Pozdrav za sve forumase Dakle kako naslov kaze,drugar hoce zver od kompa koji bi sluzio za Igranje. Monitor je na putu znaci treba nam kuciste. Uslovi su da mora da bude intel,vodeno hladjenje za Cpu i mora da ima SSD. Predlozi su dobrodosli
nista, odes samo u najblizu prodavnicu i kazes `treba mi komp za 150.000`, sklopice ti nesto, bices zadovoljan
:: Pozdrav za sve forumase Dakle kako naslov kaze,drugar hoce zver od kompa koji bi sluzio za Igranje. Monitor je na putu znaci treba nam kuciste. :: Uslovi su da mora da bude intel,vodeno hladjenje za Cpu i mora da ima SSD. Predlozi su dobrodosli
ako lik nije entuzijasta ( a vidim da nije cim mu ti sklapas konfu), koji ce mu k**** vodeno hladjenje? Baca 100e bzvz :) moze zver da se sklopi i za manje pare od 150k **************************************************************** i5 2500k @ 3.8 Ghz, ASUS RoG GENE - Z, 8Gb DDR3 @ 1600mhz, MSI GTX 560Ti TF II, CM Silent Pro 850W, HAF X, Samsung F4 2 Tb + WD Caviar Black 640Gb
Dal` je moguce da si to pitao.. Naravno da mozes kupiti neki lim za 150e npr CM Storm Stryker, odlicno izgleda + imas providnu stranicu.. Sad ne znam bas nisam cuo da se neko naigrao sa gejmerskim kucistem koje je prazno..
...on taman ide po forumima i izmišlja da mu komp vredi 2000 evra dok pravi fake testove u kojima ga eno hvataju na Benchmarku... __________________ Scourge of PCBerza
Pa neznam šta je ovde mnogo.Onaj ko ima neki i5 ili i7 procesor sa boljom plocom i odgovarajucim kulerom bilo da je vodeno ili na vazduh sa nekom grafickom tipa 7970 ili gtx 670-680 sa nekim hard diskom i ssd-om i 16 gb ram memorijom i nekim fensim kucistem i ... to mu dodje preko 1000 evra. i5 20 000 i7 30 000 grafika 40 000 pa cak i neka amd 7950 ili gtx 660ti su 30 000 memorija 6 000din za 8 gb ili 12 000 za 16 gb maticna neka z77 od 17000 kucište od 10 000 - 15 000 napajanje 7000-10000 hdd 7 000- 12 000 ssd od 10 000-16 000 i kolko je to ???
Monitor ce biti ovaj Samsung 27 `LED LS27A950DSL Mislio sam ovo?
I7 3770k Asus rog maximus V gene uAtX-Z77 G.Skill Ripjaws 2x4Gb 2133Mhz Geforce GTX 670 4Gb OC Windforce 3x Corsair H70 Samsung 840 SSD 250Gb Seagate Constellation 3 TB Corsair PSU CX600 Aerocool Strike X White
Morao je da poveca budzet na 13.000 kruna ili 175.000 din jer hoce bas jaku grafiku da ne razmislja sta ce da igra i na kojim detaljima. Ne znam da li da mu predlozim tog Titana :D Mada morao bi onda i drugu plocu ne ide ova na tu zverku Ma lako je njemu kad mu pare nisu problem :) BTW Decko je legenda od drugara i pravi Laf i u zivotu i u ringu :) Malo je ovako dobrih ljudi kao sto je on. Najmanje sto mogu da mu ucinim je da spakujem ovo za njega. Sve ovo sto sam izabrao nije konacno,slobodno moze neki predlog pa da zamenimo nesto.
Eh pa tek sad vidim da si foler KUCISTE je jedva 70E a ne 1350E (odnosno 1500E u razradi) kao sto je napisano u zaglavlju teme...
Ja pomislih bice tu neki Cosmos sa kojekakvim kerefekama, koje ce da izadju 1350/1500E kad ono plastikaner od jedva cca 70E...
A monitor je tek za pricu... pomislio sam kad je toliko kuciste ima da padne neki 80 zoll QHD tv pa da sve prsti iz fotelje...
Izgleda da moj srpski nije vise dobar (doduse pitanje da li je ikad i bio)...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Monitor ce biti ovaj Samsung 27 `LED LS27A950DS :: Mislio sam ovo :: :: I7 3770 :: Asus rog maximus V gene uAtX-Z7 :: G.Skill Ripjaws 2x4Gb 2133Mh :: Geforce GTX 670 4Gb OC Windforce 3 :: Corsair H7 :: Samsung 840 SSD 250G :: Seagate Constellation 3 T :: Corsair PSU CX600 :: Aerocool Strike X White :: :: Morao je da poveca budzet na 13.000 kruna ili 175.000 din jer hoce bas jaku grafiku da ne razmislja sta ce da igra i na kojim detaljima. Ne znam da li da mu predlozim tog Titana :D Mada morao bi onda i drugu plocu ne ide ova na tu zverku Ma lako je njemu kad mu pare nisu problem :) BTW Decko je legenda od drugara i pravi Laf i u zivotu i u ringu :) Malo je ovako dobrih ljudi kao sto je on. Najmanje sto mogu da mu ucinim je da spakujem ovo za njega. Sve ovo sto sam izabrao nije konacno,slobodno moze neki predlog pa da zamenimo nesto.
