Razmisljam da sastavim neku konfiguraciju za klasicne potreba: multitasking, filmovi...ne treba mi za igrice, ali bih voleo da ne moram da razmisljam narednih 3-4 godine. Stavicu dva monitora na konfiguraciju i u buducnosti planiram da uzmem SSD (ne ulazi u ovih 50k) jer me prvenstveno interesuje brzina i multitasking. Ideja mi je da uzmem: Proc: AMD FX-8320 (oko 150e) Kuciste: LC Power 925 (oko 50e) Dopunite vi sa ostalim komponentama ili mi napravite neko svoju dobru varijantu u skladu sa mojim potrebama i budzetom. Unapred hvala
Dostava i sklapanje masine ti je gratis. Bices duze vreme miran+ imas mesta za upgrade kasnije nema potrebe uzimati x8 cpu jer je x6 odlican za sad i bice dobar i za kasnije vreme, uporedi razliku u npr gamingu http://goo.gl/5z36V
Ako zelis nesto sto ce trajati jos 3-4 godine onda bih ti predlozio neko kavalitetnije napajanje. Sto se tice ostalih komponenata,evo moje preporuke: Maticna: Asus M599X EVO R2.0 (110EUR) Ram: 8GB (2X4gb) Kingston HyperX 1866MHZ (42 EUR) Napajanje: ThermalTake SP-730W -3godina garancije (70EUR) E sad sto se tice grafike, ne bih znao sta da ti predlozim. Jeftinija varijanta ti je da ides na ATI, ali nVidia je bolja za neku profesionalnu upotrenu.
Ako je za tebe grafika od 100e previse skupa i nepotrebna onda sve ostalo nek ostane isto samo zameni AMD cpu sa bilo kojim intelovim i5 i nekom plocom za nejga i uzmi ubogu grafiku od 30/40e.
Ploca od 14 000 din, a decka 99% ne interesuje niti ga zanima OC? Napajanje od 70e, cpu od 95w ili 120w a grafika mu maltene ne treba? Zasto da daje 1500 din vise za ram koji je samo 200 mhz brzi?
Apsolutno me ne zanima OC. Sto se grafike tice, nemam nameru da igram neke zahtevne igrice (moguce da uopste necu igrati igrice sem mozda PES), ali imam nameru da prikacim dva monitora na komp i mozda malo da se igram sa nekom obradom slike (nista profesionalno). Mislim da mi ne treba neko bas toliko jako napajanje zato sto necu imati neke jake potrosace i nemam nameru da preopterecujem masinu a ipak necu da uzmem ona najjeftinija od 20e. Za memoriju nisam siguran, generalno hocu bas brzu masinu i imam nameru da stavim SSD u skoroj buducnosti a ne znam koliko tih 200mhz znaci... Hvala
Sranje od konfiguracije plus pljacka. Konfiguracija batko ne vredi vise od 45k, ali sa `poklonjenim Windows 8` onda ispadne 58k Windows 8 je najgori OS sistem trenutno i svi koji se u nesto razumeju, ga zaobilaze... Te price ostavi za svog naivnog drugara (ako taj uopste postoji) i slobodno zaobidji ovaj forum.
Vidis, Misko je rekao isto sto i ja. A moj post je iz nekog razloga obrisan?!
Ploca je govno tesko napajanje 99% neki no name kinez win 8 mu ne treba samo nabija cenu(inace moze za dz da ga nabavi) samo teacavih 8 000 din si mu probio budzet ta graficka je preskupa za ono sto nudi+njemu ne treba
Ti i tvoj drugar samo kupujte sklopljene krsheve od delova koji slabo idu po Rodicu i Maxiju.
A ti se slobodno ljuti jer sam ti se lepo obratio cak i izvinuo, medjutim sve sam lepo argumentovao. Negativna energija, mozes misliti...
Vidim obrisao si sve svoje teme, kako te nije mrzelo da se za sve javljas i smaras admine?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.