajneri itd., dakle oni kojima treba ZVERSKA masina, to jest ``studijsko-laboratorijska varijanta`` - da se malo i nasalimo).
Pa kao vecina uzima to zato što mu treba zbog toga što si naveo.Vecina uzima jer im se može tj da bi im se brze dizao os kao i razne aplikacije.Zato cu ga uzeti i ja u dogledno vreme znaci iz razloga zašto ga 99 procenata ljudi koji ih imaju, imaju.Inace kad ljudi traže umereno misle upravo na cenovni rang koji ce i uzeti zokivs a nije mi jasno iskreno zašto za sve to davati više novca.Ja ne kažem da znam pa zato i pitam šta se dobija time što bi dao 10 000 za plocu i 11 000 za procesor.Kako bi time dobio nešto stabilnije ili brze prilikom surfovanja ili prilikom bilo koje radnje koje bi radio na komjuteru osim što znaju da to što imaju u komjuteru vredi 300 evra a ne kao ovde 100 evra..Kolko bi sekundi brže to radilo. To što si odabrao je ok kupovina.
Simone samo jos ovo , da li je vazno koja memorija 133 1600.... ili koja vec . to isto zavisi ..za ploču sam pročitao da podržava i više a procesor? koja bi bola ok?
:: Pa kao vecina uzima to zato što mu treba zbog toga što si naveo.Vecina uzima jer im se može tj da bi im se brze dizao os kao i razne aplikacije.Zato cu ga uzeti i ja u dogledno vreme znaci iz razloga zašto ga 99 procenata ljudi koji ih imaju, imaju.Inace kad ljudi traže umereno misle upravo na cenovni rang koji ce i uzeti zokivs a nije mi jasno iskreno zašto za sve to davati više novca.Ja ne kažem da znam pa zato i pitam šta se dobija time što bi dao 10 000 za plocu i 11 000 za procesor.Kako bi time dobio nešto stabilnije ili brze prilikom surfovanja ili prilikom bilo koje radnje koje bi radio na komjuteru osim što znaju da to što imaju u komjuteru vredi 300 evra a ne kao ovde 100 evra..Kolko bi sekundi brže to radilo :: To što si odabrao je ok kupovina :: ::
Sve jedno.Za amd sa integrisanom grafikom je bitno .U tvom slucaju nije.Nit ceš da overklokuješ nit da testiraš sistem.Kao i svi normalni ljudi doneceš to kuci namesticeš i to je to.Što više memorije samo i tolko.Normalno gledaceš da ako isto košta uzmeš sa što manjom latencom i što vecom hercažom.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.