Besni i5 K - 20 000 ploca - bilo koja od recimo 15 000 8 gb rama - 5 000 din hdd - 6 000 ssd - 10 000 napajanje - 10 000 kuler za cpu - 4 000 graficke karte dva komada - gtx 660 ti u SLI - 60 000 = TITAN za 450e manje kuciste po izboru - recimo 10 000
140 000 ukupno = 1 260e
Moze da proda cpu i uzme kasniej besni i7 ako mu ikada zatreba moze da turi jos 8 gb rama ako mu ikada zatreba moze da turi veci hdd ako mu ikada zatreba obe karte ce lako prodati i uzeti nesto jace ako mu ikada zatreba
Intel i7 3770K Asus Sabertooth Z77 Msi GTX 660Ti SLI 2x4GB 1866MHz Kingston HyperX Beast CL9 Samsung 840 Pro Series 128GB WD Caviar Black 1TB Corsair H100 Cooler Master HAF X Seasonic SS-850AM
Izadje oko 180.000
Who Dares Wins! AMD Phenom II X4 955@4.0GHz + CM 412 Slim / Asus M4A785TD-V EVO / MSI GTX 660Ti PE OC / WD Black WD6401AALS + WD My Passport 1TB / Kingston 2x2GB 1333MHz / CM Storm Stryker / Dell U2412M
:: Morao je da poveca budzet na 13.000 kruna ili 175.000 din jer hoce bas jaku grafiku
Who Dares Wins! AMD Phenom II X4 955@4.0GHz + CM 412 Slim / Asus M4A785TD-V EVO / MSI GTX 660Ti PE OC / WD Black WD6401AALS + WD My Passport 1TB / Kingston 2x2GB 1333MHz / CM Storm Stryker / Dell U2412M
Sve zajedno 170 504 din. Neka za preostalih 5 000 din uzme neki dobar cooler za CPU. Sta ce mu vodeno hladjenje? Bolje da za ove pare uzme nVidia 680 kad vec hoce da se igra.
Stavio sam i neku solidnu zvucnu da uziva malo i u zvuku ako ima i dobre zvucnike.
Pozz **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Pa realno, ako mu je prioritet igranje, prvenstveno bih ulozio pare u kvalitetan set periferija (ako vec nema), pa da se pravo uziva. Ne znam da li mu uopste treba vodeno hladjenje jer koliko sam skontao uzima ga cisto radi fenseraja. Nego, trazio je kuciste dobio je kuciste.
@Imarkovic Slatko me nasmeja @Joker93 Dobar predlog!
@Dexter013 Ama covek hoce komp i ne mogu da shvatim ove ostale hejtere. Pa da hoce da baci i 500.000 din neka baci covek to voli i hoce da ima vrh komp. Nece da se zeza sa konzolama. Hoce komp nije mu cimanje da da tolike pare i sta je tu cudno. Ovde gde ja zivim ljudi imaju mnogo vise kupuju sta im se hoce pa nikom nista. Niko te ne konstatuje.
@mkukic Odlican predlog! E sada treba da izbunarim te komponente ovde kod mene. Ma sto da ne Voda je vrh ne cuje se uposte imam ja na 2600k H50 i sa dva venta push pull i vrh je. Nikada nisam cuo nikakav zvuk iz kucista + se lakse cisti. Pozdrav
@Hejteri Treba da vas je sramota. Ja vecu zavid nisam u zivotu video. Koga briga to sto covek hoce da da vecu kintu za komp. Za koga se prave onako brze i skupe komponente nego za ljude koje hoce najbrze. Sta treba sada da napadamo se one ljude koje kupuju neke skupe stvari koje mi sebi ne mozemo da prisutimo. Ozbiljan covek ovde ne moze da dobije normalan predlog bez nekih prozivanja i trolovanja. Gotivim PC Berzu jer je ranije bilo mnogo drugacije ali koliko vidim vecina normalnih ljudi su se povuki,jave se tek ponekad a ostali su samo Trtovaci,trolovi,hejteri,jad i beda. Ja nikada nikome nisam pisao takve bedne komentare niti cu. Svako neka kupuje sta zeli. Meni je drago kada neko koga znam kupi dobru i skupu stvar. Da ne pricam o prozivanju i omalovazavanju znanja o osobi koju ne poznajete licno. Mogu misliti sta mislite i radite iza ledja vasim prijateljima ako ih uopste imate. Da sam ja Admin ja bi parazite kao sto ste vi trajno banovao sa PC berze jer unistavaju ugled i spustaju nivo znanja na ovako dobrom forumu. Jos jednom treba da vas je sramota.
