Athlon 64 x2 5000 ili Intel core duo 4300 za igranje ?
STRANA 1 OD 2
WINNER
Athlon 64 x2 5000 ili Intel core duo 4300 za igranje ?
06.08.2007. 05:31
T5187
status: user broj poruka: 1
Pomozite mi oko sastavljanja konfiguracije za navedene procesore, do 500 e bez monitora. Komp bi sluzio za iskljucivo za igranje . Uz to koji se od ova dva procesora vise greje, i stvara vecu temperaturu u prostoriji u kojoj se nalazi komp . Unapred hvala .
E4300 za igranje u pitanju je bolja arhitektura to verovatno znas i moze da se lepo klokuje nemoras mnogo jednostavno na 2.4 zavisi od ploce koju uzmes ali veruj isplati se mnooogo vise.Mada 500 eura nebi bilo lose da uzmes i pentium e2140 jer je manji budzet u pitanju i on se dobro klokuje sto se tice temperature nema da brines.
Stvarno je steta ne iskoristiti potencijal core2duo arhitekture zajsta je sjajna kada se klokuje temperature su odlicne i sa box kulerom.
Pa dobro de ne verujem da ce ih pojesti, recimo da ce se dostojno nositi sa njima i eventualno na kraju izgubiti ali ce racun za struju biti prilicno manji, a sa ovim poslednjim poskupljenjima struje to ce jos vise doci do izrazaja.
Pomalo se kajem sto sam okrenuo ledja AMDeki i kupio e4300.
...gde ce Amd 5000+ da pojede ovo dvoje ... @Mali Abner : Pa prodaj coveku onda tvoj 4300 sa plocom i kupi Amd-a , kad vec kukas non stop...`Ajd u zdravlje!
Jao dragojlo...mozda 6400 i nece, tu su negde isti ,ali 4300 i pogotovo 2160 hoce...informisi se malo pre nego sto izjavis nesto...svi ste se primili na c2d kao da je ne znam sta, jesu 6600 pa na dalje, ovo ispod je prosek najstrasniji...to je cuvena fora, ma ja hocu pentiuma, kao da je jedini na svetu i nista drugo ne valja...aj zdravo
:: :: ...gde ce Amd 5000+ da pojede ovo dvoje .. :: @Mali Abner : Pa prodaj coveku onda tvoj 4300 sa plocom i kupi Amd-a , kad vec kukas non stop...`Ajd u zdravlje :: ::
...pa dovedi nekoga sa 5000+ i da vidimo , nista lakse od toga njegov max klok i moj buduci max klok ,testovi i mozemo da razgovaramo ,a ako ti nije jasno kako pregledaj xbit lab i testove ovih procesora (xbit lab je poznat po Amd navijackim clancima ) pa onda tvrdi tako nesto ...2160 na 3ghz odgovara po performansama e 6700 ,a nijedan Amd za sada klokovan koliko hoces ne moze da se meri sa njime na defaultu...Podrazumeva se normalni klok na vazduhu ev.vodi ... Ako ne verujes ja ti se nudim da probamo od ponedeljka ,cak iako pazarim los primerak... P.S. na defaultnim frekvencijama je AMD stvaro brzi , ali terati intela na defaultu je greh...Inace ovo nije Intel histerija ,ali AMD na zalost nema adekvatan odgovor na Intela u ovom trenutku, a nesto izgleda da nece ni u skorijoj buducnosti jer je prepustio Intel-u da vodi kolo, a svoje nove proc esore ne moze da stabilise i odlaze ih unedogled...`Ajd u zdravlje!
Vidim za koja si se dva procesora odlučio ali ako uzmemo u obzir da nam danas ipak više znači 2GB memorije nego nešto jači procesor sa 1GB i da si nas pitao za ceo komp a ne za skoro ceo evo ti best buy za te pare. Intel ima bolje procesore (ne računaj 2140 i 2160 jer to nije C2D već dual core) ali AMD je još uvek daleko bolje rešenje za igranje.
