Hoce brat da uzme novu konfiguraciju. Vise preferira intela. PC ce koristiti za prosecnu obradu video materijala, surf, download, gledanje filmova, blazi gaming...
Budzet kojim raspolaze je 28K RSD, i moje misljenje je da ako moze da bude neka intel i3 platforma. Graficka bi bila integrisana, a kasnije bi kupio pravu graficku kad bude para. Ovo mi je zapalo za oko:
Nema tu mesta za savete - to ti je to, za taj budzet. Kasnije, kako
01.01.2013. 22:26
status: user broj poruka: 10997
si i sam napisao, kupice nesto u klasi GTX 660 (koja ce u medjuvremenu da pojeftini na 10-15K dinara) pa ce na takvoj masini biti moguce i ozbiljnije igranje i ozbiljnija obrada video i 3D materijala...
Re: Nema tu mesta za savete - to ti je to, za taj budzet. Kasnije, kako
01.01.2013. 22:46
status: user broj poruka: 4420
kad torta posavetuje tu greske nema... Taj Vesper Black 400W samo ce da potera 660 gtx, aha, sigurno... Mnogo bi mu bilo pametnije da ide na APU FM2 platformu, ali ako je intel mora onda neka radi sta hoce...
:: si i sam napisao, kupice nesto u klasi GTX 660 (koja ce u medjuvremenu da pojeftini na 10-15K dinara) pa ce na takvoj masini biti moguce i ozbiljnije igranje i ozbiljnija obrada video i 3D materijala.. :: :: ::
Pa sta da se radi kada je novac, u ovom slucaju veoma sitan?
01.01.2013. 22:54
Jedan HDD, skroman CPU i SKROMNA karta (u Keplerovom asortimanu, koji je inace prilicno EKONOMICAN), mozda ce moci da radi i na takvom napajanju (a kada se smognu pare, bice i za bolje napajanje, ako bude ``moralno``)...
Nvidija preporucuje napajanje od 450W za tu karticu a cenim ga da ti sto preporucuju PSU misle na PSU koji stvarno moze da isporuci 450W a ne upola od toga (a ovo nema cak ni deklarisanih 450W). Elem ako je ovaj sto kupuje svestan svoje kupovne moci ici ce na ovako nesto http://goo.gl/sq5Mm Ako mora Intel onda http://goo.gl/UMiPY
Re: Slazem se sa Miskoniusom - ovo u emmiju je bolje (a neznatno skluplje).
01.01.2013. 23:44
status: user broj poruka: 6101
Taj Intel što ga predlažeš je bolji jedino od pisatje, a mozda i od šivatje mašine. A ako već hoće mašinu, nek kupi mašinu za pranje veša. Tako će pametnije da potroši 28000, nego da ih baci na tvog surogat Intela.
Pa sta cu, znam da je intel skuplji, ja samo hocu da pomognem da se za dati budzet uzme sto bolja intel masina. Sto se tice upgrade-a naravno da ce da ide prvo neko jace napajanje, pa onda grafika, al` otom-potom. Za sad jedino ovakva varijanta.
A sto je intel grafika ocaj? Je`l ima nekih tehnickih problema, uskih grla (kad se stavi normalna PCIe karta), nekompatibilnosti isl?
Intel nikada nije znao/mogao/hteo da napravi čestitu integrušu. I dan danas je situacija ista. Performanse u odnosu na AMD-ova i nVidijina integrisana rešenja su mnogo lošije. Intelova integruša služi samo da imaš sliku na monitoru i ništa više.
+1 za ovo sto napisa DMaster - Intelova integrusa zaista sluzi za
02.01.2013. 01:22
to da imas sliku na monitoru (neces imati sliku ako umesto monitora na ovu integrusu prikljucis mašinu za pranje veša)...
@PeterPan: nema uskih grla - sa integrušom nece biti nekog narocitog igranja (vidim da i sam to znaš) ali, kada bude uletela prava PCIe karta, radice to kao dobro podmazana ``šivatja mašina`` (kako se izrazio kolega DMasterN01)...
Re: +1 za ovo sto napisa DMaster - Intelova integrusa zaista sluzi za
02.01.2013. 09:57
status: user broj poruka: 786
OK, to mi je trebalo da znam, jer bi u blizoj buducnosti kupovao postenu grafiku, a ovom integrisanom da se sluzi kao privremeno resenje dok ne kupi :)
:: to da imas sliku na monitoru (neces imati sliku ako umesto monitora na ovu integrusu prikljucis mašinu za pranje veša).. :: :: @PeterPan: nema uskih grla - sa integrušom nece biti nekog narocitog igranja (vidim da i sam to znaš) ali, kada bude uletela prava PCIe karta, radice to kao dobro podmazana ``šivatja mašina`` (kako se izrazio kolega DMasterN01)...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.