Molim za pomoc posto mi nije jasno sta se desava i ne mogu sam da ih resim. Naime nedavno sam sklopio sledecu konfiguraciju (sve novo): MBO MSI 970A-G46 CPU AMD FX6300 RAM KHX 4X2GB DDR3 1600UE GPU Sapphire HD7870GE HDD Seagate Barracuda 2TB 64MB 7k SATA600 ST2000DM001 a juce sam kupio i PSU LC Power 6650GP3 i sve to lepo spakovao u kuciste CoolerMaster 533Ammo Malo sam se pozabavio testiranjem (3DMark 2011, 3DMark Vantage, Bechamark Resident Evil 5, Lost Planet 2 i dr.) i svi testovi su prosli bez problema. Nakon toga sam instalirao igre: Assassins Creed Revelations i Call of Duty Modern Warfare 3 i prilikom igranja istih doslo je od odredjenih problema. Kod AC na samom pocetku je igra zakucala (zaledila se slika a ton se cuje) Morao sam da restartujem racunar. Ponovio sam igranje i to se vise nije desavalo. Inace da kazem da sam svapodesavanja u igri stavio na max. Potom sam uradio update AC na verziju 1.02. Da lje je sve funcionisalo kako treba. Igra ima od 35 - 120 fps (bez VS). Kod MW3 je situacija jos gora. Pokrenem igru (sve na max. - 30-60 fps , uglavnom oko 40 fps) igram 5-6 min. Racunar se ugasi. Ne mogu odmah da ga upalim. Sacekam malo, prekinem dovod struje pa ponovo vratim. Upalim racunar, pokrenem igru (sve isto) nakon 5-6 min. ista prica. Ponovo odradim testove, svi prodju. Ne znam o cemu se ovde radi. Na kraju imam jos jedan problem. Ne mogu da udjem u BIOS. Taster `delete` ne reaguje.
Probaj tastere F1, F2, alt+F1, F8. Nesto mora da upali. Ako
19.04.2013. 09:52
status: user broj poruka: 10997
ipak nece, postoji konflikt na liniji ``tastatura - maticna ploca``. Ostalo: to je AMD (neobjasnjivi i nicim izazvani padovi fps-a, gasenje kompa itd.).
Proveri temperature pri opterecenju, deluje kao da ti se nesto pregreva pa se zbog toga gasi. Takodje bi bilo dobro da probas sa nekim drugim napajanjem, lc zna da podbaci samo tako...
Re: Probaj tastere F1, F2, alt+F1, F8. Nesto mora da upali. Ako
19.04.2013. 10:25
status: user broj poruka: 1017
Hate (AMD) clouds your judgment.
najidealnije idealno
:: ipak nece, postoji konflikt na liniji ``tastatura - maticna ploca`` :: Ostalo: to je AMD (neobjasnjivi i nicim izazvani padovi fps-a, gasenje kompa itd.) :: :: ::
apsolutno sve drivere ? directx i ostalo sto ide . smanji malo podesavanja mozda tvoja konfa ne moze da tera na max u razumnim temperaturama,kupi dzojstik za assassins creed :D isplati se znam licno,bolje ti je da imas 60 fps nego da forsiras max settings,i naravno instaliraj sve patcheve za igre koje nadjes Inteli5-3570k@3,4GHz CMStorm Enforcer ASUSMaximus V Gene MSIGTX660Ti PE OC PATRIOTIEM 8GB @1600MHz COOLER MASTERM2 Silent Pro 620W
skoro sam imao problem sa brendiranom HP Intel mašinom i tastaturom. Kolega i ja lomili glavu tri dana. Promenili slučajno tastaturu i sve radi savršeno... support normality
To je ono sto treba da uradis za pocetak, ako mene pitas...
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Molim za pomoc posto mi nije jasno sta se desava i ne mogu sam da ih resim :: Naime nedavno sam sklopio sledecu konfiguraciju (sve novo) :: MBO MSI 970A-G4 :: CPU AMD FX630 :: RAM KHX 4X2GB DDR3 1600U :: GPU Sapphire HD7870G :: HDD Seagate Barracuda 2TB 64MB 7k SATA600 ST2000DM00 :: a juce sam kupio i PSU LC Power 6650GP :: i sve to lepo spakovao u kuciste :: CoolerMaster 533Amm :: Malo sam se pozabavio testiranjem (3DMark 2011, 3DMark Vantage, Bechamark Resident Evil 5, Lost Planet 2 i dr.) i svi testovi su prosli bez problema. Nakon toga sam instalirao igre: Assassins Creed Revelations i Call of Duty Modern Warfare 3 i prilikom igranja istih doslo je od odredjenih problema. Kod AC na samom pocetku je igra zakucala (zaledila se slika a ton se cuje) Morao sam da restartujem racunar. Ponovio sam igranje i to se vise nije desavalo. Inace da kazem da sam svapodesavanja u igri stavio na max. Potom sam uradio update AC na verziju 1.02. Da lje je sve funcionisalo kako treba. Igra ima od 35 - 120 fps (bez VS). Kod MW3 je situacija jos gora. Pokrenem igru (sve na max. - 30-60 fps , uglavnom oko 40 fps) igram 5-6 min. Racunar se ugasi. Ne mogu odmah da ga upalim. Sacekam malo, prekinem dovod struje pa ponovo vratim. Upalim racunar, pokrenem igru (sve isto) nakon 5-6 min. ista prica. Ponovo odradim testove, svi prodju. Ne znam o cemu se ovde radi. Na kraju imam jos jedan problem. Ne mogu da udjem u BIOS. Taster `delete` ne reaguje.
