Ovo je dal on ili ko vec sastavio,ja msm da ovde ima lepog bacanja para a i da ovo moze mnogo bolje da se ulozi.
Na kompu igra iskljucivo igre,tako da po meni i5 3570K je taman.Sastavio sam ja nesto,ali eto da vidimo vise misljenja.
Sto se tice radnji,moze iz vise radnji ali da budu iz Kragujevca ili iz jedne radnje bilo koje. Sastavite sta mislite da je po vama ok,necu biti do pola 2 na faksu sam. hvala
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
i5 , nemoj i7 ssd uzmi recimo neki od 120gb jos rama uzmi jeftinije napajanje
a tu razliku u ceni ulozi u jacu grafiku tipa 7970 ili gtx 670 jer ti je masina za igre.
Pare vidim nisu problem, i to je lepo, ali ih bolje rasporedi, funkcionalnije. uzmi pre neko vece prostranije kuciste i jacu grafiku, nego cpu koji nikad neces da upregnes vise od 50% , isto vazi i za napajanje...
Grafu je uzeo pre maks 15 dana, promenice je mozda za godinu dana, sada hoce jaku bazu, na koju ce kasnije da sine grafu. Monitor mu je TV od 42`.
Pozdrav!
:: Aha znaci djole je tvoj decko ok, nisam znao. :: :: i5 , nemoj i :: ssd uzmi recimo neki od 120g :: jos rama uzm :: jeftinije napajanj :: :: a tu razliku u ceni ulozi u jacu grafiku tipa 7970 ili gtx 670 jer ti je masina za igre :: :: Pare vidim nisu problem, i to je lepo, ali ih bolje rasporedi, funkcionalnije :: uzmi pre neko vece prostranije kuciste i jacu grafiku :: nego cpu koji nikad neces da upregnes vise od 50% , isto vazi i za napajanje.. :: :: E sad naravno, ti kako god zelis :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: CpuCooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mis:Mx 51 :: Dell 22 ::
Cooler Master GX je katastrofalna serija napajanja, znaci opet ponavljam GX NIKAKO! A sta ce mu 750w na takvu konfu? Bolje umesto 3770k da uzme 3570k i za razliku u novcu da doda na bolju graficku, tipa 3570K i 7950 3GB al vec ima grafu pa to nije opcija. Napajanje nek uzme tipa TT Smart 730w ako ga ima u Hemmiju, bila je lepa cena, a napajanje je odlicno i bez muke bi guralo klokovan 3570k i klokovanu GTX 680/7970 a kamoli grafu koju vec ima. Nisam video da li si ubacio HDD, ali bar 1TB je pozeljan pored SSD-a koji si naveo. Nisam pri kompu, pa da ti malo vise pomognem, pisem sa fona i posla jbga.
Za SSD sam se raspravljao nedelju dana sa svima, 240Gb cu da uzmem u svakom slucaju (Mozda i jeste bacanje para, videcu kasnije na tezi nacin). Hard nije bio prioritet i vrv ce da otpadne iz trenutne konfiguracije ako se ne uklopim sa kintom.
Za procesor se dvoumim, ali racunar se ne koristi samo za igre, bavim se video editovanjem i modeliranjem, a kompalovanje moda svakih nekoliko sati ume da potrosi dosta vremena zato sam i ciljao na jaci CPU.
Jeste m i5 3570k dovoljan i na duze staze,ali covek ocigledno ima lovu koja ga svrbi.
Jedino sto bih ja za taj novac koji bi dao za taj Cooler Master pre uzeo Seasonic ili cak neki model od Chiefteca.
Cooler je odlican,ali bih ja pre uzeo NOCTUA H-U9B SE2 ,jeste skuplji malo ali msm da je toliko i bolje.
Zasto uzima ssd od 240gb sada nzm,baca 10k dinara bezveze.Nisu jos ssd-ovi toliko jeftini iako su jeftniji iz godine u godinu,da ti sad mozes da lupis 200e tako lako.Msm mozes ali bacas pare.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
120 giga je za gejmere bas malo bolje ti lepo kupi 240 i nece te boli glava :) ako vec dajes pare daj i ne brini dal si bacio pare ili nisi ionako ces da menjas masinu za jedno 5 godina...:)
Inace milim da je ASRock Extreme4 mozda i bolja varijanta od tog ASUS-a, a maalo je samo skuplja...
S druge strane, posto si iz KG-a, a ovde je WinWin jedino ok resenje, pogledaj tamo gotove racunare, ubaci par svojih izmena po zelji, jer tu ti je PDV 8%, a korektni sto se izmena tice...
Ja sam ove delove sto vidis uzeo za oko 105k, dobar je izbor ici na 750 w ako ces da furas SLI,al onda pukni za kvalitet pa uzmi bar nitro seriju mislim da je chieftec od 750 nitro ok izbor,16GB rama je tvoj izbor al cisto sumnjam da ces imati neke koristi od svih 16 jer 8gb je sasvim dovoljno za start,a veruj mi 2133 i 1600 odnosno cl11 prema cl9 i nije neka razlika(u vecini slucajeva je 1600 cak i bolja),uostalom dal ces moci da ga teras na 2133hz ne zavisi samo od toga sto tamo pise da ide na tolko,vec moras imati i srece da uzmes ram koji je ispravan na toj frekvenciji tj prolazi sve memtest86+ testove, i ne pljuje bsod svaki put kad nesto radis,ssd ti treba al mislim licno da je raid 0 sa 2*120gb mnogo bolji izbor od tog kingstona koga sam inace proveravao dosta pre kupovine svog intela i mogu ti reci da je intel bolji izbor. Ne znam dal ti ovo nesto znaci al ako se ozbiljno bavis editovanjem onda je mozda nvidia quadro bolji izbor za tebe moj kum je uzeo jednu bavi se tim poslom lepo zaradjuje al za igre ne znam kakva je . i5-3570k je verovatno best buy al ako ti pare nisu problem i7 3770k a mozda cak i intel i7-3930k ako ti bas nije zao para a cujem da se jako lepo klokuje,al jbg on ti ne podrzava pcie 3.0 kolko znam pa verovatno otpada u startu.evo ti za napajanje http://www.overclock.net/t/1031112/power-supply-oem-manufactury-detail-list tu su ti brendovi i firme koje za njih prave delove tj sama napajanja channel well tech je po onome sto sam ja cuo najbolji uz seasonic i enermax,al kad malo proveris dublje naces sigurno jos dosta dobrih,ovi su kao u top 5. u svakom slucaju uzmes dobro i miran si iako ti dve 660 karte i nisu neki masivni gpu boost al to je vec tvoj izbor,660ti je licno bi minimum ispod kojeg ja nisam hteo ici iako nisam imao ogroman budzet.
Intel i5-3570k@3,4 GHz CM Storm Enforcer Asus Maximus V Gene (ROG Baby :D) MSI GTX660Ti PE OC Patriot IEM 8GB @2133MHz Limited Edition Cooler Master M2 Silent Pro 620W Intel 520 SSD 120GB WD 640GB @7200 rpm Caviar Black Some Keybo
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.