:: ...pa dovedi nekoga sa 5000+ i da vidimo , nista lakse od toga njegov max klok i moj buduci max klok ,testovi i mozemo da razgovaramo ,a ako ti nije jasno kako pregledaj xbit lab i testove ovih procesora (xbit lab je poznat po Amd navijackim clancima ) pa onda tvrdi tako nesto ...2160 na 3ghz odgovara po performansama e 6700 ,a nijedan Amd za sada klokovan koliko hoces ne moze da se meri sa njime na defaultu...Podrazumeva se normalni klok na vazduhu ev.vodi ... Ako ne verujes ja ti se nudim da probamo od ponedeljka ,cak iako pazarim los primerak.. :: P.S. na defaultnim frekvencijama je AMD stvaro brzi , ali terati intela na defaultu je greh...Inace ovo nije Intel histerija ,ali AMD na zalost nema adekvatan odgovor na Intela u ovom trenutku, a nesto izgleda da nece ni u skorijoj buducnosti jer je prepustio Intel-u da vodi kolo, a svoje nove proc esore ne moze da stabilise i odlaze ih unedogled...`Ajd u zdravlje! :: ::
Imam procesor, ploču i memoriju koju sam naveo, VGA mi je 7600GS GLH, pa kako radim sa ovim stvarima u jednom momentu sam to menjao za intel E2140, GA965P i zaista nisam bio zadovoljan. Intel jeste bolji u multitaskingu i za ozbiljnije stvari, ali kako nisam nešto preterano ozbiljan i mnogo se igram.... ipak AMD.
Ma pojesce ih oba za dorucak!!!!!!!! Pusti ti testove neces da igras nad 3d mark i pc mark!!!!! Igrice su bitne!!!!!!! Da OC 6400 teba ti kuler dodatno 25-30 evra min plus jako napajanje min 50-70 evra dok ce 5000 raditi na bilo kom napajanu bez ikakvih problema i bez kupovine doatnog kuelra i biti uvek hlada (30-35c) dok OC C2D sa bx culerom prelazi 65-75 stepeni!!!! I opet ce ga pojede AMD!!!!!!!!!!!!!! Imam AMD 5000, nf550,1950 pro, 1gb 533, 450 wati (microlab) i 6320,Biostar 965Tf, 1gb 533, 8600gts 675/2000, 550 wait coller master..... ma AMD ga bukvlano pregazi!!!!!!!!!!!!! Jedino aku su ti bitni rezulatai u OC onda cepaj C2D.... JEDINO TO!!!!!!!
@andrejnp : tvoj 5000+ radi na 2,6ghz , vidimo se u ponedeljak sledeci pa da vidimo ,izaberi tri testa ja cu tri testa ,pa da pravimo kifle,shalim se nego da vidimo iz prve ruke...Ovo nije svadja ,necemo tako ovde ,vec da stvarno utvrdimo sta je i kako je...Rekao sam da pogledate testove (i gaming) za 6000+ gde se vidi da 6700 sije 6000+...Ako je tako ,a 2160 je na 3 Ghz kao 6700 na defaultu, sta onda? napajanje ? Pitaj na berzi koliko ljudi ima napajanje preko 50E? Ja imam codegen 600W i kosta 2700din! Imam hyper tx od 20 E ,5000+ kosta 9000din ,a 2160 6600 din ( u imtel-u) ,sta je onda skuplje? P.S.Podigni takt tom 6320 na 2,6 pa onda kazi , jer rade klok za klok ,a tu AMD sa C2D nema sta da trazi!!!!!!!!!!! Potpisujem odgovorno!!!!!!! `Ajd u zdravlje!
Posto smo apsolvirali amd-a i intela, i dosli do zakljucka da je manje vise sve jedno, ako hoce covek za igranje komp, treba da obrati paznju na ram i grafiku, a proc manje vise...tako da ispod 2gb dobre memorije i eventualno 8600gts ne bi trebalo uzimati...a kao sto masinist kaze nece se ni sa 8600gts nesto naigrati, tako da je situacija zeznuta...zakljucak je da se za 500 e, tesko moze sastaviti komp za igranje, posto moraju da se cine ustupci, tj zakidanje na jednom da bi se dobilo drugo malo bolje i tako u krug...
... u PRAVU . Grafika i memorija su za igranje mnogo vazniji od procesora ... Elem posto je stvar takva bolje da uzme 8600gts ili mozda neku jeftiniju stariju karticu 7900gs (koju ce da klokuje) ili 1950 pro (ima lepsu sliku i malo je brzi u startu od 7900gs) ,pa nek vidi...Ja bih uzeo 1950 pro ,nesto mi je `blizi` srcu...Igrice sa dx10 nece skoro ,bar ne do kraja godine , ali i to smo apsolvirali vec nekoliko puta do sada...`Ajd u zdravlje!
