Naknadno bih zamenio memoriju i graficku (ubacio bih DDR2-667 i neku PCI-e DX10 grafiku). Dakle, interesuje me da li se isplati kupovati pomenutu plocu, procesor i napajanje? Sta vi mislite?
Znači nameravaš kasnije da pojačaš mašinu kupovinom neke PCI-E DX10 grafičke. Zbog toga vidim svrhu u tom ASRock-u sa PCI-E - AGP budževinom. Bolje uzmi bolju normalnu PCI-E ploču i neku slabiju i jeftinu PCI-E karticu (ima ih puno, ne moraš 7600GT ako ćeš već grafičku da menjaš, čisto da ne bacaš pare).
Kao što ti je bax2003 rekao uzmi bolju pci e ploču. Ja ti savetujem isključivo intel čip set (945, 965), DDR2 memorija je jeftinija od DDR1,za novac koji ćeš dati za tu agp možeš da kupiš bolju pci e kartu. Sve u svemu kombinacija koju si napisao je veoma loša (neisplativa) jer za isti novac možeš da kupiš bolje. Moja preporuka ti je da kupiš GA ploču sa intel čip setom, cpu je ok, 2 X 512 DDR2 (minimum, sve novije igrice traže 1gb rama), grafika bar 7600gt ili 1600pro. Ako nemaš dovoljno para, kupi manje memorije i slabiju pci e kartu (imaš polovne pci e karte na oglasima po 20 do 30e) pa kasnije dodaj više memorije i jaču grafiku. U celoj priči najbitnija ti je osnova na koju ćeš sve to da staviš (ploča) i dobro napajanje da to sve gura kako treba. Ostale komponente se lako zamene. Sa tim hibridom od ploče bi se zakopao i ne bi imao kasnije kome da je prodaš.
Navedeni DDR i Graficku vec imam u kombinaciji sa MSI K7N2 Delta2 Platinum i Sempron 2300+. Graficku sam kupio nedavno i vidim da je prejaka u odnosu na ostale komponente, koje je gushe. Sjebao sam se sto sam, eto, uzeo graficku bez puno razmisljanja o tome kako ce raditi na mojoj mashini. Pljunuo sam 170e za nju. Kontam da sada za te pare moze da se uzme do jaja procesor i ploca. Ali sad sam kratak sa kintom... Cak i ovo sto sam naveo (ploca, procesor, memorija) ne mogu da kupim odmah, nego sam hteo jedno po jedno, pocev od ploce. Posto mi kazete da ploca ne valja voleo bih da mi date i konkretne razloge/probleme koje bi mogla da mi donese. Cisto da mogu sam sebe da ubedim. Hvala.
:: Navedeni DDR i Graficku vec imam u kombinaciji sa MSI K7N2 Delta2 Platinum i Sempron 2300+. Graficku sam kupio nedavno i vidim da je prejaka u odnosu na ostale komponente, koje je gushe. Sjebao sam se sto sam, eto, uzeo graficku bez puno razmisljanja o tome kako ce raditi na mojoj mashini. Pljunuo sam 170e za nju. Kontam da sada za te pare moze da se uzme do jaja procesor i ploca. Ali sad sam kratak sa kintom... Cak i ovo sto sam naveo (ploca, procesor, memorija) ne mogu da kupim odmah, nego sam hteo jedno po jedno, pocev od ploce. Posto mi kazete da ploca ne valja voleo bih da mi date i konkretne razloge/probleme koje bi mogla da mi donese. Cisto da mogu sam sebe da ubedim. Hvala
Evo ti prosto rešenje. To što imaš za sada koristi. Daj oglas u rubrici oglasi da prodaješ tvoju grafiku, ploču, procesor i memoriju (prelistaj oglase da bi mogao da odrediš cenu). Kada to prodaš kupi ploču, ddr2, pci e grafiku i proc i rešio si problem. Ponavljam da tvoj pomenuti izbor nije najsrećnije rešenje (da ne ponavljam zašto) a uz to ploče koje imaju pci e slot i agp imaju jedan problem. AGP nije AGP nego AGR!!! tj taj AGR nije kompatibilan sa svim AGP grafikama.
P.S.
