I neki `random` predlozi za kuciste sa frontalnom 12sticom, 2xUSB po mogucstvu 3.0, da nije sareno ko uskrsnje jaje i da kosta malo para jer je limit vec probijen.
Za HDD neznam.Napajanje nije bucno.Maticna ploca ok mada bi išo na jeftiniju msi varijantu iste 970 ploce.Za grafiku sam si reko šta je bolje i da nije velika razlika al gtx je cak i jeftinija i ima 3 godina garancije.Samo da je zbog garancije vredi plus kad je overklokuješ mada se i 7770 ekstra overklokuje tj bolje od amd 6850. Znaci sve što si reko je sasvim ok osim ploce gde bi ko što reko išo na msi.Zašto.Zato što je jeftinija :) I da išo bi na hitachi hard disk.Zašto.Zato što kažu da se manje kvari.
Imam ga i ja i nije mi do sada pravilo probleme što se tiče struje ili nečeg drugog. Sve mi lepo radi. Ako ga budeš uzimao planiraj da uzmeš i za godinu i po neki novi ventilator za njega jer će onaj fabrički (neki guang ming) da prozuji do tada.
Ono bi ti završilo posao ali ja bih išao na neko jače napajanje. Ja recimo imam 4850 1GB koja je negde u rangu sa serijom GTX 2xx. Već sa GTX 4xx ti treba nešto ozbiljnije jer je moćnija karta, a i procesor je moćniji, stoga uzmi malo bolje napajanje.
Takođe ne treba ti toliki RAM. Uzmi lepo 2x2 GB. Znam da je RAM jeftin ali taj drugi štap memorije ima bukvalno za džabe da ti stoji u slotu. Što bi rekli ekonomisti, imaćeš neiskorišćeni kapacitet. Za tri godine koliko posedujem svoju `aždajicu` (nekad bila) zauzeće mi nikada nije prešlo 2.5 GB a kamoli 4GB.
Ploča je dobra, dobar je Asus, od Gigabyte-a beži što dalje i biće sve ok. Sve ostalo je super.
PS Umesto šunke kupi čajnu, trebaće ti energije za ovaj poduhvat a šunka je poprilično slaba što se tiče kaloričnosti.
Linkovi ka proizvodima trebaju upućivati na pcberzu ili sajt proizvođača, ne na firmu.
Inače, u dotičnoj emmi firmi sam imao nesreću da kupujem. Uplatio sam im monitor neki, bilo je oko 36000.
Posle nedelju dana ništa nije stiglo, pa sam ih zvao. Javili su da uplatu greškom nisu videli, a naknadno javili da nemogu isporučiti uplaćeni model monitora.
Šta reći, zavlačili su me ukupno skoro 2 nedelje. Više nikad ništa kod njih.
A imas ono kad porucujes da obelezis da uplatis pouzecem... Zar ti nije bilo sigurnije... A akovec odvajas toliki (po prilican) novac za monitor, nije logicno da ides i sam se uveris da je sve kako valja?
ASUS M5A99X EVO Phenom II X6 1600T @ 3,5GHz CM 212 EVO Kingston HyperX 2x4GB @1600MHz MSI TFIII GTX 660 2GB ASUS XONAR DG CM GX550
Mozda mogu da ga nateram da uzme od 500GB hdd da uspara pare.
@Misko
Rekoh, skuplje ne mogu inace bih uzeo jace, tako da ta maticna i napajanje ispadaju iz igre.
Nema graficku, krecemo od nule, a rezolucija monitora je 1024x768 tako da verujem da ce mu to raditi super.
@Simon
Mislis na 970A-G46? Gledao sam je i nasao sam joj manu, a sad da me ubijes ne mogu da se setim. Hitaci sam ja cuo suprotno, tj da se lako kvari i da stvara buku. Opet meni se iskustvo sa hitacijem zasniva na `cuo sam od nekog` zato i proveravam da se ne zeznem.
@ilicstefan
Izracunao sam preko PSU calculator sa 100% opterecenjem i 20% starosti i izracunao mi je 510w. Tako da sad jurim napajanje koje je jako tiho a ovo sa ovim kulerom sto si rekao mi je sad upropastilo plan. Da li ima neko resenje za drugo napajanje u tom cenovnom rangu +/-500din?
Citiram njihov odgovor: `Zbog specificnosti monitora, u njegovu nabavku se upustamo tek po evidenciji uplate na nas racun. Ukoliko ste zainteresovani za nabavku mozete nam poslati Vase podatke kako bismo Vam poslali predracun.`
Iz unutrašnjosti sam pa je bila jedino opcija slanja...
:: A imas ono kad porucujes da obelezis da uplatis pouzecem... Zar ti nije bilo sigurnije.. :: A akovec odvajas toliki (po prilican) novac za monitor, nije logicno da ides i sam se uveris da je sve kako valja :: :: ASUS M5A99X EVO :: Phenom II X6 1600T @ 3,5GHz :: CM 212 EVO :: Kingston HyperX 2x4GB @1600MHz :: MSI TFIII GTX 660 2GB :: ASUS XONAR DG :: CM GX550 :: ::
Neka uzme samo 4gb rama, posle ce lako da doda... Taman se uklapate za maticnu...
:: Mozda mogu da ga nateram da uzme od 500GB hdd da uspara pare :: :: @Misk :: :: Rekoh, skuplje ne mogu inace bih uzeo jace, tako da ta maticna i napajanje ispadaju iz igre. :: :: Nema graficku, krecemo od nule, a rezolucija monitora je 1024x768 tako da verujem da ce mu to raditi super :: :
Imaš od 650 pa i od 700 LC power napajanja. Malopre sam gledao ovde na berzi. Kupi lepo 4 GB rama, te pare koje si uštedeo od RAM-a kanališi u napajanje i eto.
FX 6300 svaka preporuka imam ga licno najbolji procesor trenutno / odnos cena-kvalitet
ram uvek sam za kingstone, hyperX preporuka
napajanje ako je ovo http://goo.gl/YtsO2 svaka preporuka tera dunjinu masinu sa 6870 8 gb rama i x4 AII niti bucno niti se greje previse a ima malo manje od godinu dana
hdd meni to sve isti djavo
graficka pre bih isao na 7770 novu nego na repariranu gtx 460 uporedi sam: http://goo.gl/OHfsO
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.