TO STO VI PICATE SU BAJKE!!! ISTO KAO DA VAS NEKO PALCA DA PICATE TAKO!!! INTEL POKRENUO KAMPNJU PROTIV AMD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HAHAHAHAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja racuanre koristim iraonici i rade maltene 24 sata dnevno A IMAM OBA RACUANRA TAKO DA ZNAM KAKO KOJI DA RADI. Dovoljno je smao razlika u ploci i kuleru i napajanju za koje ces da puknes min 150 evra vise da bi mogao nseto da dobije iz C2D. za te pare mzoes da uzme graficku 8800gts a i sa 1950 pro ces biti prezadovoljan. VIDIM DA LJUDI TOLIKO FAVOTROZUJU INTEL I NVIDU...... STVARNO ENZNAM ZBOG CEGA. POCEV OD 7600GT VS 1600XT (1650PRO) TAKO I SAD C2D VS AMD. standarnom korisnuku a takvih je 90% ne treba OC vec stabilan komp. A NE TEST KOMPIJUTER!!!!!!!!!!!!!! Svi pricate OC..
... nije stabilan na 2.6ghz? Koji to majke ti? I ako bas hoces ,ja i PRICAM O GAME TESTOVIMA!!!! A ako ne znas da klokujes to je druga stvar ali ne pricaj o stvarima koje nisu i ne mogu da budu tacne iako bi ti voleo da bude drugacije uostalom sto ne prodas taj c2d i kupis jos jedan Amd ,isto kao i Mali Abner? Ili ajde ja cu da kupim AMD 5000+ procesor pa da se menjamo za tvoj e6320? ...Resicu te belaja u zivotu i bices srecan ,a biostar plocu prodaj ruff-u koji ima post na drugom mestu...`Ajd u zdravlje!
JA RACUANRE KOSTIM U IROANICI I NE TREBAJU OC RACUANRI KOJI DA BAGUJU IZBACUJU IZ IGRICA I TAKVA SRANJA!!!!!!!
MA NECU DA SE RSAPRAVLAJM VISE VIDIM DA SI NEDOKAZAN SA TVOJIM TESTOVIAM!!!!!! DRUGO SU TESTOVI OD PO 15-20 MINUTA DRUGO JE IGRA 14-15 SATI NA KOMPU!!!!!!!!
... Napisi sam sta hoces ovde jer vise necu da se raspravljam bez argumenata.. P.S. Ja ovu pricu pricam od pojave C2D procesora tj od avgusta prosle godine , tek toliko ...U toku odmora se igram i po 12 h dnevno i moj d805 @ 3.4 ni jedanput bilo sa box -om ili Hyper tx-om nije pokazivao znake zamora ili pregrevanja cak i na vrucinama od preko 40 stepeni u sobi ,dok su cuveni `ladni AMD-ovi x2 ispadali ko ustreljeni golubovi ,ali ja i dalje ne tvrdim da je moj d805 bolji jer objektivno nije ,prema tome nemoj meni da pricas o gaming kompu ,tj prodao bi ti C2D odavno da ti ne donosi pare...`Ajd u zdravlje!
@Dragojlo Evo covek vec mesecima i ovde i na benchu prica kako je C2D cudo i da nema boljeg od e2160, a jos uvek ga nije kupio. Mislim stvarno mi nisi jasan pricas o necemu a da to nisi probao, pazi kad kazem probao mislim koristio par nedelja. Prvo i osnovno ti mislis da ces svaki ama bas svaki c2d da klokujes 100% preko standardne brzine (kakav FLASH) a na kraju ces biti prilicno razocaran, shvativsi da ces taj isti e2160 morati da klokujes ne bi li radio kao onaj drugi na standardnoj brzini.
A o racunu za struju se ne brines to i onako pacaju mama i tata, e meni je to bitno jer sa ja tata (dva maloletna deteta) pa mi je sve bitno. Ko hoce da se igra kupi AMDeku i za razliku u lovi JAKU GRAFIKU ili VISE MEMORIJE nego u INTEL kombinaciji.
Ti si covece zabrazdio da je C2D bolji od X2 (jeste) ali je takav racunar osetno skuplji od X2 racunara.
