Mozda bolje fx6300 ? :) Napanje hmm mozda neko malo jace .
:: graficka bi trebalo da bude najsigurniji deo. Kakav je taj procesor stvarno ne znam, a sto se napajanja tice, isao bih na neku provereniju marku :: :: :: i5 2500K, Hyper 212+, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2x4GB 1600, Sapphire 6950 1GB, Dell U2412M, Samsung 830 128GB, F3 500GB, F4EG 2TB, TT Chaser MK-I, CFT-650-14CS, Xonar DX, ATP- :: :: :: ::
Napajanje je 2 x 20A na 12V od toga 384w je upotrebljivo http://www.raidmax.com/psu/rx_500af.html Kolko vidim po testovima grafa na max opterecenju vuce oko 155w a cpu max tpd 55w Sto se tice cpu ostajem pri intelu..
`Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...`
i3 3220 i zaista odlican gaming cpu,e sad na duze staze ptianje. I on je razmisljao fx 6300 ili i3 3220 i na kraju uzeo intel.
Neces pogresiti ni sa jednim izborom.Ako imas u planu neki upgrade kasije definitivno intel,jer nista sto je jace kod amd-a od fx 6300 nije vredno tih para.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
trazis misljenje za ova 3 a koliko sam stekao utisak ti nemas ni plocu? Tj. sad si zagrizo za intel odjednom.. o cemu se radi? sa kolikom svotom raspolazes i da li i dalje preferirash intel? Koje ti komponente trebaju na kraju? u koju svrhu komp - gaming? :)
`If everything seems under control, you`re just not going fast enough.` Mario Andretti
Prvo sam mislio kombinaciju i5 3330 sa jeftinijom vga 7770 ali znam da je za igrice bitnija graficka a i cetiri jezgra malo koja od igrica iskoristi (bar ne u ovom trenutku..) .. pa sam prebacio na i3 i 7870. Treba ovo da drzi bar dve godine i eventualno posle dve godine neka nadogradnja zamenom boljeg cpu ili vga..
Ali nebitno.. ajde da kazem da je budzet do max 43000din za plocu, cpu, psu i vga u jednoj firmi..
`Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...`
Jeste dobar rezon ali je 6300 ipak dosta bolji procesor cak i za igre.Veruj mi znam šta govorim :) Znaci njega i msi 970 plocu i na konju si za sledece cetri godine.Vidi kolko bi izaslo sa ovom kombinacijom.Trebalo bi da je skuplje nekih 2000 din. http://is.gd/vPpa2V
A od ta oba procesora je i3320 brzi u igrama pa ti sad vidi
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: Baš naprotiv, quadovi vrlo pomažu u igrama, nisi pratio testove. Koji će ti dual core danas sem ako nisi na budžetu :: :: Pre bih išao na FX4300 ili FX6300.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
http://is.gd/1EYGlI Rezultati na raznim sajtovima su dosta kontradiktorni.Uzimam skyrim ko proceserski zahtevnu igru. Uglavnom sto god uzo, a mislim da si odavno resio da ideš na intela, neceš pogresiti. Ovde se prica svodi na procesor a ne na grafiku ili napajanje.E sad da imamo egzakne testove da stvarno vidimo kako realno stvari stoje a ne ovako šaroliko.Situacije su slicne jedno vreme bile a donekle su i sad sa grafikama pa se ljudi cesto bune. Poenta je da na razlicitim podešenjemi dobijamo i razlicite podatke pa tako skyrim u dx 9 bolje radi na i3 dok u dx11(ne u svim testovima) bolje na fx6300 a i na razlicitim podesenjema u smislu rezolucije i(ili) iskljucenim ili ukljucenim .... Svako vidi ono sto želi da vidi a eliminiše ono što ne želi. Poenta je za sta koristiš komp a ti si to vec reko. Reci cu ti samo jedno.Sa fx 6300 možeš da igras igru a da u pozadini radi neki srednje zahtevan proces a de to ne primetis dok sa intelom i3 to ne možeš. Ja bi u ovoj situaciju uzo fx 6300 kao sveukupno,pa evo recicu ,puno bolji procesor.
