Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Srpski brand računar.. kako to lepo zvuči...ali samo zvuči
STRANA 1 OD 1
Stripy Srpski brand računar.. kako to lepo zvuči...ali samo zvuči 11.08.2007. 03:03 T5232

status: user
broj poruka: 4163
Ha, koja smejurija. Naime, danas sam imao prilike da se upoznam sa domaćim `brendom` pod (namerno nepotpunim) nazivom C*M*R*D*. Sramota. Priča je sledeća: dečko je pazario dotični `brend` u prodavnici i došao u moj servis. Jadničak nije imao predstavu šta znači poruka `insert system disk` itd. Iz lepe crvene kutije na kojoj sve piše na srpskom, deklaracijom proizvedeno u Srbiji (umesto sklopljeno u Srbiji), izvadio je lepo crno kućište, tastaturu i pacova (sa kuglicom) i uputstvom za upotrebu (koje je namenjeno verovatno retardima jer osim sadržaja šta je u crvenoj kutiji nema ničeg drugog relevantnog) i čestitkama na `dobrom, pouzdanom i kvalitetnom proizvodu.
Šta me je navelo da napišem ovu temu. To što takozvani C*M*R*D* `brand` osim imena na lepoj crvenoj kupiji i gravure na kućištu (koje su platili kinezima da urade) nema NIŠTA drugo. Za 15.000 kinti dobijate sledeće:
-atx kućište
-dvd rezač
-integrisana am2 ploča win fast
-sempron 2800+
-512 ddr2
-80gb hard
-56k modem
-tastaturu
-pacova (sa kuglicom)
i na poklon štampač (lepa kenon piksmica koja zasebno košta oko 40€)

Priznaćete da je ovu u suštini jedna kancelarijska sprava, zaista veoma jeftina (možda imaju zaradu 1500 din ). Ono što mene nervira, ŠTA JE TU BREND?
Izgleda samo ime. Osim toga, plombe na kućištu i serijsko broja nema ništa više...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 11.08.2007. 03:20 #25212

broj poruka: 12057

Ma kakav brend prijatelju. To je prevara na kub. Trebalo bi što više ljudi da upozorava one koji nisu upućeni na takve gluposti. Mene bi bilo sramota da prodajem tako nešto i još da se hvalim kako je dobar, pouzdan i kvalitetan. Neko no-shit-name kućište sa nalepnicom i to je to - stvorili smo brand. Ma važi !!!

Ne samo da nije proizvedeno, nego nije ni kvalitetno kako tvrde. Računar je takav da će da se upali i radiće Word sasvim lepo i sasvim sigurno će moći da pusti muziku.

Daum ... 11.08.2007. 03:47 #25213

broj poruka: 12794
Meni je zao sto se neupuceni navuku marketingom na kupovinu ovakvih kanti.
Jedan moj prijatelj koji je kupovao prvi komp je otisao u firmu J*godata i kupio neki njihov `kao Brand name` komp. Posle nekoliko dana komp je prestao da radi. Jedan njegov prijatelj mu je predlozio da otvori kuciste da proba da izvadi graficku. Nije i dalje radio. Kada je odneo kuciste u njihov servis, naravno pod garancijom, rekli su mu da mu je garancija ponistena zbog otvaranja kucista koje navodno samo njihov servis moze da otvara.
Em sto nije Brand name, em sto su sve komponente jeftine, em sto jedva moze mesec dana da sastavi normalnog rada. To je srpski brand name komp.
Gremlin Pa da 11.08.2007. 04:09 #25214

broj poruka: 10
imamo cak dva brenda. Firma J..dat. je napravila prvi srpski brend. Famozne Zida tomato paradajzare ploce. Vece djubre nisam video. Imaju cak i J...dat. napajanja, kutije i kako kayes serijski broj i zapecacena su. Ono sto je tuzno i zalosno sto nas narod zna samo sta znaci rec brend a ne zna da su to potpuno isti racunari koje mogu da kupe u bilo kojoj prodavnici.
Sada cu ja da sklopim racunar i rastrubim po svim medijima, narode Gremlin soft brend racunari. Sve sto treba da uradim je da platim kinezima da mi posalju kucista i napajanja sa mojim imenom. Strasno...