Ja sam ti dao predlog za masinu u gore nekom postu sa cenama, ukupno 130 000 ili tako nesto, Po meni i to je mnogo ali nema ni potreba za jace ili skuplje
Ne znam da li si i mene strpao u tu kategoriju hejtera. Ako jesi, evo da pokusam da ti objasnim.
Elem, poenta sto sad ljudi tako reaguju je, ne iz zavisti vec sto takva masina jako brzo zastari i ne vredi ni pola od tog novca koji je dat za nju vec nakon recimo 6 meseci (u velikoj zavisnosti kako sta novo izadje)
Uvek je bolje uzeti nesto sto trenutno tera sve na max bez ikakvih problema, pa zatim prodavati kasnije i dodati novac za novo / bolje, bez da se nepotrebno bukvalno bacaju pare, ako me razumes.
Sobzirom da on insistira na vodenom hladjenju vecina ovde je logicno posumnjala da je papan i fenser, i da nema tri blage veze sto se kompjutera tice.
Kao kada bi neko trazio savet za automobil koji ce da koristi za svakodnevni put od Beograda do Panceva od 20 km, a hoce da kupi formulu 1 jer eto ima para, logicno da bi mu svi rekli za tako nesto da kupi punto / neki dobar pezo ili slican auto nego da uzima f1 ili besni ferari ili besni porshe, sto zbog stanja puteva sto zbog ogranicenja brzine itd. ako me kapiras.
A ako se stanje promeni i njemu treba sad za put iz Srbije za Spaniju i to ce da ide par puta za 2-3 meseca e onda bi mu svi predlozili nesto bolje od pezoa ili punta ako me kapiras, nema veze sa zavisti vec sa logikom.
Meni je prvom drago kad neko moze da priusti nesto jako kvalitetno i skupo ali mi je recimo zao jer to nece da se upregne ni pola od koliko moze, ako me kapiras.
Ne znam sto si se ti tu nasao prozvan kada sam jasno tebi gore odgovorio posebno. A ovo sto si mi napisao,pisao si kao da sam neki klinac od 12 godina pa mi slikovito objasnjavas. Ne znam koje si godiste ali ja sa mojih 27 god kada ovo citam malo mi je smesno. A to sto si rekao da ne moze da se upregne ni pola gresis. Kada se napuca igra na max detalje i filtere i ova ce grafika da bude na 99%. Pa evo moje 6870 pa na crysis 3 secka na high i ne ide tecno.Gde je tu Ultra High i filteri? Ova 670 ili 680 ce da bude taman. I jos jednom i ja gotivim vodeno hladjenje i ni jedan High end komp ne bi vise stavio vazdusno.Glomaznije je,zauzima vise mesta u kucistu i teze se cisti.
@ConemaX Nemam ja nista protiv vodenog hladjenja... Ovo sto sam sklopio je cca 170 000 din. Neka doda koliko treba za vodeno hladjenje, nece puno da probije tih 175 000 din koliki je budzet...
Sto se tice drugog dela tvog posta u neku ruku se slazem sa tobom... Neka kupuje ko sta hoce i za koliko para hoce. Ja sam tu da posavetujem i nista vise. Neko ce reci da hoce da kupi LaFerrari koji je izasao pre par dana... Pa srecno mu bilo... Ako ima da izdvoji milionce za njega verovatno nece ni osetiti nesto posebno po dzepu... Mi u Srbiji sve gledamo kroz dinar jer ako damo za jedno, nesto drugo ce morati da trpi, pa nam je nelogicno kada neko hoce da da vise od par stotina evra za komp jer je to neki prosek za nas zivotni standard i odmah se javlja i neka doza zavisti...
Meni je drug pre dva meseca trazio lap top za 150 000 din. Radio bi na njemu samo standardne stvari - office, net, filmovi i muzika... Kaze - hoce da bude miran 5-6 godina. Rekao sam mu da ce za takav rad lap top od 150 000 din da bude cista glupost. Predlozio sam mu da uzme sada neki za 70 000 din, pa za 2-3 godine da ga proda i uzme nov i uvek ce imati extra lap top za njegove potrebe... Poslusao me je...
Tvoj drug, sa druge strane, hoce ipak da se igra i da sve `leti`... E pa za to je potreban jaci komp, a ako hoce bas toliko jak - pa neka uzme. Kada mu bude bila slaba graficka samo stavi drugu ili jos jednu u CF i kraj... CPU ce biti sasvim dobar dve-tri godine. Mozda jos samo RAM da doda kada zatreba.
Pozz **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.