Hteo bih sina da castim i da mu malo upgrade-ujem masinu. Trenutno ima: MBO Asus M4A79 Deluxe CPU AMD Phenom II X4 965BE RAM KHX 4X1GB DDR2 1066UE GPU MSI 6850OC TV/TFT LG M237WD-PZ PSU LC Titan 2 6000W E sada, da li ima smisla menjati plocu recimo sa nekom do 75 Eura (npr. Asus M5A97 R 2.0 i sl.) samim tim i memoriju (npr. KHX 4X2GB DDR3) a procesor ostaviti. Ima li smisla menjati grafiku sa nekom 7850 (npr. MSI HD7850PE ili mozda MSI HD7870 Twin Frozr i sl.) ili mozda sve ostaviti a menjati samo grafiku?
Osetice lepo,posle toga ako gospodin zasluzi jaci cpu,prostije receno intel i5.
Sa druge strane mozes i da mu zamenis samo plocu,za neki sa 9xx chipsetom,sto povlaci novi ram(naravno)i kasnije da mu bocnes neki FX,recimo FX 6300 bi bio ok upgrade,ali ne ono pravo.
Ja licno bih tu samo zamenio grafiku za tu MSI hd 7870 Twinfrozr. E sad ostaje pitanje,dal njemu treba jaca kartica od hd 6850??Ako je lud kao mi ovde,i igra skoro sve ,onda da.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Zavisi cime se bavi sin i sta radi na kompu. Ako se samo igra onda upgrade graficke za sada je dovoljan. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Ne znam ni sam da li mu treba? Sada ima 17 godina. Do pre godinu-dve dana igrao je sve kao manijak. Cim izadje nova igra on je skida, instalira i ne ustaje dok ne predje makar igrao celu noc, i tako dok je ne predje onoliko puta koliko ima nivoa tezine. Onda su cure zamenile komp. Na tom polju se takodje ponasao kao `manijak`. Za to vreme nije igrao nista vec mu je komp sluzio za facebook i sl. `sranja`. Sada je ponovo poceo da pegla igre. Povremeno mi se pozali kako mu kod neke od novijih komp stuca. Zbog toga sam i razmisljao da mu malo pomognem.
Botleneck kao i mene :)Osim ako ga izuje od overclocka. :)
Ja sam ovu moju gtx 660 ti OC,platio osetno manje,a stara 3 meseca,zato sam i uzeo,sto bi se reklo zalog za buducnost,a u dogledno vreme i5,ako bude para.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Ploca je odlicna, zamenom zbog DDR3 memorije neces dobiti bukvalno nista - znaci, zamena graficke ako igra igrice, i to je to.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Hteo bih sina da castim i da mu malo upgrade-ujem masinu. Trenutno ima :: MBO Asus M4A79 Delux :: CPU AMD Phenom II X4 965B :: RAM KHX 4X1GB DDR2 1066U :: GPU MSI 6850O :: TV/TFT LG M237WD-P :: PSU LC Titan 2 6000 :: E sada, da li ima smisla menjati plocu recimo sa nekom do 75 Eura (npr. Asus M5A97 R 2.0 i sl.) samim tim i memoriju (npr. KHX 4X2GB DDR3) a procesor ostaviti. Ima li smisla menjati grafiku sa nekom 7850 (npr. MSI HD7850PE ili mozda MSI HD7870 Twin Frozr i sl.) ili mozda sve ostaviti a menjati samo grafiku?
Ok to bi mi i finansijski odgovaralo. Nego nedavno je bila tema a o cemu drugom nego o grafickim kartama gde je neko rekao da je `odavno poznato` da se jako dobro `slazu` Phenom 955 i 6870 sto niko nije porekao odnosno opovrgnuo. E sada mene interesuje koliko je 7870 bolja od 6870 i da li bi se dobro uklopila sa ostatkom konfiguracije a posebno sa Phenom 965/
Šta dobijaš i koliko gubiš. Tu 6850 možeš da prodaš za 8000 a najjeftinija 7850 ti je 15300 sa 1 gb odnosno 18000 za 2 gb memorije. Iskreno to je veoma mali dobitak a veoma veliki novcani gubitak. kad oc tu tvoju dobijaš 6870 koja je samo nekih 15 posto slabija od 7850.Ako ideš na nešto što ceš osetiti onda jedino ima smisla neka 7870 pa da i nju overklokuješ. http://is.gd/IhTSKy Znaci jedino neku najjeftiniju 7870 za 21000 dinara.
Recimo da uzmem MSI 7870 Twin Frozr, na osnovu dijagrama iz linka koji si postavio vidim da bih dobio oko 40% bez klokovanja. Sa nekim klokom mozda jos 10% i to je to. Mozda je to ok. Jedino ne znam kako bi se slozila sa 965?
Cekaj stani malo, 7870 je u ravni sa 570 gtx/580gtx sto znaci da je jaca od 6850 (default) 80-100%...
:: Recimo da uzmem MSI 7870 Twin Frozr, na osnovu dijagrama iz linka koji si postavio vidim da bih dobio oko 40% bez klokovanja. Sa nekim klokom mozda jos 10% i to je to. Mozda je to ok. Jedino ne znam kako bi se slozila sa 965 :: :: ::
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Recimo da uzmem MSI 7870 Twin Frozr, na osnovu dijagrama iz linka koji si postavio vidim da bih dobio oko 40% bez klokovanja. Sa nekim klokom mozda jos 10% i to je to. Mozda je to ok. Jedino ne znam kako bi se slozila sa 965 :: :: ::
Ta ti je bucna.Gigabajtova je manje bucna (skoro necujna) i ja bi išo na nju,mada ni s msi neceš pogrešiti,daleko od toga. Taj fenom nece ništa da smeta toj karti.I ja ga imam. Kad se overklokuje brža je ovoliko http://is.gd/BZTfYu
Ma gde bre bucna... Tvin Frozr III em ladna em tise komponente nema u kucistu.
ASUS M5A99X EVO Phenom II X4 960T @ 4,3GHz CM 212 EVO Kingston HyperX 2x4GB @1600MHz MSI TFIII GTX 660 2GB KINGSTON HyperX 3K 120GB ASUS XONAR DG CM GX550
Ok drugari. Svakako sam najblizi MSI modelu jer kao sto rekoh imao sam do sada jako dobra iskustva sa njihovim grafickim kartama. Asus je naravno firma od renomea (mozdai najbolji) ali su im u istom rangu kartice skuplje a nisam siguran da tu razliku opravdavaju kvalitetom. E sada sto se tice Gigabyte-a do sada sam koristio dve njihove karte 7800GT i HD6870 obe referentne i moram priznati da nisam imao problema. Cuo sam od ljudi da ih je bilo.
Ja sam dosao do jednog veoma interesantnog zakljucka. Ako iole postoji sansa da neki proizvodjac hardvera ima losu seriju, ovi nasi ce je sigurno uvesti. A posle krece pljuvacina po tom proizvodjacu (sto delom i zasluzuje), ali su po meni mnogo krivlji nasi dobavljaci koji izgleda namerno hoce da nam uvaljuju fals robu.
Jedna od najbolji HD7870 kartica nemojte lupati gluposti to sto je gigabyte imao problem sa HD6xxx serijom ne znaci da ima sa HD7xxx naprotiv odradili su vrhunski HD7870 karticu velik hladnjak koji kartici obezbjedjuje odlicno hladjenje uz nizak nivo buke, 3god garancije, dobar oc, pored asusa gigabyte je odma tu bar kad je u pitanju HD7870. Procitajte malo testove raspitajte se kod kolega beze pljujete po gigabytu.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.