Tražio si stručno mišljenje. Ja i Bax2003 smo ti ga dali a ti odluči, nemam nameru da pišem roman zašto ovo a ne ono (dobio si osnovne info u kratkim crtama). pozdrav
Za ploču, procesor i ram možeš da dobiješ oko 60 eura 1. Ploča 30e 2. Cpu 20e 3. 256 ddr 10e
To su cene po kojima ćeš to prodati, a ne prodavati Za grafiku cenu ne znam, vidi u oglasima
Imaš i još jedno opciju. Umesto semprona 2300+ stavi neki Barton 2500+ ili jači i dodaj još 512 mb rama. Dobićeš poprilično na performansama međutim opet imaš staru prevaziđenu tehnologiju ali će te to zadovoljstvo koštati maximum 50e
re@servispc : daj bre ne zbunjuj coveka vise kad agr nema veze sa ovom plocom ... Ova ploca ima puni AGP x8 ,ali zato 4-voro linijski pci-e,a agr je standard koji je MSI implementirao na ploce sa NF3 cipsetom imaju 4x Agp i 2x Pci-e...Uostalom 4core dual-vsta ima Via 880pro/ultra cipset ... U pci-e rezimu graficke rade 10-15%slabije od punog 16-to linijskog pci-e... Kod ove ploce je slaba tacka bios cip koji cesto rikne usled overkloka ,a ovaj cipset nije za to predvidjen,tj. ima mogucnost stelovanja Fsb-a do 350,ali niko nije preterao 305,bar do pre pola godine dokle sam pratio ovu plocu ,jer sam je imao...Ova ploca ne poseduje podesavanje napona procesora!!! Za razliku od Asusove ploce ova podrzava i ddr2 do 667 i ispala je bolje nego Asusova ploca,jer je Asus svooju bukvalno odradio da je ima u ponudi ,a ne zbog neke velike prodaje...Testove ove ploce i predhodnika (775 dual-vsta) imas na anandtech-u i to tri ili cetiri clanaka od kojih je jedan vezan za memoriju ,a drugi za primenu grafickuh kartica ... Inace ja sam sa ovom maticnom terao 7600gs glh i to bez problema i bolje mi je radila od izvikane965p ds3, jer nikada nisam imao problema sa inicijacijom graficke,a nije na spisku podrzanih...Tebi bi vise znacilo jos malo memorije nego bilo sta drugo (na ovoj,a ni na jednoj drugoj ploci neces moci da teras ddr i ddr2 istovremeno ) P.S. Na Asrock 4core dual-vsti RADE sve ispravne AGP kartice, ali nece svi, pogotovu veliki 400gb diskovi (maxtor)da rade...`Ajd u zdravlje!
:: re@servispc : daj bre ne zbunjuj coveka vise kad agr nema veze sa ovom plocom .. :: Ova ploca ima puni AGP x8 ,ali zato 4-voro linijski pci-e,a agr je standard koji je MSI implementirao na ploce sa NF3 cipsetom imaju 4x Agp i 2x Pci-e...Uostalom 4core dual-vsta ima Via 880pro/ultra cipset .. :: U pci-e rezimu graficke rade 10-15%slabije od punog 16-to linijskog pci-e.. :: Kod ove ploce je slaba tacka bios cip koji cesto rikne usled overkloka ,a ovaj cipset nije za to predvidjen,tj. ima mogucnost stelovanja Fsb-a do 350,ali niko nije preterao 305,bar do pre pola godine dokle sam pratio ovu plocu ,jer sam je imao...Ova ploca ne poseduje podesavanje napona procesora!!! Za razliku od Asusove ploce ova podrzava i ddr2 do 667 i ispala je bolje nego Asusova ploca,jer je Asus svooju bukvalno odradio da je ima u ponudi ,a ne zbog neke velike prodaje...Testove ove ploce i predhodnika (775 dual-vsta) imas na anandtech-u i to tri ili cetiri clanaka od kojih je jedan vezan za memoriju ,a drugi za primenu grafickuh kartica .. :: Inace ja sam sa ovom maticnom terao 7600gs glh i to bez problema i bolje mi je radila od izvikane965p ds3, jer nikada nisam imao problema sa inicijacijom graficke,a nije na spisku podrzanih...Tebi bi vise znacilo jos malo memorije nego bilo sta drugo (na ovoj,a ni na jednoj drugoj ploci neces moci da teras ddr i ddr2 istovremeno :: P.S. Na Asrock 4core dual-vsti RADE sve ispravne AGP kartice, ali nece svi, pogotovu veliki 400gb diskovi (maxtor)da rade...`Ajd u zdravlje
Baš taj model ploče nisam imao, ali sve koje sam imao na testu u varijanti ddr1 ddr2 pci agp nisu bile full agp kompatibilne. Pored msi probao sam asusov i pc chips i sve su bile za izbegavanje. Pošto si dotičan model lično posedovao uzeću tvoje iskustvo kao merodavno. poz
Sta reci!? Nisam ocekivao da ce neko i da se potrudi oko ove teme, a kamoli da mi stvarno pomogne. HVALA VAM SVIMA! Ako bude prilike da ja vama pomognem, rado cu to i uciniti!
posto kazesh da si graficku kupio nedavno izvadi je lepo iz kucista,izduvaj je nekako od prashine,(nemoj mlakom vodom),upakuj u kutiju sa svim sto ide uz nju i u radnju gde si je kupio.Meni su je tako zamenili posle dvadeset dana,potpuno isti slucaj kao ti sam imao(AGP),nisu me ljudi nista pitali samo su mi dali drugu (PCI) .Ili ih napadni da su ti uvalili nesto sto nemoze da se uglavi u tvoju plocu,a lepo si im rekao da je ploca nova sa pci magistralom,nasli tebe da vatjare fukare nijedne
Izvini što se mešam, drago mi je što odustaješ od kupovine VIA880pro ploče, kako bi znao o čemu se radi pogledaj mnoge forume i probleme sa tim kombinovanim pločama.
:: :: Izvini što se mešam, drago mi je što odustaješ od kupovine VIA880pro ploče, kako bi znao o čemu se radi pogledaj mnoge forume i probleme sa tim kombinovanim pločama. :: ::
Nisam jos odustao... razmisljam :) Ovo je, sudeci po svemu super plocha chiji glavni problem jeste to sto je PCI-e samo 4x... mozda i po koji problem sa drajverima i tako to... Ali i pored toga ljudi (koji imaju iskustva konkretno sa ovim modelom, ili prethodnikom) kazu da je to najbolja od slichnih i nema problema kao ostale kombinovane... Mozda je uzmem da je isprobam .)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.