Bolje napajanje i 6300 mi povecavaju budzet za oko 5000din, sto bi znacilo menjanje grafike u ceni do 18000din... Ne moze vise od 43000 jer je prvobitni budzet bio 40000 i nategnuto je jos 3000...
Opet ako stavljam jeftiniju grafu tipa 7770 ili 7850 ne treba mi bolje napajanje.. Znaci sa procesorom 6300 i raidmax500 ostaje da stavim grafiku do 20000din, i pitanje je koju?
Napominjem da ovo nije konfa za harcore gaming i da nekoliko frejmova razlike gore dole ne igra ulogu...
Brate mili, nije isto Sisonikovih i ANS-ovih 500W. Niko ti ne govori da kupis napajanje vece snage, nego napajanje nekog proverenog proizvodjaca, kako bi bio siguran na duze staze. A ne da ti nedajboze vrisne i povuce jos nesto sa sobom.
Inace vodio sam se nekom logikom da ovo napajanje na sajtu novog jajeta ima ocenu 4 od mogucih 5 predoslih tri godine i oni koji su stavljali manje ocene vecina njih je bila nezadovoljna prodajom na tom sajtu nego samim napajanjem.. Garancija mu je 3 godine za razliku od thermaltake lt500 koje je slicne (vece) cene a ima samo dve godine garanciju.. i da rikne za te tri godine i povuce nesto sa njim imacu garanciju pa ce da mi vrnu pare il ce da zamene.. Takodje, valjda i certifikat 80+ bronze ima neki znacaj i 2x12V sa 20A je valjda dovoljno da pokrene ono sto planiram da pazarim......???
Nisam navalio na ovaj model ali u taj cenovni rang nema sanse za seasonic.. a lcpower ne dolazi u obzir.. a niko ne daje konkretan savet kao zamenski model za ovaj raidmax...
:: Brate mili, nije isto Sisonikovih i ANS-ovih 500W. Niko ti ne govori da kupis napajanje vece snage, nego napajanje nekog proverenog proizvodjaca, kako bi bio siguran na duze staze. A ne da ti nedajboze vrisne i povuce jos nesto sa sobom :: :: :: i5 2500K, Hyper 212+, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2x4GB 1600, Sapphire 6950 1GB, Dell U2412M, Samsung 830 128GB, F3 500GB, F4EG 2TB, TT Chaser MK-I, CFT-650-14CS, Xonar DX, ATP- :: :: :: ::
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Baš naprotiv, quadovi vrlo pomažu u igrama, nisi pratio testove. Koji će ti dual core danas sem ako nisi na budžetu :: :: Pre bih išao na FX4300 ili FX6300.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Za te pare nemaš drugo osim neko lcpower a ja nisam ni reko da uzimaš neko drugo.To ti je sasvim dovoljno. Nemaš tu sad mnogo nekih varijanti.Ili to što si i hteo sa plocom b75 ili fx 6300 ali onda nemože 970 vec ti ostaje za neku sa starijim cipom a vidim da ima neke veoma jeftine g760. Grafiku ne diraj nikako a i sam si to reko da je vaznija grafika nego priocesor.Da zbog procesora menjas za neku 7850 nikako.Kad kupujem nesto i ja se takio istripujem pa na kraj zavrsim stim da sam uzo nesto sto ne radi kako treba.Kupi to sto si zamislio.Taj procesor prakticno i ima 4 jezgra mislim 2+2 al bi ja ipak dodo još te 3000 za neku 970 plocu(ovo pre svega sto su ove ploce dosta kvalitetnije od te koju ti hoceš) .Citam po forumima da ljudima fx6300 radi perfektno na tim plocama (g760) mada i s njom prelazi budjet za 700 dinara na emi a i ta ploca za intel nije nista bolja.Šta god uzo radice ti. fx6300 sa msi 970 ti dodje 46787 dinara fx6300 sa msi g760 ti dodje 43700 din. i3 3220 i ta b75 ti je 43300 i3 3220 i h61 ploca 41700 dinara
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.