Zamena napajanja, sta konkretno uzeti za ovu konfiguraciju i kasniji upgrade?
STRANA 1 OD 1
alexi
Zamena napajanja, sta konkretno uzeti za ovu konfiguraciju i kasniji upgrade?
10.03.2013. 10:05
T52184
status: user broj poruka: 677
Dakle, dotrajao je ovaj matori Chieftec koji imam trenutno, posle 6-7 godina neprekidnog rada. Nebitna je oznaka svakako, samo znam da je u pitanju 450w. Otvarao sam ga, cistio, podmazivao ali i dalje ispusta cudne zvuke a na trenutke se oseca i paljevina pa ne bih da cekam predugo kada je zamena u pitanju. Napominjem da racunar ne radi samo kada nema struje, prilicno ga retko iskljucujem rucno. Nisam pri novcu trenutno, morace jos 10 dana da izdrzi do plate. Konfiguracija je sledeca:
Budzet za solo napajanje: ~80-90e, manje ako je moguce naci nesto kvalitetnije za nizu cenu. Gledam da ustedim svaki dinar buduci da cu ovog meseca imati izdataka na vise strana.
Planiram i upgrade u narednjih 1-2 meseca zavisno od finansijske situacije naravno. Ne igram zahtevne igre cesto tako da mi bolja grafika nije neophodna. Treba mi funkcionalnost buduci da mi posao trazi da pocnem da se bavim programiranjem i mrezama ozbiljnije nego trenutno pa bih morao dosta toga i od kuce da zavrsavam. Kontam da bi mi u ovom slucaju bilo neophodno da menjam sve osim HDDa i grafike. Budzet za upgrade: 350e, 400e ukoliko bi to znacilo neku preteranu razliku. Ugurati i SSD ukoliko je moguce. Bez kucista naravno, ovaj kinez mi zavrsava posao svakako tako da nije neophodno. Pratim forum, videh sta je Dex uzeo skoro - odlicna kupovina pa bih verovatno isto i pazario.
Unapred hvala na odgovorima, carevi ste kao i uvek! : )
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.