Ma sta se i ja sad udubljujem u pricu, probaj kad stigne pa nam iznesi utiske nakon mesec dana, ovako je izlisno ubedjivanje jer ti samo pretpostavljas na osnovu citanja i gledanja grafikona raznoraznih testova.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: ...pa dovedi nekoga sa 5000+ i da vidimo , nista lakse od toga njegov max klok i moj buduci max klok ,testovi i mozemo da razgovaramo ,a ako ti nije jasno kako pregledaj xbit lab i testove ovih procesora (xbit lab je poznat po Amd navijackim clancima ) pa onda tvrdi tako nesto ...2160 na 3ghz odgovara po performansama e 6700 ,a nijedan Amd za sada klokovan koliko hoces ne moze da se meri sa njime na defaultu...Podrazumeva se normalni klok na vazduhu ev.vodi ... Ako ne verujes ja ti se nudim da probamo od ponedeljka ,cak iako pazarim los primerak.. :: P.S. na defaultnim frekvencijama je AMD stvaro brzi , ali terati intela na defaultu je greh...Inace ovo nije Intel histerija ,ali AMD na zalost nema adekvatan odgovor na Intela u ovom trenutku, a nesto izgleda da nece ni u skorijoj buducnosti jer je prepustio Intel-u da vodi kolo, a svoje nove proc esore ne moze da stabilise i odlaze ih unedogled...`Ajd u zdravlje! :: ::
Na ove dve stranice se mogu uporediti razultati ova dva procesora.Prirodno je da X26000 sije 2160,ali kad se overklokuje C2D 2160,mozete uraditi sledece: AMD X26000 koji ste platili vise od 150 Euroza,izvadite,stavite na sto,umete ekser (neka bude 10tka),zakucate ga u centar (to je bitno odraditi precizno),vratiti ga u leziste ploce i posle toga ce raditi mnogo bolje...
Cenim ja i AMD i Intel kao konkurentske marke,ali najvise cenim moje pare.Dok je AthlonXP Barton cepo Pentium 4 imao sam AMD,dok C2D jase AMD imam Intel.Kad se promeni stanje u korist ovog ili onog imacu ovaj ili onaj procesor.Uostalom ni AMD,ni Intel mi nisu tata i mama da u njih moram da verujem do smrti...
Sve to na box cooleru 55 C,ako to predstavi problem bilo kom procesoru,primenicu ekser stelovanje na isti...
malo vodene smirgle 1500-2000,dobre paste i jedan 80x80 cooler na standardni intel box i temperatura je 50 C.Ako ne znate prstom da mrdnete,vi lepo kupite vase coolere od 100 eura.Sto se tice napajanja,to je neminovno u danasnje vreme.Proslo je vreme kad su racunari radili na neka napajanja od 1000 dinzi,kad su graficke karte imale taktove na 150-200 Mhz i 64 Mb memorije.Hocu da kazem da napajanje se kupuje za bilo koji iole savremeniji racunar,bio on Intel ili AMD,ATi ili nVidia.
@ Mali Abner : Sto se tice samog procesora imaju ga dvojica u okolini i ne klokuju ga vise od 2,6ghz, te sam zbog toga rekao ljudima da sacekaju pa cu sam da kazem,sta se desava na frekvencijama preko toga...Da za vise frekvencije sam gledao testove i ako svi kazu da je bolji onda jeste ,pa makar ceo AMD tabor tvrdio da nije... Sto se tice racuna za stuju tvoja patetika ide do besmisla.Nemci su izracunali ne nekom forumu ,reci cu i koji ako ti bas treba da je racun za struju povecan usled klokovanja komp-a za 28E na godisnjem nivou! Tata mi je umro pre 7 god . , majka mi je penzioner vec 17 , a ja sam stomatolog sa dvoje dece (bilo ih je nekada troje ) sto me cini covekom od cetrdeset i dve godine starosti,dovoljno da mnogima ovde budem i otac ,a kamo li stariji brat ...Ali dosta vise jer pocinjem da licim na tebe...Ako nemas neki valjaniji razlog onda se i ne upustaj u diskusije ,a od svega ovde recenog jedino sto popovl rece na kraju : Kad AMD bude bolji kupicu njega ,dok je bolji intel teram njega jer cenim svoje pare!!! `Ajd u zdravlje!
@Dragojlo I ja pricam o AMDeki po onom esto sam procitao, a o intelu po onome sto vozim (e4300 2.7ghz) vec dva meseca i moram ti reci da to nije nista WAUUUU... (bices prilicno razocaran veruj mi).
Sto se familije, tice siroce sam vec 14godina, godina smo skoro istih, po zanimanju sam student gradjevine u pokusaju koji sebe i svoju porodicu izdrzava `noseci gajbice` (muka sto mi tata nije predsednik) al mi ne ide ko nekima, nisam uspeo da skupim lovu za sportski auto, lanac Free SHOP prodavnica itd (j.bi ga zivot je takav)... Prosto ne znam kako bi preziveo da mi nije zenine plate od 250â¬, taj `bensedin` od 250mg na mesecnom nivou je cudo.
...savet sa kojim se vecina koji teraju intela slaze...A sto je diskusija otisla na drugu stranu kriv je pompezan nacin izrazavanja drugih ...I nasa nespremnost da ga prihvatimo...Sto se tice grafike to smo rekli u daljem toku dikusije...`Ajd u zdravlje!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.