1. Muci me sledece, da li ce Chieftec CTG-550c Modular moci lepo da potera dve MSI 660ti PE/OC uz i5 3570K na ASrock Extreme4, jedan HDD na 7200 i jedan SSD? Ako ne, sta predlazete do 8000 RSD?
2. Koji SSD: OCZ Vertex 4 ili Kingston HyperX 3K SH103S3B?
3. Da li onaj crni Kingston Beast na 1866Mhz bolje resenje od o onih plavih na 1600Mhz? Obe su CL9.
1.TDP za jednu gtx 660 ti je 150w,znaci 300w za dve.
TDP za i5 3570k je 77w+greaota da ga ne klokujes+sto ce ti doneti dosta+em imas SLI gtx 660 ti,tako da je oc po meni obavezan.Kad ga naravno oc-jes i potrosnja skace,normalno.
Sve u svemu,kad na to dodamo ssd,hard i sve ostalo sto,imas licno uzeo bih jace napajanje.
2.Po meni svejedno,dobri su oba. 3.Sto se tice memorije,ram ko ram,al sto ne bi uzeo 1866mhz kad vec mozes,moze da pomogne kad overclockujes cpu,obavezno ukljuci opciju(e sad nzm kako se to zove kod asrock ploce)da dignes ram sa 1333mhz(default)na 1866mhz.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Imam plavu 4gb 1600mhz cl9 genesis, u specifikaciji stoji da na frekv. 1.6ghz tajminzi su 9-9-9 napon 1.65v dok po JEDEC stoji da je na 1.33ghz isti napon i iste latencije. Plocha je na auto podesila napon na 1.5v a brzinu i tajminge po JEDEC, jer je na njoj otkljuchani x3 450 u x4, kod kojih memorijski kontroler podrzava 1333mhz ram. Da li da namestim brzinu rama u BIOSu na 1600mhz cl9, kolika i jeste po specifikaciji ili da spustim latencije kad postavim na 1333mhz?
sto se grbo rodi vreme neispravi
:: 3.Sto se tice memorije,ram ko ram,al sto ne bi uzeo 1866mhz kad vec mozes,moze da pomogne kad overclockujes cpu,obavezno ukljuci opciju(e sad nzm kako se to zove kod asrock ploce)da dignes ram sa 1333mhz(default)na 1866mhz :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
1. povuci-potegni, ali bice dovoljan, mislim nije bas krs da se ne lazemo.
2. OCZ Vertex je ipak bolji izbor.
3. Neces osetiti razliku.
:: Pozdrav berzijanci.. :: :: 1. Muci me sledece, da li ce Chieftec CTG-550c Modular moci lepo da potera dve MSI 660ti PE/OC uz i5 3570K na ASrock Extreme4, jedan HDD na 7200 i jedan SSD? Ako ne, sta predlazete do 8000 RSD :: :: 2. Koji SSD: OCZ Vertex 4 ili Kingston HyperX 3K SH103S3B :: :: 3. Da li onaj crni Kingston Beast na 1866Mhz bolje resenje od o onih plavih na 1600Mhz? Obe su CL9 :: :: Hvala vi unapred...
Sto se tice ssd-a, uzimaj OCZ i ne razmisljaj, imam ga, do duse prethodnu generaciju, Vertex 3, vec vise od god. dana, radi kao sat, stvarno sve preporuke.
Po mom skromnom misljenju i iskustvu Chieftec je mnoogooo precenjen i jako nestabilan za razliku od Thermaltake koji je uvek bio Best Buy na nasem trzistu jer dobijes mnogo vise nego sto platis http://www.emmi.rs/napajanja-i-dodatni-ventilatori-napajanje-630w-thermaltake-smart-80plus.11.html?productId=22734, pa je to i moja preporuka, a za ssd-OCZ se i ja slazem, a razmisli i o ssd-Samsungu npr.:http://www.pcberza.rs/detaljnije/monitor/69-7275/,ili ovo:http://www.pcberza.rs/detaljnije/duokom/131-4450/
Pa sta znam, nesto je slaba ponuda napajanja kod nas, tako da nemas mnogo opcija, imao sam CM odradio posao, kao i Chieftec nekad, isto tako, TT jos nisam koristio, tako da ne znam sad sta da ubacim, taj TT na papiru izgleda super, a i cena mu je ok, mada jedno je papir, a drugo praksa.
Kada bih uzimao Samsung, uzeo bih Samsung PRO, ali necu jer jednostavno ne opravdava vecu cenu u odnosu na Vertex 4, ta sitna razlika u korist Samsunga se i ne oseti u radu, a sto se kontrolera ticu, rame uz rame su.
Sa Chieftec-om nikada nisam imao problem, koristim vec trece CF napajanje po redu, dakle minimum 7-8god. sam vec na chieftec-u, prethodna dva i dan danas sljakaju u drugim kompovima, jedno na poslu, drugo kod drugara, tako da iz iskustva govorim o ovom napajanju, i zahvaljujuci tome uvek ga preporucujem.
Sto se tice ssd-a, OCZ je pre ~2 god. izjavio kako je batalio proizvodnju ram memorija i preorijentisao se iskljucivo na SSD. Ogromno iskustvo koje imaju sa mem. cipovima i kontrolerima im je samo jedan veliki plus. Nema potrebe vise polemisati oko ovoga.
Thermaltake je rame uz rame jednim Enermaxom, Silverstone je preskupa igracka u poredjenju sa Thermaltake-om koji je prvi uveo modularni menadzment za kablove u kombinaciji sa aktivnim PFC-om jos pre 20god., a CM je cerka firma Chieftec-a tako da ti je to isto-CM je gejmerska verzija Chieftec-a.Nikad` nisam imao ni jednu reklamaciju na thermaltake za 15god. a prodao sam ih i promenio puno.
Msm da je i vise nego dovoljno, a koliko sam video po netu, kazu ljudi da je ok. Nasao sam ga za 9000 dinara.
Da li da odma pazarim ili ima neki CM koji je bolji od ovoga? Obzirom da su mi ponudjeni jedino Chieftec CTG serija i nesto jos od CM-a u sta spada i GXlite serija, Smart i jos neke...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.