Probao sam sve varijante koje si naveo i nista, nece pa nece. Imam drugu tastaturu, zamenicu ih pa cemo da vidimo hoce li sta da se desi. @darkos78 Mislim da su temperature ok, evo: http://www.dodaj.rs/?2D/OG/q8Ljq4Z/sapphire-7870-2.png http://www.dodaj.rs/?44/Yo/Xko2P66/sapphire-7870-3.png a nisam primetio ni da se bilo koja komponenta pregreva. Napajanje sam pipao i hladno je kao guja. Izbacuje hladan vazduh. Isto vazi i za ostale komponente. Probacu s drugim napajanjem. @KalifNS LC6650GP3 je juce kupljeo novo u He..asu. Nista nije klokovano. Sve je na default taktovima. Tastatura je A4Tech G800V - USB @Dantes Koristim Win7 Ultimate koji koristim vec godinama na nekoliko masina. Kao i uvek cim sam uradio svezu kopiju OS prvo sam odradio sve update a potom sam instalirao Net Framework, Visual cc, najnoviji directX i sve sto je potrebno. Sve drajvere sam naravno vec instalirao.
Sto s tice ovih FPS dropova, to definitivno ne treba tako da bude..
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Probao sam sve varijante koje si naveo i nista, nece pa nece. Imam drugu tastaturu, zamenicu ih pa cemo da vidimo hoce li sta da se desi. :: @darkos78 Mislim da su temperature ok, evo :: http://www.dodaj.rs/?2D/OG/q8Ljq4Z/sapphire-7870-2.pn :: http://www.dodaj.rs/?44/Yo/Xko2P66/sapphire-7870-3.pn :: a nisam primetio ni da se bilo koja komponenta pregreva. Napajanje sam pipao i hladno je kao guja. Izbacuje hladan vazduh. Isto vazi i za ostale komponente. Probacu s drugim napajanjem :: @KalifNS LC6650GP3 je juce kupljeo novo u He..asu. Nista nije klokovano. Sve je na default taktovima. Tastatura je A4Tech G800V - US :: @Dantes Koristim Win7 Ultimate koji koristim vec godinama na nekoliko masina. Kao i uvek cim sam uradio svezu kopiju OS prvo sam odradio sve update a potom sam instalirao Net Framework, Visual cc, najnoviji directX i sve sto je potrebno. Sve drajvere sam naravno vec instalirao :: ::
Sta to konkretno znaci. Tastatura mi inace normalno radi, na njoj trenutno kucam. Da li ima veze sa proizvodjacem ili modelom posto imam jos jednu istu samo novu u kutiji.
Torta ti je vec rekao, cim nece da udje u bios tastatua ima neki konflikt, a vidis da je i pasgugug imao slican problem koji je resio obicnom zamenom tastature.
Probaj pa javi, to ti je najmanji prblem a lako resiv, jer temperature su ti sasvim ok i za load i za idle.
Jeste to je sve OK u iddle.Sad imas taj znak pitanja(Bus Interface x16 1,1) idi na njega.I videces da je sve uredu i kad je opterecena. M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-6970-Nitro 850W-H 100
Nemoj usb tastaturu, dakle nije rsenje samo neka druga a da je opet na usb, treba ti ps2 tastatura http://goo.gl/1kHL1 pa sa njom probas da udjes u bios.
Kad udjes u bios kopaj po opcijama i pogledaj da nadjes USB keyboard support i da ukljucis tu opciju.
Jel imas ti mogucnost opcije Click Bios ll da instaliras.Tj da direktno iz Windows-a ulazis u Bios. M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-6970-Nitro 850W-H 100
Druze nadji tastaturu.... sa ps/2 konektorom i probaj onda.. da udjes u bios... imao isti slucaj kod komsije sa tom plocom.... nije mogao nikako sa usb da udje u bios... cim sam mu dao jednu od mojih sa ps/2 moze i update biosa.. i sve... i da verovatno ti je po defaultu iskljucena podrska za usb tastaturu u biosu.. i samim tim nemozes nista da uradis.. a komp je vidi i lepo radi kad se digne sistem....
Koje su ti temperature graficke, procesora i maticne kada si u igri? Da li si nesto overklokovao i da li ti se taj problem desava samo u te dve igre ili u jos nekim situacijama? Ako imas Unigine Heaven 4.0, odradi jedan test sa max setovanjima i teselacijom na Extreme. Takodje provrti i Linx 0.6.4. sa All Memory bar 30 krugova pa javi sta se desava.
Tastatura, mis, monitor, prostirac za ves i slicne gluposti nemoj ni da gledas.
Iskopao sam neku A4Tech G300 PS2 tastaturu, `zabo` inormalno usao u BIOS. Nasao sam `USB keyboard support` i tamo su sve opcije na Enabled. E sada nisam napomenuo a mozda je bitno. U isto vreme (obe su ubodene u USB prikljucke) koristim i onu malu gaming tastaturu G100. Ona je kompatibilna sa svim drugim tastaturama iz serije X7. Recimo dogadja mi se sdituacija kao sada da moram forsirano da restartujem racunar pa prilikom podizanja OS pojavi se Start Windows normaly. Na G800V nece da odradi taster `Enter` dok na G100 odradi.
Izbacio sam u prethodnim postovima par linkova sa slikama desktopa gde se vide neke temperature u programima HWMonitor, GPU-Z, Core Temp. Ne znam da li je to dovoljno. Ako ne reci mi kako mogu da vidim temperature dok sam u igri. Gde da nadjem taj Unigine Heaven 4.0 i Linx 0.6.4 pa da instaliram i odradim testiranje?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.