platforma FM2 dajte iskustva i predloge.....nesto sam mislio plocu... GA-f2a55m-ds2 i A8-5500 proc ili eventualno ako se nadje jos neki din.... a10-5700...znaci komp je generana upotreba.... bez igara... `zahtevnih` vec posedujem 7750 hd grafiku i 2x4gb 1600 rama... eventualna upotreba u konverziji obradi videa.... (ZNAM DA JE INTEL BOLJI ZA OVO ALI NOVCI SU PROBLEM PA MOLIM BEZ PREDLOGA UZMI INTEL)... hvala unapred....
Ali i tema je, brate, mracna, vidjena za noc i maglu - kupovati proizvod koji bi u skoroj buducnosti mogao da bude problematican zbog propasti proizvodjaca (pa samim time i moguceg izostanka podrske za naredne operativne sisteme kao i hardverski apgrejd) u najmanju je ruku diskutabilno. No, u redu, ne zelim da ovo pretvorim u raspravu tipa ``Intel vs AMD`` i zato cu ti direktno odgovoriti:
Ti si sam sebi vec, delimicno, odgovorio. Rekao si sta imas u vidu, napomenuo da nemas novca za (ili neces da investiras vise u) Intel based config. Buduci da sigurno znas da je broj modela ploca koje podrzavaju FM2 socket relativno mali, tu bas i ne mozes da pogresis (uslovno receno). Ono na sta bih da ti ukazem pozornost je tvoje (po)uzdanje u 7750 (takav sam utisak stekao na osnovu ``bez igara... `zahtevnih` vec posedujem 7750 hd``). Smatram da bi ti bilo mnogo isplativije da tu kartu prodas (dok jos mozes) i da investiras u A10 5800K i Asus F2A85-M PRO. CPU sekcija ce znatno bolje da ti ``odradi posao``, a razilka u zbilja ZAHTEVNIM igrama, pri visokim rezolucijama i high settings (BF3, Crysis2 itd.) izmedju 7750 i integruse ce biti 3-4 fps tamo ili ovamo... Kada se steknu uslovi, kupices PRAVU kartu (GTX6xx ili 7xx) pa ce biti i PRAVOG igranja...
Ako ide na FM2 socket, mislim da je trenutno najbolje uzeti A10-5700, jeste nešto sporiji od A10-5800K, ali ima TDP 65W naspram 100W, i malo jeftiniji je, a integrisana grafika je ista. Što se ploče tiče, možda da razmisliš o nekom modelu sa A75 čipsetom, jer ima SATA-3, dok A55 nema, a cene nisu toliko veće. Ne znam da li možeš `upariti` integrušu i tu tvoju 7750, ako može, onda super (neka kaže neko ako ima iskustva) zadrži je, ako ne, možda bolje da je prodaš pa odma (ili kasnije) kupiš nešto jače što će raditi u paru sa integrisanom grafikom.
Coveka NE INTERESUJU zahtevne igre. Kraj price. 7750 mu je vise nego dovoljna.
@Saladin
Koje je budzet inace? Procesor: http://goo.gl/J4EgE jako je mala doplata u odnosu na 5500 Ploca: http://goo.gl/mIvVZ odlicna zvucna, usb 3.0 odlicna naponska...
Ako je ova ploca skupa uzmi slobodno tu koju si planirao.
@Dexter013: upravo ZATO mu i predlazem BOLJI CPU(APU) i...
11.01.2013. 11:24
status: user broj poruka: 10997
BOLJU plocu. 1) Bolji APU ce bolje da vozi NEZAHTEVNE igre i ono sto mu je BITNIJE (``generalna upotreba``, kako se izrazio), 2)prodaja (mizerno bolje) grafike ce mu stvoriti dodatni novac, 3) imace BOLJU osnovu ako jednoga dana ipak...
jbg.. bio sam malo nervozan sinoc.... izvinjavam se za prozivke.... problem je zapravo sledeci..... budzet je 15000+-2000 din potrebni su i ploca i procesor....(stara ploca je ispustila dusu) a stari procesor je prodat...(E7400) zapravo je torta u pravu kad trezveno razmislim.... gledao sam FM2 platformu... zato sto sam citao o A10-5700 i ucinio mi se ok proc ... za te novce i za ono sto meni treba...nista zahtevno... na toj masin.i imam ja drugu za igre...gledao sam i zbog mogucnosti da se upare grafe... uglavno zbog video obrade.. konverzije video materjala... ploce za intel koju bi ja uzeop kosta koliki kompletan budzet.. pa u startu otpada... a AM3+ ploca i proc jbg nisam ni razmisljao nesto vec imam jednu kombinaciju P II 965 i Asus M5A87 sa Gainward GTX650-1204-DVI-HDMI i 2x4GB kingston grey 1600 i to sve fercera ok ..... ili ako neko moze da iskombinuje intel plocu da nije H61 i neki I proc za te pare...predlog prihvacen..... izvinte jos jedno .. za nejasnoce.. i ostar jezik....
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.