Equinoxe Re: Jugov*o data 11.08.2007. 10:43 #25217

broj poruka: 12057

Ta turbo firma sa brendiranim računarima je jednom mom drugaru sklopila računar sa
pograšno zakačenim usb portovima na ploču (ne onaj sa 9 konektora plastični nego onaj sa razdvojenim žicama) i zbog toga spalio dva flasha od 2GB. Otišao u radnju a oni mu kažu vidi stvarno, ali nama je žao.....

alexakralj Dve najgore moguce firme 11.08.2007. 13:33 #25221

broj poruka: 424

Sta reci osim dve najgore srpske firme kojim je stalo samo da zarade na smecu od kompijutera,a sto je najgore ljudi koji se nerazumeju kupuju,nisam ni ja expert ali godinama naucis od ljudi koji servisiraju racunare popravljajuci svoje krseve koje sam isto tako kupovao neznajuci sta je integrisana ploca,kinesko napajanje,kuciste itd.
Stvarno bude mi krivo jer ja znam koliko sam para puko na smecu.
ivankknd Slažem se sa vama 11.08.2007. 14:10 #25222

broj poruka: 12
Ja sam vlasnik comtrade računara, baš tog što si naveo od 15000 dinara. Stvarno sve je na mestu kao što kažete. jedina stvar koja meni ide u prilog je ta što mi ovakav kompjuter završava sve poslove, a najjeftiniji je nov koji može da se kupi. Ova sprava mi zamenjuje kućni dvd, muzički stub i kucaću mašinu. To je i jedino što i može

MACHINE Ja se necu libiti 11.08.2007. 14:12 #25223

broj poruka: 5704
Comtrade je imao stupidne masine sa svojim imenima, dakle, kupis od kineza sta ti treba (monitori, kucista, ploce...) i na sve to nalepe svoj sjajan bedz. 50% masina su crkle u toku garancije a 30% ili nisu uospte radile ili su bile polusipravne. Za 20.000 cela masina sa monitorom!!! Bruka i sramota. Daleko je bolje za te pare uzeti polovnu (ispravnu) masinu 3 generacije stariju, u svakom pogledu je brza i kvalitetnija.

- R a v e n L o r d -

VMARC na zalost 11.08.2007. 14:57 #25236

broj poruka: 9420

nisu oni toliko losi trgovci, koliko su srbi losi kupci...
vladapsd Srpski C*M*R*D* brand 11.08.2007. 16:13 #25241

broj poruka: 1009
Pravo njesra...
Tol`ko nekvalitetna kucista kojima power on taster upada i glavi se tako da maltene pri svakom ukljucivanju mora da se otvara kuciste i vadi taster...
Izbor komponenata izuzetno nebulozan...
Licno sam se susreo sa preko 20 takvih racunara posto ih je firma u kojoj radim `srecno` kupila na kredit i platila oko 100E vise nego sto vrede (po konfiguraciji)...
Napominjem da su u pitanju integruse i celeroni...

geloso :: 11.08.2007. 21:26 #25261

broj poruka: 584

Ne znam za firmu C*M*R*D* ali su moji prijatelji kupili devojcici komp u firmi *O*T*A*E.
Konfiguracija za decu... To je tek skrivena kamera... Sto je najgore, koliko se secam,
to uopste tada nisu bile male pare u pitanju.

xenox Jesu, bas su... 11.08.2007. 22:28 #25264

broj poruka: 1400
za prodaju u Maxi-ju. Ko kilo luka, ili banana...

Kolega nije hteo da slusa (oce na rate pa bog), pa je uzeo C*M*P*T...
Prvoj su mu menjali hard, pa plocu, ali je umesto Gigabyte dobio neku levu sa SIS cipsetom...

Mislim, sta reci, das na kredu i uvalis bedu...

NastyB Ama, razumite ih... 13.08.2007. 12:19 #25360

broj poruka: 729
Ko zna koliko se uveze budjavih, jeftinih ploca, njesra procesora, kojekakvih kucista, i ko zna cega jos, pa sta da se radi kad se to ne proda? Naravno, svo to preostalo djubre sklepati u kante, tek da koliko-toliko radi i proslediti u MAXI i C market, ili uvaliti nekom papanu koji je `cuo kako je kompjuter korisna sprava, pa da dete ima da uci...`
Nece valjda da bacaju neprodate stvari i zagadjuju nam okolinu...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs